ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

WAALRE - Richard Maatjes bood vrijdagmiddag in zijn Waalrese sportschool en preventiecentrum een podium aan sportende mensen met Parkinson en hun partner.
Posted: January 27, 2023, 4:15 pm
DOMMELEN - Precies vijftig jaar na haar vader regeert Diana van Beek dit carnavalsseizoen over Brouwersgat. In het diepste geheim werden sinds 2016 de plannen gesmeed. „Ja, blijkbaar kun je dus tóch wel iets geheim houden in Dommelen.”
Posted: January 26, 2023, 7:45 pm
AALST -Inspraak heeft effect. Deze week was er weer een inloopbijeenkomst over het plan voor de bouw van een appartementencomplex aan de Frederik Hendrikstraat in Aalst. Participatie maakt onderdeel uit van de procedure.
Posted: January 26, 2023, 12:51 pm
EINDHOVEN - Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die donderdag 26 januari in de krant verschenen.
Posted: January 26, 2023, 9:00 am
DOMMELEN - In korte tijd hebben donderdag ochtend door de gladheid drie incidenten plaatsgevonden op de Westparallel bij Dommelen. Een auto verloor zijn trailer, een busje klapte op een personenwagen en de berger die daarom uitrukte, kwam vast te zitten.
Posted: January 26, 2023, 7:24 am
VALKENSWAARD - Een automobilist is woensdagavond zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de N69 bij Valkenswaard. De bestuurder reed met een harde klap tegen een boom langs de kant van de weg. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Posted: January 25, 2023, 8:17 pm
HAMONT-ACHEL - De Achelse Kluis komt in commerciële handen. De Vlaamse zakenman Jan Tormans van de Tormans Group wil het kloostercomplex in Achel overnemen van de abdij van Westmalle. Met de verkoop valt het doek voor het bier Trappist Achel.
Posted: January 25, 2023, 6:30 pm
VALKENSWAARD - De Buurtbus Valkenswaard heeft woensdag zijn 500.000ste passagier vervoerd. Tamara van den Elzen uit Achel was die half miljoenste reiziger. Ze arriveerde woensdagmiddag rond twee uur met lijn 277 (Veldhoven) vanuit Achel in hartje Valkenswaard. Bij de uitstap werd de gelukkige op de Markt verwelkomd met bloemen en een cadeaubon.
Posted: January 25, 2023, 4:16 pm
VALKENSWAARD - Sinds het bericht dat de deuren van Détifleur eind januari definitief sluiten, werd duidelijk hoe breed het klantenbestand van de winkel was. Het ondernemerskoppel Ine en Pedro wordt overspoeld met reacties en presentjes.
Posted: January 25, 2023, 3:30 pm
WAALRE - Het bouwen van minimaal 350 woningen in het noordelijk deel van Waalre is weer een stapje dichterbij. De gemeenteraad gaf wethouder Suzan van de Goor dinsdagavond groen licht om het woningbouwplan, voor het gebied ten westen van de Onze Lieve Vrouwedijk, verder te gaan uitwerken.
Posted: January 25, 2023, 2:41 pm
Geef je mening over onderwerpen die spelen bij mensen in de regio Eindhoven en Helmond. Vul hieronder de poll in en stuur een bijdrage voor de Opiniepagina’s van het ED in via opinie@ed.nl. Het onderwerp dit keer: Bezwaar van cliënten tegen totaal rookverbod ook voor psychiatrische patiënten bij GGzE.
Posted: January 25, 2023, 2:21 pm
WAALRE - In vrijwel iedere supermarkt tref je lange gangen met daarin chipszakken van formaat, lekkere limonades, schappen vol zoete koek en veel vrolijk gekleurd snoepgoed. De zoete en zoute heerlijkheden staren je van alle kanten aan.
Posted: January 24, 2023, 4:48 pm
WAALRE - Waalres theaterimprovisatiegroep Rauw Impro barst van de ideeën over hoe zij moet stilstaan én doordenderen bij Waalres honderdjarig bestaan. De actualiteit die bij dit historisch gebeuren hoort moet sowieso absurdistisch, met een lach, opvallend en ánders aan het publiek getoond worden.
Posted: January 24, 2023, 12:13 pm
VALKENSWAARD/EINDHOVEN - De A2 tussen Valkenswaard en Eindhoven was maandagnacht tijdelijk in beide richtingen afgesloten omdat de politie jacht maakte op een vrachtwagen met gestolen goederen. In het voertuig zaten vier personen. Die gingen er nadat de wagen stopte te voet vandoor.
