Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

TRAEBEN

De Deens/ Nederlandse formatie TRÆBEN werd in 2007 opgericht toen gitarist Jens Larsen en bassist Olaf Meijer het idee opgevat hadden om een cd te met Scandinavische folk songs in hedendaagse jazz bewerkingen.

Al vanaf het begin werd saxofonist Søren Ballegaard, evenals Jens een Deen, bij het project betrokken. De drie musici hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en hadden al vaak in verschillende samenstellingen samengespeeld. De Duitse drummer Thorsten Grau was voor dit project aangetrokken om de band compleet te maken.

In 2008 werd de cd Nordic Project uitgebracht en begon Træben aan een gestage opmars op de jazzpodia in Nederland. In 2011 verliet Thorsten de band en is opgevolgd door Haye Jellema, de huidige vaste drummer. Intussen werkte de band hard aan het schrijven van nieuwe stukken en in 2012 verscheen de tweede cd  Push.

Line up:
Jens Larsen – gitaar
Søren Ballegaard – saxofoon
Olaf Meijer – contrabas
Haye Jellema – drums

 Zondag 1 februari
Aanvang: 15.30 uur – zaal open vanaf 15.00 uur
Theatercafé De Hofnar Valkenswaard

 

 

image_v6466

Share Button