Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Fakkeltocht op 24 December

Op kerstavond loopt Valkenswaard voor de vierde keer de “Fakkeltocht voor verdraagzaamheid”. De tocht staat in het teken van de verbinding tussen mensen en culturen. Het evenement start om 18.00 uur vanaf café de Fantast op de statie van Valkenswaard.

De Fakkeltocht begint met een sfeervolle opening van woord en muziek. Daarna volgt een gezamenlijke wandeling met fakkels door het dorp. Na afloop worden deelnemers bij de Fantast getrakteerd op soep, warme glühwein, koffie en thee en broodjes. Voor de kinderen die meelopen zijn er marshmellows en appels om boven de vuurkorven te roosteren. Muzikaal kerstvermaak wordt verzorgd door de Familie Dennenboom. Wie mee wil lopen kan vanaf 18.00 voor 5 euro een fakkel kopen (inclusief soep, koffie, thee, glühwein en hapje na afloop). Meedoen? Kijk op bit.ly/fakkeltocht2019.

De Fakkeltocht is een initiatief van de “Avond van de Verdraagzaamheid.” De  initiatiefnemers organiseren activiteiten om aandacht te vragen voor het belang en de kracht van naast elkaar staan. Organisator Geerten Linsen: “De huidige tijd kent uitdagingen genoeg en daarbij hebben we beste kansen als iedereen samenwerkt. Wij willen tegenstellingen niet uitvlakken, maar zeker ook niet uitvergroten. Volgens mij moeten we ons richten op wat wel samen kan. En dan is Kerstmis een ideaal moment om als groep te laten zien dat we verschillen juist willen overbruggen om ideeën, overtuigingen en geloven te verbinden. Loop jij ook mee?”

Programma
18.00 uur Fakkels te koop (5 euro p.p. inclusief soep, koffie, thee, glühwein en hapje)

18.30 uur Opening van de avond met ode en live-muziek

19.00 uur Fakkeltocht

20.00 uur Een gezellig samenzijn met live muziek van de Familie Dennenboom bij café de Fantast onder het genot van een drankje en een hapje. Voor de kinderen “roosteren boven de vuurkorf”.

Share Button