ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

WAALRE – De meeste mensen hebben geen idee wie de man op de foto is die ze wordt voorgehouden. ,,Marcel Oosterveer? De nieuwe burgemeester? Oh, nou, leuk, ik ken hem niet.” Er is dus werk aan de winkel voor de man die Waalre moet gaan besturen, in elk geval in zichtbaarheid.
Posted: October 5, 2022, 5:31 pm
WAALRE - Fietsers en wandelaars in het gebied tussen Dommelen en Waalre moet het al opgevallen zijn: een kudde Lakenvelders met een groot aantal kalfjes in de wei vlak bij het bruggetje op de Loonderweg. Een kudde die daar niet zomaar staat, naast het voormalige kasteel van Waalre.
Posted: October 5, 2022, 6:47 am
EINDHOVEN/OIRSCHOT - Voor een grondige restauratie van het orgel in de Oirschotse Sint-Petrusbasiliek stelt het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant een bedrag van 10.000 euro beschikbaar.
Posted: October 5, 2022, 6:12 am
De vertrekkende Valkenswaardse pastoor-deken Felie Spooren heeft de Penning van Verdiensten ontvangen. Deze gemeentelijke onderscheiding is hem overhandigd door de Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen.
Posted: October 5, 2022, 5:30 am
WAALRE – Marcel Oosterveer (55) wordt de nieuwe burgemeester van Waalre. De VVD’er werd dinsdagavond in een besloten gedeelte van de vergadering geselecteerd en daarna voorgedragen door de gemeenteraad. Oosterveer begint op 1 december aan de termijn van zes jaar.
Posted: October 4, 2022, 7:48 pm
WAALRE - Het was even flink schrikken voor een automobilist in Waalre. Zijn auto vatte dinsdagavond vlam tijdens het rijden. De bestuurder zette de wagen stil op de Onze Lieve Vrouwedijk, waarna de brandweer werd ingeschakeld.
Posted: October 4, 2022, 7:06 pm
DEN BOSCH/VALKENSWAARD – De rechtbank in Den Bosch heeft een 22-jarige inwoner uit Valkenswaard veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden waarvan acht voorwaardelijk. De straf is iets lichter dan de eis van het Openbaar Ministerie.
Posted: October 4, 2022, 2:30 pm
HEEZE-LEENDE - Huishoudens in Heeze-Leende die afhankelijk zijn van de voedselbank kunnen binnenkort waarschijnlijk dichter bij huis terecht. De gemeente onderzoekt of er in Heeze of in Leende een lokaal uitgiftepunt kan worden ingericht.
Posted: October 4, 2022, 1:24 pm
EINDHOVEN - Tot 31 december worden de dieren die bij Dierenopvang de Doornakker zitten nog opgevangen. Dan sluiten na bijna 65 jaar definitief de deuren. De overgebleven dieren worden ondergebracht bij andere locaties van de Dierenbescherming.
Posted: October 4, 2022, 1:00 pm
Vergeet Luna en Max, deze Zuidoost-Brabantse huisdieren hebben geen doorsnee namen. Jullie reageerden massaal op onze oproep om foto’s van huisdieren met opvallende namen in te sturen.
Posted: October 4, 2022, 1:00 pm
VALKENSWAARD - De stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard houdt met carnavalsvereniging Anders Dan Anders in november drie voorronden voor het Brabants kampioenschap tonpraoten 2023. De finale is op vrijdag 13 januari.
Posted: October 4, 2022, 9:32 am
EINDHOVEN – Europa dwingt Nederland tot strengere mestregels. Hierdoor staat de toekomst van het Nederlandse weidelandschap verder onder druk. Het wordt voor melkveehouders lucratiever om bijvoorbeeld mais te gaan telen. En dat is slecht nieuws voor het bodemleven.
Posted: October 4, 2022, 4:00 am
EINDHOVEN/HELMOND - Schaatsen rond de feestdagen? In meerdere plaatsen in de regio staat het op de tocht. Organisaties twijfelen vanwege de torenhoge energieprijzen over het aanleggen van een baan. In Eindhoven en Helmond komt het er sowieso niet van.
Posted: October 3, 2022, 11:30 am
VALKENSWAARD - Drie voertuigen waren zondagmiddag betrokken bij een kop-staartbotsing aan de Luikerweg in Valkenswaard, ter hoogte van Borkel.
Posted: October 2, 2022, 12:26 pm
VALKENSWAARD - Al ruim voor elf uur stonden zaterdag tientallen bezoekers te dringen bij de toegang tot de Scouting Vlooienmarkt. Toen de hekken open gingen volgde een run op onder andere fietsen, tin- en koperwerk, serviesgoed en kleinmeubels.
