ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

EINDHOVEN - Het interview dat de minister-president gaf in Nieuwsuur krijgt kritiek van lezers maar zorgt ook voor bewondering.
Posted: May 14, 2021, 10:00 am
VALKENSWAARD - Een jager heeft donderdag een everzwijn uit zijn lijden verlost in Valkenswaard. Het dier was gewond.
Posted: May 13, 2021, 9:31 am
BUDEL-SCHOOT - Opslagboxen zijn een populaire plek voor criminelen om hun wapens, drugs of geld anoniem op te bergen. Dat beseffen de verhuurders zelf ook, blijkt uit controles in de regio. Zij proberen dubieuze figuren buiten de deur te houden met beveiligingscamera's, contracten en inspecties.
Posted: May 13, 2021, 4:00 am
EINDHOVEN - Het bier en de wijn vloeit weer rijkelijk op de terrassen, en binnenkort mogen we er ook weer ontbijten en dineren. Of met die versoepelingen meteen alle coronaregels overboord gaan? Dat niet, al wordt er wel af en toe een oogje dichtgeknepen, is te merken op de Eindhovense Markt.
Posted: May 12, 2021, 5:30 pm
EINDHOVEN - Het gaat slecht met de leesvaardigheid in Nederland. Dat is de laatste jaren gedaald onder het Europees gemiddelde. Om het tij in ieder geval in onze provincie te keren, is het Leesoffensief Brabant van start gegaan.
Posted: May 12, 2021, 5:00 pm
EINDHOVEN - Op de A2 bij Eindhoven, in de richting van Maastricht, stond woensdagmiddag een fikse file. Daar gebeurde omstreeks 16.39 uur een ongeluk met een personenauto.
Posted: May 12, 2021, 3:29 pm
VALKENSWAARD - Een gewonde wandelaar in Epe, een heel gezin op de vlucht op de Veluwe. Het wilde zwijn laat niet met zich sollen zo blijkt. Ze zijn inmiddels met velen en eisen hun plaats op in onze natuur. Waren de betrokkenen op het verkeerde moment op de verkeerde plek? Of moeten wij ons ook zorgen maken in het zwijnenrijke Brabant?
Posted: May 12, 2021, 11:30 am
OMMEL - Ja, het is hem echt. In zijn zwarte trainingspak loopt Ferry Bouman rond op Vakantiepark Prinsenmeer in Ommel, vandaag omgedoopt tot camping Zonnedauw. In oranje letters staat ‘Ferry 14 mei’ op zijn rug.
Posted: May 11, 2021, 8:52 pm
VALKENSWAARD - Het lijkt erop dat de Stakenborgakker in de wijk Hoge Akkers zijn definitieve aanzien krijgt. Voor het braakliggende terrein van voorheen corsobuurtschap Crescendo ligt een plan klaar met zestien sociale huurwoningen en drie vrijstaande huizen. De gemeenteraad neemt daarover begin juni een besluit. De nieuwe bouwplaats van Crescendo was al eerder gepland op het grasveld aan de Kluizerdijk hoek Maastrichterweg-Zuidelijke Randweg.
Posted: May 11, 2021, 6:52 pm
EINDHOVEN - Landelijk is de daling ingezet, maar de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant zien nog geen afname van het aantal coronapatiënten. Op de intensive cares lagen dinsdagochtend wel iets minder mensen dan vorige week.
Posted: May 11, 2021, 6:00 pm
WAALRE - Rotary Club Eindhoven-Zuid houdt in juni weer een midzomernachtwandeling voor het KWF. Deelnemers kunnen zich middels sponsoring inzetten voor kankeronderzoek. In 2018 vond de eerste tocht plaats, vorig jaar gooide corona roet in het eten en moest de wandeltocht worden afgeblazen.
Posted: May 11, 2021, 5:49 pm
VALKENSWAARD/EINDHOVEN - Een bekende Eindhovense rocker en kunstenaar die niets met carnaval heeft, maakte een beeld voor een carnavalsclub in Valkenswaard. Een beeld dat vier dagen per jaar letterlijk op z’n kop staat. Het ‘keren van de Carnavalk’ is een jaarlijks ritueel. Dit jaar zou de 25ste keer zijn.
Posted: May 11, 2021, 5:00 pm
EINDHOVEN - Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 11 mei in de krant verschenen.
Posted: May 11, 2021, 10:00 am
EINDHOVEN - Een prima baan in het bedrijfsleven met zicht op promotie. De carrière van Joost Pesch liep op rolletjes. Maar hij droomde ook al een tijd van een leven als kunstenaar. De Eindhovenaar gooide vorig jaar het roer om: hij maakt nu schilderijen. Met succes.
Posted: May 10, 2021, 9:00 am
DOMMELEN - Een boom die geplant stond aan het Jorisdal in Dommelen, is maandagochtend na een stormbui omgewaaid. De boom viel precies langs een woning af.
