ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

DOMMELEN - Na een ‘pauzejaar’ vond in Dommelen afgelopen zaterdag weer de jaarlijkse ‘Loop naar de Pomp-kwis’ plaats.
Posted: October 18, 2021, 6:00 am
HELMOND - Anderhalf jaar geen grappen, geen buuts en geen tonpraters in de ton. Het was afzien voor veel mensen: kletsers net zo goed als toehoorders. Maar nu mag het weer: ‘Eindelijk die schaterlach weer.’
Posted: October 16, 2021, 2:30 pm
WAALRE - Blaffende honden, een zwembadpomp of een feestje; zomaar wat aanleidingen voor een conflict tussen buren. Sinds vorig jaar heeft ook Waalre Buurtbemiddeling. En dat werkt.
Posted: October 16, 2021, 8:00 am
EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.
Posted: October 16, 2021, 8:00 am
EINDHOVEN - Je kunt er geregeld weer over de koppen lopen, maar daarmee is de leegstand in de Eindhovense binnenstad nog niet opgelost. ,,Er komen niet veel lege winkels meer bij, maar het vinden van nieuwe huurders duurt langer”, aldus Mark van Zwam van RSP Makelaars. ,,Lego wil wel maar zoekt het juiste pand nog”
Posted: October 16, 2021, 4:00 am
VALKENSWAARD - Amy Vos, leerlinge van basisischool De Dorenhagen in Valkenswaard, is de nieuwe kinderburgemeester van Valkenswaard.
Posted: October 15, 2021, 5:16 pm
VALKENSWAARD - Het koelbedrijf Smeva group uit Valkenswaard heeft het predicaat Koninklijk gekregen. Dat meldt de provincie Noord-Brabant vrijdagavond.
Posted: October 15, 2021, 4:53 pm
EINDHOVEN - Het gebouw is bijna klaar, maar de medewerkers die de nieuwe regionale dierenopvang in Eindhoven straks moeten gaan runnen, zijn er nog niet. Pas vanaf 1 november kan de zoektocht naar een tiental betaalde medewerkers en enkele honderden vrijwilligers echt gaan beginnen.
Posted: October 15, 2021, 4:14 pm
Wat was die knal?! Het is pas oktober, maar nu al schrikken we regelmatig van harde knallen die soms zelfs onze ruiten doen trillen. De meldingen van vuurwerkoverlast stromen binnen bij de politie. Er is zelfs een website opgericht (mét knal-rating) waarin mensen kunnen opzoeken of het om vuurwerk ging.
Posted: October 15, 2021, 3:15 pm
RIETHOVEN - De gemeente Bergeijk gaat volgende maand verkeerstellingen houden in de Molenstraat in Riethoven. Deze straat vanuit de kom van Riethoven richting het viaduct over de N69 naar Dommelen wordt nu veel gebruikt als sluiproute voor het verkeer tussen Valkenswaard/Dommelen en Riethoven/Veldhoven/Eersel.
Posted: October 15, 2021, 11:30 am
Geef je mening over onderwerpen die spelen bij mensen in de regio Eindhoven en Helmond. Vul hieronder de poll in en stuur een bijdrage voor de Opiniepagina’s van het ED in via opinie@ed.nl. Het onderwerp dit keer: De computerhack bij VDL en hoe bedrijven zich ertegen kunnen wapenen
Posted: October 15, 2021, 10:16 am
Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die vrijdag 15 oktober in de krant verschenen.
Posted: October 15, 2021, 10:00 am
VALKENSWAARD - Twee politieke partijen in Valkenswaard nemen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen deel met een gezamenlijke kieslijst. Uiteindelijk is het de bedoeling dat Valkenswaard Lokaal en Vitaal Valkenswaard tot één partij fuseren.
Posted: October 15, 2021, 9:10 am
VALKENSWAARD - Als de gemeenteraad later deze maand met het plan instemt, kan komend voorjaar worden gestart met de bouw van 46 appartementen en 16 rijwoningen op de hoek van de Europaweg (Parallelweg-Noord) en Valkenierstraat in Valkenswaard.
Posted: October 14, 2021, 11:38 am
VALKENSWAARD - Een scooterrijder en automobilist zijn donderdagochtend rond 08.50 uur gebotst op de Merendreef ter hoogte van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard.
Posted: October 14, 2021, 8:10 am
VALKENSWAARD/WAALRE - In Valkenswaard en omgeving zijn ze het spuugzat, de vele wegafsluitingen en omleidingen waar veel weggebruikers nu al maanden mee te maken hebben. De recente afsluiting van de Burgemeester Uijenstraat in Waalre is wat dat betreft voor velen de druppel die de emmer doet overlopen. ,,Het is een regelrechte verschrikking.”
