Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Trekkerbehendigheidswedstrijd in Borkel en Schaft

Dit jaar wordt er op zondag 31 juli voor de 16e keer de trekkerbehendigheidswedstrijd in Borkel en Schaft gehouden. Strijdtoneel is het weiland bij de kruising Bruggerdijk/Hoeverdijk. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur en rond 16.00 uur starten de laatste proeven.
In het jaar 2000 ontstond de vraag wie er nu toch de beste trekkerchauffeur van Borkel en Schaft is. En zo is het idee ontstaan bij een groepje enthousiastelingen om een trekkerbehendigheidswedstrijd te organiseren. Het eerste jaar was dit al direct een succes.
Er doen elke jaar ongeveer 40 deelnemers mee.
In groepjes van vier personen kunnen ze binnen
een tijdsbestek van drie minuten per deelnemer elke behendigheidsproef uitvoeren.
In de trekkerbehendigheidswedstrijd gaat het niet om snelheid maar juist om de bestuurderskwaliteiten. De kunst is om binnen een steeds wisselend parcours de meeste punten te verzamelen.
Bijvoorbeeld bij het spijkerpoepen, de trekker met daaraan een spijker wordt vakkundig achteruit gereden om zo de spijker precies in een bierflesje te laten vallen. Maar ook een beker water over het listige parcours verplaatsen zonder een druppel water te verliezen, zal het uiterste van de bestuurders vergen.

             Aanvang: 10.00 uur

Informatie of opgeven bij:
JoostRoothans  06-10594772
of  Wim Kwinten 06-55327966

 

 

 

Share Button