ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

VALKENSWAARD - Het winkelgebied Corridor-West in Valkenswaard is erg in trek, vooral de Handwerkstraat. Gunstige ligging en veel aanloop. En de combinatie met horeca spreekt aan.
Posted: December 1, 2020, 5:16 pm
EINDHOVEN - Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt ook in Zuidoost-Brabant te stabiliseren na een eerdere sterke daling. De bezetting in de ziekenhuizen - vooral het Elkerliek en het MMC - nam wel sterk af.
Posted: December 1, 2020, 4:53 pm
EINDHOVEN - Een nieuwe elektrische stadsbus met lichtgewicht constructie en optimaal energiebeheer. VDL belooft dertig procent energiebesparing met de volgende generatie e-bussen die volgend jaar wordt gepresenteerd.
Posted: December 1, 2020, 3:03 pm
LUYKSGESTEL Luyksgestel is vanaf vrijdag een winkel rijker: Ozden Akgog (51) opent er dan aan de Dorpstraat een meubel- en lifestyleshop. En dat vindt hij best spannend.
Posted: December 1, 2020, 10:30 am
Willem (64) uit Eindhoven dacht dat hij het wel wist: hij wilde geen orgaandonor zijn en legde dat vast in het Donorregister. Maar nu is hij door de nieuwe donorwet gaan twijfelen en denkt hij erover tóch donor te worden. Ruim 300.000 inwoners van Zuidoost-Brabant hebben nog geen besluit genomen; zij krijgen binnenkort een brief op de mat.
Posted: November 30, 2020, 3:30 pm
Het echtpaar Henk en Nelly van der Weijden-de Brouwer hoopt op een snelle omslag van coronaperikelen, om in het voorjaar hun diamanten bruiloft te kunnen vieren. ,,We hebben altijd alle momenten aangegrepen om een feestje te bouwen.”
Posted: November 30, 2020, 2:34 pm
VALKENSWAARD - De Valkeniers uit Valkenswaard waren heren van aanzien, die een riant inkomen hadden. Dat is vanaf nu te zien in het Valkerijmuseum.
Posted: November 30, 2020, 2:00 pm
WAALRE -Veel van onze tijd gaat op aan onzinnige dingen, zoals doelloos op je telefoon kijken. Dat kan anders, vindt Twan Verdonck. De designer uit Waalre, die normaal producten ontwerpt, presenteert een doe-boek waar je je eigen leven mee kunt ontwerpen. Zijn doel: voor 2025 een miljoen mensen een leuker leven geven.
Posted: November 29, 2020, 5:30 pm
DEN BOSCH - Het kost wat moeite, maar na veel geaarzel, gedraal en gedraai geeft de man het in de rechtbank toe: ja, hij filmt fietsende Eindhovense vrouwen en meisjes onder hun rokjes. Hij dwingt ze al dan niet tot stoppen en dan gaat zijn telefoon richting kruis. Zeker drie keer, maar er staan meer filmpjes op zijn telefoon. Hij was boos, op zichzelf, zegt hij en ‘koos een verkeerde uitlaatklep’.
Posted: November 29, 2020, 6:30 am
VALKENSWAARD - De politie heeft zaterdagavond een illegaal feest beëindigd in een woning aan de René Smeetsstraat in Valkenswaard. Op het evenement waren bijna dertig personen aanwezig.
Posted: November 29, 2020, 6:05 am
VALKENSWAARD - Tot ereburger van de gemeente Valkenswaard is zaterdag 28 november benoemd Jacques van Gerven. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de valkerij in Valkenswaard.
Posted: November 28, 2020, 3:35 pm
EINDHOVEN - Een fotoreportage bij Animali. De Eindhovense dierentuin kennen de meeste lezers ongetwijfeld maar wat was de aanleiding voor deze reportage en wanneer zijn de foto’s gemaakt? Leuke anekdotes over de dierentuin zijn natuurlijk ook meer dan welkom. Kijk ook op ed.nl/oudedoos en onder dit artikel voor meer foto’s.
Posted: November 28, 2020, 9:00 am
WAALRE - Op de Markt in Waalre staat deze december door de coronapandemie geen levende kerststal, maar de 15-jarige Jesper leent zijn zelfgemaakte replica uit om toch een beetje het kerststal-gevoel te geven.
Posted: November 27, 2020, 3:46 pm
VALKENSWAARD - De herinrichting van het centrum van Valkenswaard begint op de Markt. Voor de weekmarkt zijn er nog volop onzekerheden.
Posted: November 27, 2020, 3:20 pm
Het plan voor een hotel aan de Maastrichterweg, naast Inspiration Point, is van de baan. Een projectontwikkelaar wil er nu een particulier verzorgingshuis neerzetten.
Posted: November 27, 2020, 2:26 pm
DEN BOSCH - De rechtbank ziet te weinig bewijs tegen een 14-jarige jongen die een Valkenswaardse dealer bijna zou hebben doodgestoken bij een overval. Het slachtoffer vocht met drie overvallers tegelijk en iedereen kon die steek hebben uitgedeeld, zo staat in het vonnis.