Posted: May 10, 2021, 5:21 am
HELMOND/VELDHOVEN - Corona heeft veel sportliefhebbers terug de tennisbaan opgedreven; wie de parken in de regio afgaat, ziet steeds meer padelende lieden. Een balletje slaan kon en kan vrijwel ongehinderd. De beoefenaars van de mix tussen tennis en squash weten het zeker: dit is een blijvertje.
Posted: May 9, 2021, 5:30 pm
EINDHOVEN - Met man en macht zoekt de politie op Moederdag in Eindhoven naar een vermiste oudere man. Hulp is er van de mannen en vrouwen van de Stichting Veteranen Search Team; oudgedienden met een nieuwe vrijwillige missie: vermisten vinden.
Posted: May 9, 2021, 2:31 pm
VALKENSWAARD - Om in Valkenswaard meer grip te krijgen op de huisvesting van arbeidsmigranten, gaat de gemeente regels opstellen. Die moeten ertoe leiden dat eventuele problemen beter te beheersen zijn.
Posted: May 9, 2021, 8:00 am
EINDHOVEN - Het is juni 1959 als in het Rembrandt Theater in Eindhoven de prijsuitreiking wordt georganiseerd voor de Modinette Manifestatie. Wie weet meer over deze manifestatie en was er wellicht ook bij in 1959? We komen graag met u in contact. Kijk ook op ed.nl/oudedoos of onder dit artikel voor meer foto’s.
Posted: May 8, 2021, 8:00 am
LOMMEL - De brandstofprijzen zijn momenteel ongekend hoog. Een liter Euro95 kost gemiddeld 1,901 euro per liter, voor diesel tik je 1,531 euro af. Geen wonder dat Nederlanders en masse naar België rijden om hun tank te vullen. ,,Die prijzen in Nederland zijn echt belachelijk hoog.”
Posted: May 8, 2021, 4:00 am
Moederdag, het blijft voor de meesten van ons een bijzondere dag. En een uitgelezen moment om onze waardering en liefde voor onze moeders weer eens extra tot uitdrukking te brengen. Ook dit jaar reageerden zowel zonen als dochters weer massaal op onze oproep om moeder weer eens in het zonnetje te zetten.
Posted: May 8, 2021, 4:00 am
DEN BOSCH - In Spanje is een man (45) uit Den Bosch opgepakt die nog ruim vijf jaar cel moet uitzitten. Hij werd, ook in hoger beroep, veroordeeld voor een gewapende overval in Valkenswaard in 2001 en twee pogingen tot doodslag in Den Bosch.
Posted: May 7, 2021, 1:15 pm
DOMMELEN - Een fietsster is vrijdag zwaargewond geraakt bij een val van haar elektrische fiets op het Franciscusdal in Dommelen.
Posted: May 7, 2021, 10:35 am
VALKENSWAARD - Tennisvereniging Valkenswaard (TVV) mag zich nog steeds in een groeiende belangstelling verheugen. Het ledental steeg in een jaar tijd met 40 procent en staat nu op ruim 1000. Het bestuur doet er alles aan om die groei in goede banen te leiden.
Posted: May 7, 2021, 7:00 am
VALKSENSWAARD - Bij een botsing tussen twee auto's op de Waalreseweg in Valkenswaard is een bestuurder gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis.
Posted: May 6, 2021, 7:50 pm
WAALRE - Boos was ze. Het Waalrese raadslid begreep niet waarom de journalist haar belde voor een reactie en waarom het ED aandacht besteedt aan de felle brief van burgemeester Boelhouwer waarin hij de raad er flink van langs geeft.
Posted: May 6, 2021, 5:00 pm
EERSEL - Vijf Kempengemeenten gaan geen bezwaar maken tegen de bouw van een nieuwe installatie in het Belgische Mol die ervoor zorgt dat de hoeveelheid nucleair afval in die plaats afneemt. De gemeenten verwachten niet dat de installatie 'grensoverschrijdende milieugevolgen’ zal hebben.
Posted: May 6, 2021, 8:00 am
WAALRE - Een plek waar iedereen in Waalre elkaar weer kan ontmoeten, educatieve initiatieven tot stand komen én onderdak en zorg wordt geboden aan alleenstaande ouderen die dat blijvend nodig hebben. Dat hebben de eigenaren van Het Klooster in Waalre voor ogen. Hun nieuwe partners, De Huischmeesters en Thuisbasis Brabant, gaan die taak op zich nemen.
Posted: May 6, 2021, 6:40 am
WAALRE - In zijn vlijmscherpe brief aan commissaris van de Koning Ina Adema fileerde waarnemend burgemeester Boelhouwer de gemeenteraad van Waalre, maar meer dan dat kan hij eigenlijk niet doen. Dat zegt de Tilburgse bestuurskundige Niels Karsten. De rol van Boelhouwer en Adema is beperkt; ‘De kiezer kan straks wel ingrijpen.’
Posted: May 6, 2021, 4:00 am
VALKENSWAARD - De recente ontwikkelingen rond jeugdzorgaanbieder Metabletica leiden er niet toe dat de zorg voor Valkenswaardse jongeren in het gedrang komt.
Posted: May 5, 2021, 3:15 pm

Share Button