Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Robotjes en meer vanaf 16 april

Nationale Museumweek 2016 | Robotjes kijken en méér …
16 april/17 april en van dinsdag 19 t/m zondag 24 april.
Gratis entree en activiteiten voor jong en oud

Van 16 tot en met 24 april 2016 staat Nederland tijdens de Nationale Museumweek weer in het teken van onze musea, onze kunst en ons erfgoed door ‘Ons échte goud’. Alleen musea die lid zijn van de Nederlandse Museumvereniging en geregistreerd zijn in het landelijk Museumregister mogen deelnemen aan dit grootste culturele evenement van Nederland. Het Nederlands Steendruk Museum in de Oranje Nassaustraat 8 te Valkenswaard participeert hierin met een algemene GRATIS openstelling op zaterdag 16 en zondag 17 april. Van dinsdag 19 t/m zondag 24 april is het bezoek vervolgens gratis toegankelijk voor bezoekers van 0 t/m 18 jaar.DSC01980

Robotjes kijken en zo …Afbeeldingsresultaat voor nederlands steendrukmuseum robotjes

In het Nederlands Steendrukmuseum ontdekt de bezoeker ‘alles’ over het ontstaan en de toepassing van de uitvinding van de steendruk en lithografie, maar ook wordt de connectie met de microchip getoond. Op zondag 17 april vinden van 13:00 – 17:00 uur in samenwerking met ASML ‘de oude en nieuwe’ lithografie elkaar. Zo kan de jeugd spelen met slimme dinosaurusjes, zelf een OZO-botje programmeren, is er een leuke Klokhuis film over hoe je een microchip maakt, kan men door een microscoop kijken naar een microchip en ontdekken wat het wereldberoemde ASML uit Veldhoven allemaal doet in de “Slimste regio van Nederlandgeregistreerd_museum

Share Button