ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

EINDHOVEN - Het is een jaar na het ‘briefje van minister Bruins’, een bijna synoniem geworden begrip voor de entree van corona in Nederland. De eerste patiënt was een man uit Loon op Zand. Een paar dagen later volgde een vrouw uit Helmond. Hoe kijken directeur Ellis Jeurissen en arts infectieziekten Ronald ter Schegget van GGD Brabant Zuidoost terug op het voorbije jaar?
Posted: February 28, 2021, 12:32 pm
EINDHOVEN - Directeur Ellis Jeurissen van de GGD Brabant Zuidoost wil dat haar organisatie voortaan een klein deel van de prikafspraken zelf kan verdelen. ,,Geef ons lokaal tien procent regelruimte om lokaal verschil te maken.”
Posted: February 27, 2021, 12:30 pm
EINDHOVEN - Niet alleen de horeca en de winkels, ook de sportscholen staan te popelen om weer open te gaan. Zaterdag voeren ze actie door, netjes volgens de regels, groepen van tien sporters te ontvangen. Buiten, op individuele basis, dus zonder ‘les’. ,,Wij roepen niet dat we open móeten, maar we willen wel van ons laten horen", zegt sportschoolhouder Tom Essink in Eindhoven.
Posted: February 27, 2021, 10:41 am
EINDHOVEN - Het is 1964 als er per vrachtwagen een nieuwe machine voor de linnenfabriek van Van Moorsel aan de Beemdstraat in Eindhoven wordt afgeleverd. Wie heeft er nog bij Van Moorsel gewerkt of weet welke machine hier afgeleverd werd? We horen het graag. Kijk ook op ed.nl/oudedoos of onder dit artikel voor meer foto’s.
Posted: February 27, 2021, 9:00 am
VALKENSWAARD - Trouwe volgers van de lokale politiek in Valkenswaard hebben het in coronatijd niet bepaald gemakkelijk. Technische problemen zorgden er donderdagavond opnieuw voor dat de vergadering van de gemeenteraad online niet te volgen was.
Posted: February 27, 2021, 8:00 am
VALKENSWAARD - Een wandeling door het bos met je hond die eindigt met de komst van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) en een bezoek aan de dierenarts. Het overkwam Adriaan Huybregts uit Valkenswaard eerder deze maand. ,,Als ik een volgende keer iets tegenkom wat ik niet vertrouw, bedenk ik me wel twee keer voordat ik er melding van maak.”
Posted: February 26, 2021, 6:30 pm
HELMOND - De 21 burgemeesters van de gemeenten in veiligheidsregio Brabant-Zuidoost geven in een open brief aan dat zij geen ruimte zien om op lokaal niveau te versoepelen of uitzonderingen te maken.
Posted: February 26, 2021, 3:50 pm
Winkelen, we snakken ernaar. Voorlopig kan het alleen op afspraak. In België hebben ze meer geluk. Ondanks code oranje op de coronakaart, zijn dáár de winkels wel open. Een mazzeltje voor de Nederlanders die in een grensdorp wonen. Want ook zij mogen ‘aan de overkant’ meer dan hier. ‘Alleen voor het dagdagelijkse leven’, is de regel. Maar ja, loop de H&M maar eens voorbij als niemand je tegenhoudt.
Posted: February 26, 2021, 12:30 pm
VALKENSWAARD - Nu Valkenswaard toch wil meewerken aan de plaatsing van een nieuwe woonwagen op een perceel aan de Loonderweg, moet de gemeente er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het bij dit ene chalet blijft.
Posted: February 26, 2021, 6:00 am
DEN BOSCH/VALKENSWAARD - De Valkenswaardse jeugdzorgaanbieder Metabletica, die een rechtszaak begon over de tarieven die regiogemeenten betalen, is zelf in het beklaagdenbankje beland. Bij twee steekproeven is geconcludeerd dat de GGZ-instelling te veel declareerde en jarenlang mislukte en ineffectieve behandelingen uitvoerde.
Posted: February 25, 2021, 6:30 pm
WAALRE - ‘Jullie blijven toch wel jezelf hè?’ Het is zo’n beetje de meest gestelde vraag aan huisarts Maud Roelofsen als het gaat over de aankomende verhuizing van haar praktijk naar de Meester Slootsweg in Waalre. Daar wordt momenteel gebouwd aan een nieuw gezondheidscentrum.
Posted: February 25, 2021, 4:40 pm
DOMMELEN - De komst van zeventien woningen in het Helenadal in Dommelen gaat voor verkeersoverlast zorgen, vrezen omwonenden. Ook omdat er een basisschool zit.
Posted: February 25, 2021, 2:40 pm
SINT-OEDENRODE - De 102-jarige Tonny van Beek-Van den Tillaar uit Sint-Oedenrode grijpt telkens naast haar coronaprik. De reden: ze is ‘te gezond'.
Posted: February 25, 2021, 6:03 am
NUENEN - Het is hackers gelukt om een mailaccount van de gemeente Nuenen over te nemen. Zo konden onlangs enkele duizenden nep e-mails worden verstuurd. De hackers waren uit op inlog- of bankgegevens. Of ze die ook hebben gekregen is niet duidelijk.
Posted: February 25, 2021, 5:30 am
RIETHOVEN/WAALRE - De Vlierdense Sanne van Paassen realiseerde tien jaar geleden haar grootste droom: een plaats op het hoogste podium in het eindklassement veldrijden. Ze werd wereldkampioen. En terwijl ze de prijs nog in haar handen hield dacht ze al: ‘what’s next’? Maar ook: ‘is dit het nou’?