Posted: January 24, 2023, 9:00 am
EINDHOVEN - Thom Aussems stelt dat Eindhoven naar 37 inwoners per hectare moet gaan (ED 14-01) en spreekt over de lobbygroep EHVXL die groei in hoogbouw wil.
Posted: January 24, 2023, 6:00 am
WAALRE - Na vijftien jaar verdwijnt Q-Kappers uit winkelcentrum de Bus. De Waalrese salon gaat in april samen met de andere zaak van eigenaar Remco van Oosterom: House of Hair NO1. Naar verwachting neemt de Lidl de ruimte in.
Posted: January 23, 2023, 3:30 pm
VALKENSWAARD - Carnaval is nog geen maand weg. Hoog tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe outfit. Bij Fop & Feestwinkel in Valkenswaard is het al weken gekkenhuis. Klanten komen van heinde en ver en ze hebben dit jaar diepe zakken.
Posted: January 23, 2023, 10:00 am
VALKENSWAARD - Het carnavalswereldje in Valkenswaard wordt opgeschud. Via het Striepersparlement krijgt iedere individuele Strieper en Strieperin voortaan inspraak in de vernieuwde opzet van het carnavalsfeest. Een enquête moet concrete acties opleveren.
Posted: January 23, 2023, 8:00 am
HAMONT - Honderden vakantieliefhebbers bezochten zaterdag en zondag De Posthoorn in Hamont om inspiratie op te doen voor de aankomende zomervakantie óf die van volgend jaar.
Posted: January 22, 2023, 7:13 pm
EINDHOVEN - Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 21 jauari in de krant verschenen.
Posted: January 22, 2023, 7:00 am
WAALRE - Een auto op een parkeerplaats aan de Laan van Diepenvoorde in Waalre is in de nacht van zaterdag op zondag uitgebrand. Voor zover bekend raakte niemand hierbij gewond.
Posted: January 22, 2023, 5:22 am
EINDHOVEN - De gemeenteraad moet de zeggenschap over Knoop XL, de komende 20 jaar de belangrijkste ontwikkeling in hartje Eindhoven, niet uit handen geven.
Posted: January 21, 2023, 7:00 am
VALKENSWAARD – De Valkenswaardse buurtschap Reisvenne Oranje mag dit jaar geen slijptol en ander luidruchtig gereedschap gebruiken bij de bouw van haar corsowagen.
Posted: January 21, 2023, 7:00 am
EINDHOVEN - De Eindhovense PvdA-fractie maakt zich grote zorgen over de geluidsproductie van Eindhoven Airport. Zij vraagt zich af of de vernieuwing van de vliegtuigvloot snel genoeg gaat om de nagestreefde vermindering van geluid met 30 procent in 2030 te kunnen halen.
Posted: January 19, 2023, 1:15 pm
AALST/WAALRE - Ouders die hun autodeur opengooien zonder te kijken, op de stoep of zelfs het zebrapad parkeren en nauwelijks rekening houden met fietsers en voetgangers. Op regenachtige dagen zien ze het gebeuren bij basisschool De Meent in Aalst.
Posted: January 19, 2023, 12:30 pm
Autodieven konden vorig jaar in het oosten van Brabant hun geluk niet op: daar werden relatief de meeste auto’s van heel Nederland gestolen. Waalre is landelijk gezien zelfs de hoofdstad als het gaat om autodiefstallen, blijkt uit aangiftecijfers van databureau LocalFocus. In verhouding waren daar in 2022 de meeste mensen hun auto kwijt.
Posted: January 19, 2023, 10:53 am
VALKENSWAARD - Als het aan sportpark Valkencourt ligt, kun je daar binnenkort ook buiten padellen; het snellere en ook luidruchtigere zusje van tennis, dat snel aan populariteit wint. De gemeente is akkoord, maar de buurt vreest dat het gedaan is met de rust.
Posted: January 19, 2023, 7:00 am
Op deze pagina vond je altijd het nieuws uit de streek. Om je nog lokaler nieuws te bieden, biedt het ED je nu een pagina aan met het nieuws uit jouw gemeente én de directe omgeving.
Posted: January 19, 2023, 5:00 am
VALKENSWAARD - Het is het laatste stukje, de kers op de taart zogezegd. De Eindhovenseweg in Valkenswaard moet nog een mooie entree krijgen voor bezoekers uit de richting van Waalre en Eindhoven. Die werkzaamheden lopen tot eind juli.
Posted: January 18, 2023, 1:46 pm
EINDHOVEN/HELMOND - Beken die buiten de oevers treden, weilanden waar spontaan ‘vennetjes’ ontstaan. Het water staat hoog in de regio. En dat is juist de bedoeling, zo klinkt het bij de waterschappen.
Posted: January 18, 2023, 8:00 am

Share Button