Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

HENK in de Hofnar op 21 februari

henkOp zondagmiddag 21 februari treedt HENK op bij Yes Jazz – dé jazz-club in de Kempen.

Vanaf 15.00 uur zijn de bezoekers welkom in het jazz café De Hofnar Valkenswaard. Het concert start om 15.30 uur. Tijdens het concert kunnen de bezoekers in ons café naast goede muziek genieten van een drankje en een hapje. De entree bedraagt €9,50 per persoon. Dit spannend kwartet – dat graag de grenzen opzoekt – bestaat sinds eind 2014.In de loop der jaren hebben de composities van Henk de Ligt zich door middel van gebruik van allerlei twintigste-eeuwse compositie technieken zo ontwikkeld, dat men kan spreken van een unieke stijl. Volgens Rinus van der Heijden in Jazzenzo :“ … een mijlpaal in de toekomstige Nederlandse jazzgeschiedenis… “ Ruud Meijer schreef hierover in HP/De Tijd: “Complexe, maar altijd organische muziek, die direct onder je huid kruipt.” Voor deze nieuwe groep heeft Henk gekozen voor een drumloos  kwartet met twee blazers: Angelo Verploegen(trompet & flugelhorn) en Ad Colen(tenor- & sopraansax ). De muziek zal daardoor meer een kamermuziek sfeer krijgen, waarbij, los van conventionele ideeën, verschillende lijnen als een fijn net door elkaar zullen lopen; melodieën verweven met verrassende eigentijdse jazz harmonieën, ritmisch uitdagende patronen en gedurfde improvisaties. Ed Baatsen (piano), die samen met Henk destijds ook componeerde voor de groep Special Delivery, completeert de groep. Ruud Meijer van Algemeen Dagblad zei over HENK “Componisten die zo’n spanningsboog op papier weten te zetten, zijn zeldzaam”. Reden genoeg om deze nieuwe groep te beluisteren.
Spannend kwartet dat graag de grenzen opzoektHeidi Wils Fotografie Valkenswaard telefoon: 06-11382287 onderwerp: theater de hofnar valkenswaard voor vvv valvald'rie 100918 (foto: Heidi Wils) fotograaf: Heidi Wils

Henk bestaat uit:

  • Henk de Ligt – bas en composities
  • Angelo Verploegen – flugelhorn & trompet
  • Ad Colen – sopraan & tenor sax
  • Ed Baatsen – piano & composities
  • Aanvang 15.30 uurEntree € 9,50
Share Button