Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

DATtheater op 11 April in de Hofnar

Kleinman (oorspronkelijke titel ‘de Dood’) is een hoorspel geschreven door Woody Allen: groteske personages, zwarte humor en scherpe dialogen over leven, dood en angst.

DATtheater, dé toneelgroep uit Dommelen maakt al jaren prachtige voorstellingen. En ja, dit jaar komen ze met een verrassende bewerking van een toneelstuk, dat geschreven is naar aanleiding van een hoorspel. De groep zet het stuk helemaal naar hun eigen hand en voegt er o.a. bewegingsstukken aan toe. Als alerte bezoeker kun je elementen van het hoorspel terug vinden.. Anemoon Langenhoff heeft de regie. Humor is een van haar specialiteiten. Dit is zeker in de voorstelling aanwezig.
Stel u zich eens voor: Valkenswaard raakt in de greep van een moordzuchtige maniak. De hele stad is in paniek. Overal vallen er slachtoffers maar niemand is getuige. Niemand wordt ontzien. Het kan zowel de slager als de burgemeester zijn. Ook de manier waarop het slachtoffer vermoord wordt, is iedere keer verschillend. De politie staat voor een raadsel. Ze zou geen enkele houvast hebben. Ze zijn onderbezet. Zou u afwachten of zou u het recht in eigen hand nemen? Zou u zich groeperen of zou u zich opsluiten in uw eigen huis? Wat zou u doen? Dit gegeven is verwerkt in het nieuwe theaterstuk van DATtheater, dat zich niet in Valkenswaard afspeelt, maar in New York .

DAT Theater Valkenswaard

De hoofdpersoon is Kleinman. Hij wordt midden in de nacht gewekt; er is een algemene mobilisatie!
De moordenaar, die al verschillende slachtoffers gemaakt heeft, is gezien. Stadgenoten willen dat hij meehelpt om de moordenaar te vangen, zij hebben een plan! Kleinman (oorspronkelijke titel ‘de Dood’) is een hoorspel geschreven door Woody Allen: groteske personages, zwarte humor en scherpe dialogen over leven, dood en angst. Het DATtheater verbeeldt de unheimische stad, waar niemand zich veilig voelt en waar de angst een veelkoppig monster wordt. Thema’s van nu in Hitchcockachtige jaren ’50 sfeer.

Speeldata:
11 april in De Hofnar, De Hofnar 10, Valkenswaard 20.15 uur Reserveren via www.hofnar.nl of 040-2074020

Spel:
Steven de Wit, Paula Beke, Marlieke Kesselring, Joost Beke, Helene van den Dungen, Cris Copini, Anneberth van Walraven, Carla Wiegmans, Willem Hoekstra, Annie van der Meer, Hanneke Theuws, Annemiek Tilleman, Raymond Spoelder, Henk Kemperman, Monique Goorts.

Licht en geluid: Hein Simons

www.dattheater.nl

Share Button