ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

VALKENSWAARD - Een woning is vrijdagavond compleet uitgebrand in Valkenswaard. Het is niet duidelijk hoe de brand kon ontstaan.
Posted: July 23, 2021, 9:43 pm
NUENEN Het zal toch niet zo zijn dat we opnieuw moeten afblazen en als het wel door kan gaan hoe streng wordt het dan? Door de laatste persconferentie van Rutte en De Jonge werd het toch nog even peentjes zweten voor de organisatie van Bloem&Tuin in Nuenen. Maar het kan! Met veel aandacht voor ruimte.
Posted: July 23, 2021, 2:30 pm
VALKENSWAARD - Een plakmuur waar je afval en rotzooi tegenaan kan gooien. Dit idee leverde Kamal Mohamad (15) en Lucas Vaassen (13) de zogeheten Trash Award op, een prijs die verbonden is aan Zero Trash, een educatief project waarbij leerlingen van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard aan de slag gingen met het thema zwerfafval.
Posted: July 23, 2021, 12:35 pm
WAALRE/VELDHOVEN - Hij is af: de relaxcaravan van Menno Brouwer uit Waalre. Deze week stond hij met zijn ‘Vital Forest’ op locatie ’t Stoom van de Severinusstichting in Veldhoven. Medewerkers en bewoners van dit ouderproject aan de Brandrood spraken van een ongekende ervaring.
Posted: July 23, 2021, 12:12 pm
EINDHOVEN - VDL Groep gaat opnieuw touringcars leveren voor openbaar vervoer. Met 31 tourbussen maakt het concern zijn entree in Letland.
Posted: July 23, 2021, 9:35 am
VELDHOVEN - Kinderopvang Kids World opent op 1 september een vestiging aan de Ligt 12A in Veldhoven. Het wordt de vijfde locatie van Kids World in de regio. Waar eerder kapsters met de handen in het haar zaten, spelen en slapen straks kinderen tot 4 jaar. De voormalige kapsalon wordt momenteel verbouwd tot kinderopvang.
Posted: July 23, 2021, 9:00 am
EINDHOVEN/HELMOND - Inwoners van de regio kunnen zich vanaf zaterdag ook zonder afspraak laten inenten tegen corona. De GGD start dan met een dagelijkse ‘vrije inloop’ op de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond. Al geldt daar wel: ‘op is op’.
Posted: July 22, 2021, 6:16 pm
VALKENSWAARD - Succes in Zuid-Afrika voor de recyclebare zak voor tankcontainers van het Valkenswaardse bedrijf Mega-Inliner. Coca-Cola Company, dat zijn sappen en smoothies in de zakken laat vervoeren, is enthousiast over de milieuwinst van de vinding.
Posted: July 22, 2021, 4:47 pm
EINDHOVEN - Praten over het werk. Maar ook om bij de koffie een grapje te maken tegen een collega. Poolse medewerkers van Renewi volgden Nederlandse taalles.
Posted: July 22, 2021, 2:30 pm
Nieuws over een oproep van burgemeester John Jorritsma aan buschauffeurs om niet meer te toeteren als hij in zijn dienstauto over de busbaan rijdt zorgt voor veel reacties van lezers bij het ED.
Posted: July 22, 2021, 6:25 am
EINDHOVEN/HELMOND - Met de stijging van het aantal coronabesmettingen zitten op sommige basisscholen weer meer groepen in thuisquarantaine. En dat in de laatste week van het schooljaar. Komt de gezinsvakantie in gevaar? Dat lijkt mee te vallen.
Posted: July 22, 2021, 4:00 am
DEN BOSCH – Een fatale val in de zomer van 2017 op een Amsterdamse bouwplaats is indirect te wijten aan het Valkenswaardse bedrijf waarvoor de man werkte. De directrice en twee voormannen hadden beter moeten zorgen voor zijn veiligheid. Dat vindt het Openbaar Ministerie.
Posted: July 21, 2021, 2:30 pm
WAALRE - In de lokale politiek werd er al langer over gesproken, maar volgende zomer behoort Waalre dan toch ook tot de steeds groter groeiende groep gemeenten met ‘tiny houses’. Dinsdag liet een tiental belangstellenden zich in het Huis van Waalre bijpraten over de plannen.
Posted: July 21, 2021, 10:13 am
EINDHOVEN - Nederland kleurt rood op de coronakaart en dat lijkt buitenlandse toeristen af te schrikken om naar een camping of vakantiepark in Zuidoost-Brabant te komen. Angst voor lege campingplaatsen is er niet: Nederlanders vullen de gaten maar al te graag op.
Posted: July 21, 2021, 9:00 am
Lekker dicht bij huis op vakantie of met de auto naar het buitenland? Een snelle selfie of een groepsfoto van een uitstapje in eigen land? Luieren aan het water of barbecueën in de tuin? Jouw ultieme vakantiefoto maakt kans op prijzen. Onze jaarlijkse fotowedstrijd ED Zomerfoto is weer begonnen!
