Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Eerste Single van Romy de Proost

RomyDe 15-jarige zangeres Romy de Proost uit Dommelen heeft onlangs haar eerste single uitgebracht. Het nummer, ‘I Wanna Know’, werd begin deze maand samen met de bijbehorende videoclip gepresenteerd in het Eindhovense café de Wildeman. Dit trok meteen de aandacht van muziekproducent Ruud van Rijen, die in het verleden artiesten als Nance grootbracht. ‘Samen met hem ga ik binnenkort nog zeker een paar nummers uitbrengen. Deze nieuwe single heeft daarvoor de kansen gecreëerd.’

 

I Wanna Know is een vrolijk dance-nummer, een genre dat relatief nieuw was voor De Proost. ‘Daarom waren de reacties ook vooral verbaasd. Zeker omdat ik in het nummer ook nog een couplet rap.’ De tekst van I Wanna Know gaat over de liefde. ‘Zoals de naam van het nummer al zegt, stel ik mezelf een vraag in het nummer. Ik wil weten wat liefde is. Daar draait het hele nummer eigenlijk om’, aldus De Proost, die de single overigens onder haar artiestennaam Romy uitbracht.

Inmiddels zingt Romy al zo’n vijf jaar lang. Het begon allemaal op Youtube. ‘Op 10-jarige leeftijd begon ik daar filmpjes op te zetten van covers die ik zong. Al snel begon dat teveel op imiteren van de originele stem te lijken, ik had op die manier geen eigen sound.’ Om die te ontwikkelen nam ze zanglessen, en stond ze al op vele podia in de regio. ‘Het mensen entertainen en lekker gek doen blijft gewoon leuk.’

Naast zingen is Romy ook nog druk bezig met musicals. ‘De keuze tussen zingen en musicals vind ik echt nog niet te doen, daarom doe ik het voorlopig allebei.’ Toch weet ze dat ze ooit voor één van de twee moet kiezen. Toekomstdromen heeft ze in ieder geval genoeg. ‘Mijn grote voorbeeld is Jessie J. Ooit zou ik wel zo’n grote artiest willen worden als zij. Deze eerste single en de nieuwe deal met Ruud van Rijen zijn alvast een mooi begin.’

Bij Vos.Fm vanaf nu regelmatig te horen: Romy – I Wanna Know

 

 

Share Button