Posted: October 14, 2021, 4:00 am
VALKENSWAARD - Een motorrijder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Dat gebeurde op de Dommelseweg. De weg is afgesloten voor verder onderzoek.
Posted: October 13, 2021, 1:23 pm
Op dinsdag 2 november is het Allerzielen. Op deze dag herdenkt de Rooms-Katholieke Kerk de overledenen. Ook het ED staat deze dag weer uitgebreid stil bij Allerzielen en nodigt lezers uit een ode aan een dierbare overledene te schrijven. Dit kan als gedicht, in een verhaaltje of in een paar regels.
Posted: October 13, 2021, 1:08 pm
VALKENSWAARD - Een broeikas in het moestuincentrum aan de Le Sage ten Broekstraat in Valkenswaard brandde dinsdagmiddag rond 16.00 uur geheel uit. Mogelijk is het vuur aangestoken, meldt de politie.
Posted: October 13, 2021, 10:17 am
WAALRE - De gemeenteraad van Waalre heeft besloten om nader onderzoek te doen naar de herinrichting van het noordelijke deel van het gebied rondom gemeenschapscentrum De Pracht.
Posted: October 13, 2021, 9:11 am
VALKENSWAARD - Wordt de familie Jonk in de toekomst alsnog eigenaar van Herenboerderij De Bunker in Valkenswaard, of blijft het rijksmonument eigendom van de gemeente? En wat mag er straks wel en wat mag er niet in het karakteristieke pand?
Posted: October 13, 2021, 8:30 am
WAALRE - In aanloop naar een verkiezingsjaar ziet een financieel gezond Waalre de bijdrage van het Rijk stijgen. Om de komende jaren niet in de min te belanden zijn lastenverhogingen voor de inwoner noodzakelijk, mede door de langlopende verkeers- en woningbouwprojecten in de gemeente.
Posted: October 13, 2021, 4:00 am
VALKENSWAARD - In een schuur van een woning aan Den Haas in Valkenswaard is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse.
Posted: October 12, 2021, 2:01 pm
VALKENSWAARD - Het Nederlandse familiebedrijf Brabantia is de laatste jaren enorm gegroeid. In die mate zelfs dat de producent van allerhande huishoudproducten op zoek is naar 70 extra logistieke medewerkers. Omwille van het schrijnende personeelstekort in de vestiging te Pelt draait CEO Tijn van Elderen er momenteel zelf mee op de werkvloer. ,,Ik heb veel bijgeleerd”, grijnst hij na een fysieke arbeidsshift van acht en een half uur.
Posted: October 12, 2021, 11:21 am
Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die donderdag 12 oktober in de krant verschenen.
Posted: October 12, 2021, 10:00 am
WAALRE - Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in aantocht, probeert een team van vijf Waalrese vrijwilligers, betrokken bij sport, het onderwerp sport en beweging in de verkiezingsprogramma's te krijgen.
Posted: October 12, 2021, 9:15 am
VALKENSWAARD - Of het nou onder dwang was of niet, feit is dat een destijds 21-jarige Belg kort seksuele handelingen uitvoerde bij een dertienjarig jongetje, in een tentje bij het vissen. De officier van justitie eist 120 uur taakstraf en bijna een jaar voorwaardelijke celstraf.
Posted: October 11, 2021, 3:30 pm
VALKENSWAARD - Centrum Radio & TV wordt in Valkenswaard zeer erkend, maar niet door de gemeenteraad. Een motie over die erkenning inclusief een nieuwe locatie is door een overgrote meerderheid afgeschoten.
Posted: October 11, 2021, 12:27 pm
VALKENSWAARD - Een graafmachine werd zaterdagavond in Valkenswaard gestolen en zondag in Eindhoven teruggevonden. De verdachte werd klappertandend aangetroffen nadat hij op de vlucht sloeg voor de politie.
Posted: October 10, 2021, 8:11 pm
VALKENSWAARD - Eeuwelingen krijgen in Valkenswaard een gemeentelijke zitbank aangeboden. Zaterdag mocht de gemeente zelf dat kleinood in ontvangst nemen. De 100-jarige Fanfare EMOS (Eendracht Maakt Ons Sterk) uit Borkel en Schaft schonk het dorp een stenen bank. Burgemeester Anton Ederveen: ,,Twee 100-jarigen naast elkaar. Het dorp mag er trots op zijn.”
Posted: October 10, 2021, 2:55 pm

Share Button