Posted: October 2, 2022, 9:24 am
EINDHOVEN - Je hoeft als huurder niet te wachten tot je verhuurder je woning verduurzaamt. Met kleine ingrepen kun je zelf ook al tientjes per maand bezuinigen, leerden bezoekers van de Energiedag op Strijp-S zaterdag. Een open deur? Ja, maar alle kleine beetjes helpen. ‘En check je energielabel!’
Posted: October 2, 2022, 7:00 am
EINDHOVEN - Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 1 oktober in de krant verschenen.
Posted: October 2, 2022, 6:00 am
BERGEIJK - Als voetballer reikte Erwin Isbouts tot enkele profwedstrijden en de hoogste amateurdivisies. Nu is de middenvelder bij vijfdeklasser Terlo als assistent-trainer begonnen, terwijl hij zelf ook nog een (aantal) jaar wil spelen.
Posted: October 1, 2022, 9:00 am
EINDHOVEN - Een modeshow in zaal Cintha aan de Biesterdwarsweg in Eindhoven. Wie weet wie er hier in 1962 op de catwalk liepen of in het publiek zaten? En wat was in die tijd de mode? Herinneringen aan deze show of andere modeshows in zaal Cintha zijn allemaal welkom. Reageren kan via d.hoekstra@ed.nl. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.
Posted: October 1, 2022, 8:00 am
Geef je mening over onderwerpen die spelen bij mensen in de regio Eindhoven en Helmond. Vul hieronder de poll in en stuur een bijdrage voor de Opiniepagina’s van het ED in via opinie@ed.nl. Het onderwerp dit keer: Hoe online winkelen volgens onderzoek milieuvriendelijker is dan naar de winkel gaan.
Posted: September 30, 2022, 12:45 pm
VELDHOVEN - Inwoners van Veldhoven en Waalre kunnen blijvend langer terecht bij de milieustraat op bedrijventerrein Habraken.
Posted: September 30, 2022, 12:18 pm
VALKENSWAARD - Basisschool De Smelen en rollerclub VRC krijgen geen voorrang bij het eventueel samen opgaan in één multifunctioneel nieuw gebouw. Het gemeentebestuur wil niet tornen aan de voorgenomen planning waarin basisscholen worden vernieuwd.
Posted: September 30, 2022, 11:57 am
EINDHOVEN - Natuurlijk moet woningcorporatie Woonbedrijf zorgen dat de huurwoningen goed geïsoleerd en duurzaam zijn. ,,Maar huurders kunnen ook veel zelf doen, aan isolatie bijvoorbeeld. Liefst samen, in de buurt. Daarom houden wij zaterdag 1 oktober de Energiedag voor huurders van Woonbedrijf”, zegt mede-organisator Henk Gernand.
Posted: September 30, 2022, 7:00 am
VALKENSWAARD - Een thema-avond over toekomstige mobiliteit leverde de gemeente Valkenswaard afgelopen week een ‘kruiwagen’ met ideeën op. Gemeenteraadsleden brachten tijdens de avond volop plannen in.
Posted: September 30, 2022, 6:00 am
EINDHOVEN - Rond de Genneper watermolen is een onwenselijke situatie ontstaan na de uitspraak in hoger beroep door de rechter op 13 september.
Posted: September 30, 2022, 5:00 am
VALKENSWAARD - Een auto is donderdagavond rond 23.30 uur deels uitgebrand in Valkenswaard. Het vuur werd ontdekt door een buurtbewoner die op de Stakenborgakker de hond uitliet.
Posted: September 30, 2022, 4:33 am
VELDHOVEN/HELMOND - De proef om sneller te kunnen bouwen met gestandaardiseerde huizen smaakt nu al naar meer. Donderdag werd in zowel Veldhoven als Helmond gestart met de bouw van de eerste ‘WoonST-woningen'.
Posted: September 29, 2022, 4:01 pm
VALKENSWAARD - De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt naar een woningbrand in Valkenswaard. Die was snel onder controle. Het vuur woedde in een huis aan de Dokter Dagevosstraat. Er stond een vaatwasser in brand. Opvallend: in Valkenswaard vloog een dag eerder een airfryer in brand.
Posted: September 29, 2022, 2:26 pm
EINDHOVEN - Zuur in verschillende vormen zal altijd in de natuur aanwezig zijn en er zullen planten zijn die er van smullen en die er van moeten kotsen, maar die duiken op een andere bodem wel weer op.
Posted: September 29, 2022, 8:01 am
VALKENSWAARD - De zwartgeblakerde overblijfselen van een airfryer waar de stekker nog aan vast zit, staan op de stoep. Het is de boosdoener van de brand die woensdagmiddag rond half zes uitbrak in appartementencomplex Korenbloem aan de Korenstraat in Valkenswaard.
Posted: September 28, 2022, 6:20 pm

Share Button