Posted: July 21, 2021, 9:00 am
DOMMELEN - Basisschool St. Martinus in Dommelen beschikt al bij de start van het nieuwe schooljaar over twee nieuwe noodlokalen.
Posted: July 21, 2021, 6:00 am
VALKENSWAARD - Het is voor veel inwoners van Valkenswaard maar moeilijk voor te stellen, een centrum dat niét overspoeld wordt door doorgaand verkeer. De vernieuwde Markt is wat dat betreft een voorproefje.
Posted: July 20, 2021, 7:03 pm
DOMMELEN/BUDEL - Van drone tot Google Streetview-achtige camera: de politie heeft een heel arsenaal aan technologische snufjes om een plaats delict in kaart te brengen. Na 32 jaar worden die ook eenmalig gebruikt in de nooit opgeloste moord uit 1989 op de Budelse Wies Hensen.
Posted: July 20, 2021, 5:30 pm
DEN BOSCH/VALKENSWAARD Het is niet meer dan terecht dat Valkenswaard het leerlingenvervoer in die gemeente niet heeft gegund aan taxibedrijf Willemsen-De Koning.
Posted: July 20, 2021, 12:14 pm
VALKENSWAARD - Het Eurocircuit blijft bestaan. Althans: de Valkenswaardse gemeenteraad gaf afgelopen week groen licht en heeft de richting voor de toekomst bepaald. Maar daarmee zijn de tegenstellingen nog niet weg. Verenigingen, omwonenden, milieuclub en gemeente zijn en blijven tot elkaar veroordeeld. Een beschouwing.
Posted: July 20, 2021, 9:00 am
HELMOND/EINDHOVEN - Het komt voor: mensen die met een afspraak de vaccinatiestraat in wandelen om er vervolgens met een of andere smoes weer uit te lopen. Met wél het vaccinatiebewijs, maar niet de prik. Wie het nu nog probeert kan rekenen op harde sancties van de GGD. De gezondheidsdienst heeft daarnaast de beveiligingsmaatregelen opgevoerd.
Posted: July 20, 2021, 4:01 am
BUDEL/DOMMELEN - Na 32 jaar trekt de politie nog een keer alles uit de kast om de moord op Wies Hensen uit Budel op te lossen. Voor het eerst in Nederland kan het publiek daarbij rondkijken op de plaats delict. Ook wordt er nieuwe informatie over de cold case gedeeld.
Posted: July 20, 2021, 4:00 am
WAALRE - Een half jaar lang was Lisa van Kaathoven bijna fulltime bezig om haar Mercedes Benz Sprinter om te bouwen tot camper. Eigenlijk had de Waalrese al eerder met haar TAO (wat zoveel betekent als De Weg en uitgesproken wordt als DAUW) door een ver vreemd buitenland willen toeren, maar de praktijk bleek weerbarstig. Nu lonkt dan toch de vrijheid.
Posted: July 19, 2021, 7:01 pm
VALKENSWAARD - Nu de Valkenswaardse politiek krachtig heeft gekozen voor het voortbestaan van het Eurocircuit, kunnen de zes verenigingen weer toekomstplannen maken. ,,Niet aarzelen, maar nu doorpakken.”
Posted: July 19, 2021, 5:30 pm
WAALRE - De 77ste provinciale herdenking van de Brabantse gesneuvelden vindt dit jaar niet fysiek plaats.
Posted: July 19, 2021, 1:21 pm
„In elke vezel van mijn lijf voel ik dat het onderwijs anders moet worden ingericht”, zegt Esther Sanders bezield. Samen met twee andere Waalrese deskundigen wil ze dat zelf gaan doen, met ‘De Gelukstuin'.
Posted: July 18, 2021, 6:17 pm
VALKENWAARD - Maar liefst 48 kermissen gingen er geruisloos en zonder inkomsten voorbij voor kermisexploitant George Reemer met zijn Lijntrekspel. In Valkenswaard staat hij er wel op de Markt tijdens de ‘afgeslankte’ kinderkermis.
Posted: July 18, 2021, 10:00 am
LIEMPDE/SON EN BREUGEL - Elke Vierveijzer, opgegroeid in Son en Breugel, krijgt dit jaar een Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs van Nederland. ,,Normaal is de winnaar een doorgewinterd artiest.”
Posted: July 17, 2021, 3:14 pm
VALKENSWAARD/BLADEL - Valkenswaardse leerlingen van het Pius X College in Bladel kunnen na de zomervakantie met een door de gemeente geregelde bus naar school blijven gaan.
Posted: July 17, 2021, 12:00 pm
Lezers van het ED en ed.nl kunnen een ingezonden brief sturen via Opinie@ed.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die zaterdag 17 juli in de krant verschenen.
Posted: July 17, 2021, 10:00 am

Share Button