Posted: November 27, 2020, 12:56 pm
EINDHOVEN/SPIERS - Oud-Eindhovenaar Dennis Retera lukte wél wat Top Gear-presentator en coureur Chris Harris niet voor elkaar kreeg: hij vestigde het wereldrecord ‘langste drift met een elektrische auto’. Hij hield zijn Porsche Taycan 55 minuten en 210 rondes in één drift en moest toen gedwongen stoppen. De batterij van de auto was leeg.
Posted: November 27, 2020, 10:00 am
EINDHOVEN - 50 miljoen om de spoorcapaciteit uit te breiden en 15 miljoen extra voor de intercity naar Düsseldorf. Dat heeft de regio Eindoven-Helmond deze week binnengehaald in Den Haag. Dat lijkt heel wat, maar Zuidoost-Brabant wilde eigenlijk veel meer geld, bijvoorbeeld voor het (bus)station in Eindhoven en de verkeersproblematiek.
Posted: November 27, 2020, 7:08 am
EINDHOVEN - Waar is dat feestje? Nou in Eindhoven dus. Grote vraag is alleen of het ook echt een feestje wordt. De koninklijke familie viert Koningsdag in de Lichtstad maar hoe en wat is afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona. Komen ze echt of alleen digitaal?
Posted: November 26, 2020, 7:32 pm
BORKEL - De oudste beuk van Borkel wordt met de dood bedreigd door een natuurlijke vijand. Een groepje betrokken inwoners kan dat niet verteren en probeert de monumentale boom te redden. ,,Het zal nooit meer de boom worden die hij was.”
Posted: November 26, 2020, 3:04 pm
EINDHOVEN/HELMOND - Een extra week kerstvakantie staat niet in verhouding tot de lage besmettingscijfers onder leerlingen. Dus liever niet, zeggen schoolbestuurders in de regio.
Posted: November 26, 2020, 6:59 am
REGIO - Bibliotheken in Zuidoost-Brabant gaan geleidelijk boeken met Zwarte Piet uit de collectie halen. De Eindhovense bieb heeft ze al verwijderd.
Posted: November 25, 2020, 4:26 pm
WAALRE - ‘Een flinke klus’, zo beschreef kersverse wethouder Jan van Burgsteden zijn werkzaamheden, vlak zijn installatie in Waalre. Collega-wethouders Liesbeth Sjouw en Maarten Pieters zijn het daarmee eens ,,Maar de ingewikkelde bestuurlijke situatie maakt van Waalre ook een interessante werkplek.”
Posted: November 25, 2020, 2:40 pm
EINDHOVEN - Vier van in totaal veertien commerciële coronateststraten die bekend zijn bij de GGD Brabant-Zuidoost houden zich niet aan alle richtlijnen die het ministerie van Volksgezondheid heeft opgesteld. De GGD heeft daarover melding gemaakt bij de Inspectie Gezondheidszorg.
Posted: November 25, 2020, 11:34 am
VALKENSWAARD - De politie heeft woensdag op Vakantiepark Brugseheide in Valkenswaard ruim zeven kilogram illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een 18-jarige man uit Valkenswaard is opgepakt.
Posted: November 25, 2020, 10:01 am
WAALRE - Het nieuwe ‘zakencollege’ dat voor rust en samenwerking moeten zorgen in Waalre, kan officieel aan de slag. De raad in Waalre stemde gisterenavond in met de benoeming van Jan van Burgsteden, Liesbeth Sjouw en Maarten Pieters tot wethouder in de gemeente.
Posted: November 25, 2020, 6:30 am
WAALRE - Je leest het niet van voor naar achter uit. Het boek ‘Klein geluk voor als je ziek bent’ is een gids met ‘positieve recepten’ voor mensen die korte of langere tijd ziek zijn.
Posted: November 24, 2020, 7:29 pm
HELMOND - Tegen de coronaklippen op groeit Nunner met zijn logistieke diensten over de hele wereld. Topman Erwin Cootjans wil ook nu vol gas blijven geven en moedigt terugkeer van medewerkers naar kantoor aan.
Posted: November 24, 2020, 6:00 pm
HELMOND - Blijdschap en opluchting in het Elkerliek ziekenhuis in Helmond. Voor iedereen die zich met coronasymptomen bij de spoedpost meldt, is er voortaan een sneltest. Dat scheelt.
Posted: November 24, 2020, 5:25 pm
GELDROP-MIERLO - De ambities van Cure voor (deelname in) de bouw van een afvalfabriek worden in de Geldrop-Mierlose gemeentepolitiek met argusogen bekeken. Een voorstel waarin de gemeenteraad op de rem trapt, lijkt een meerderheid te kunnen krijgen.
Posted: November 24, 2020, 3:47 pm

Share Button