Posted: February 24, 2021, 8:15 pm
WAALRE - Op de grens van Riethoven en Waalre werden vroeger lakens gewassen en wol gevold. Er werd gezwommen, gepicknickt en natuurlijk werd er gemalen. Tegenwoordig huist er een waterkrachtcentrale en als het aan molenaar Martin Hermans ligt, gaat De Volmolen in de nabije toekomst ook een grotere rol spelen in de energietransitie.
Posted: February 24, 2021, 8:04 pm
De vreugde is groot bij de beoefenaars van contactberoepen: ze mogen weer vanaf 3 maart aan de slag. En daarom werd er druk gebeld en hier en daar een vreugdedansje gedaan. Het is geen vetpot zonder financiële steun.
Posted: February 24, 2021, 7:23 pm
BORKEL EN SCHAFT - In een tijd waarin vooral veel niet doorgaat, is de KPJ uit Borkel en Schaft trots te melden dat de jaarlijkse autojaarrit dit jaar wél door kan gaan.
Posted: February 24, 2021, 6:30 pm
EINDHOVEN - Geen bussen meer, maar badkamers, toiletten en technische ruimten voor woningen. VDL gaat zijn bussenfabriek in Heerenveen ombouwen tot industrieel productiebedrijf voor bouwmodules. Door een samenwerking met bouwer Van Wijnen uit Baarn zet het Eindhovense industriële concern zijn eerste stap in de bouw.
Posted: February 24, 2021, 2:47 pm
VALKENSWAARD - Aniek en Michael Bos uit Dommelen popelen om te laten zien dat hun online vaccinatieplanner dé oplossing is voor al die miljoenen coronaprikken die Nederland wacht. Nu bereiken ze een eerste doorbraak. De vijfduizend mensen die vanaf zaterdag een coronaprik krijgen in het Evoluon maken allemaal een afspraak via hun systeem.
Posted: February 24, 2021, 12:30 pm
EINDHOVEN/HELMOND - Menige middelbare school in de regio heeft een huiswerkinstituut binnen de muren gehaald om leerlingen te begeleiden. Joost Mueters zag intussen zijn eigen bedrijf slinken en spreekt van een ongelijk speelveld.
Posted: February 24, 2021, 9:25 am
De kroegen gesloten, het onderwijs grotendeels op slot en na negen uur ‘s avonds mag je voorlopig de deur niet meer uit. Een avondje gezelligheid met je vrienden bij iemand thuis zit er nu dus ook even niet in. Wij zijn benieuwd naar de manieren waarop jongeren wél contact met hun vrienden kunnen onderhouden.
Posted: February 24, 2021, 8:00 am
WAALRE - Over één ding is de gemeenteraad van Waalre het eens: er moet actie worden ondernomen in het Klooster. De manier waarop moet worden ingegrepen bij het gemeenschapshuis in Waalre-Dorp zorgt echter voor de nodige onenigheid. Zoveel werd duidelijk tijdens de raadsvergadering over de begroting.
Posted: February 24, 2021, 6:45 am
EINDHOVEN - Voor het eerst sinds eind december neemt het aantal coronabesmettingen in Zuidoost-Brabant weer toe. Someren, Son en Breugel en Helmond kennen zelfs een forse groei, net als ‘buurman’ Meierijstad, waartoe Sint-Oedenrode behoort.
Posted: February 23, 2021, 7:31 pm
EINDHOVEN – De een zijn dood is de ander zijn brood. Hard maar waar, ook in coronatijd. Want met de restaurants en cafés al maanden op slot, beleven pizzabakkers en maaltijdbezorgers gouden tijden. Soms is het puzzelen om voldoende bezorgers op de been te krijgen, maar ondernemers zien vooral kansen en willen uitbreiden.
Posted: February 23, 2021, 11:00 am
VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard is zeker niet doof voor de zorgen die omwonenden van De Dommelvallei in Borkel en Schaft hebben geuit over het uitbreidingsplan van de camping.
Posted: February 23, 2021, 7:00 am
VALKENSWAARD - Op de Valkenswaardse scholengemeenschap Were Di woedt deze week een strijd. Het is een strak georganiseerde sportieve competitie die per klas per leerjaar en per vaksectie is opgezet. Tijdens deze sportchallenge, die zeven aaneengesloten dagen duurt, gaan zowel de leerlingen als de medewerkers van de school, dagelijks tussen 07.00 uur en het moment dat de avondklok 21.00 uur slaat, zoveel mogelijk kilometers maken.
Posted: February 22, 2021, 6:45 pm
EINDHOVEN - De Dierenbescherming wordt niet de beheerder van de nieuwe regionale dierenopvang in Eindhoven. Een half jaar voor de oplevering van de nieuwe dierenopvang aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven hebben de veertien betrokken gemeenten de gesprekken met de Dierenbescherming beëindigd.
Posted: February 22, 2021, 6:27 pm
WAALRE/EINDHOVEN - Het hoort zo normaal te zijn: bier drinken op het Stratumseind, even lunchen in de stad en samen studeren op de campus. Door corona is juist het tegendeel normaal geworden voor jongeren. De dichte kroegen en restaurants, gesloten scholen en een avondklok gooien het sociale leven nagenoeg plat, eenzaamheid ligt op de loer. TU/e-student Lucas Lahaye (18) uit Waalre blijft daarom vooral online in contact met vrienden.
Posted: February 22, 2021, 10:00 am
WAALRE - Aan de Sophiastraat in Waalre is in de nacht van zondag op maandag een auto in brand gevlogen. Het voertuig stond op een oprit van een huis.
Posted: February 22, 2021, 7:14 am

Share Button