Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Driving Valkenswaard International 28 april

driving topsInternational
Carriage
Driving

Four days of top international
carriage driving with Horse Pairs and Horse Teams

Van donderdag 28 april tot en met zondag 1 mei staat de thuishaven van drievoudig Wereldkampioen vierspannen Boyd Exell in het Brabantse Valkenswaard geheel in het teken van de internationale mensport. Onder de naam ‘Driving Valkenswaard International’ organiseert de Australiër met zijn team een internationale driesterren menwedstrijd voor twee-en vierspan paarden van formaat aan de ‘Paardenboulevard’ in Valkenswaard.driving2

Op de terreinen van Exell aan de Maastrichterweg worden zeven marathonhindernissen gerealiseerd, evenals een dressuur-en vaardigheidsterrein en diverse losrijringen. De hindernissen worden ontworpen door viersterren-parcoursbouwer Jeroen Houterman, die in september verantwoordelijk is voor de parcoursbouw op het Wereldkampioenschap vierspannen in Breda. De bouwwerken krijgen elk een geheel eigen identiteit en uitstraling, conform de wensen van de betreffende sponsor. Er wordt uiteraard rekening gehouden met het publiek, er komen diverse mobiele tribunes en de hindernissen worden dicht bij elkaar gesitueerd zodat de verrichtingen van de menners in de spectaculaire marathon uitstekend gevolgd kunnen worden. Er komt een gezellig ‘strodorp’ waar standhouders met de meest uiteenlopende producten aanwezig zullen zijn, variërend van lifestyle tot paardensportartikelen.

drinig1jpgHet evenement is gratis toegankelijk, voor parkeren wordt een vergoeding gevraagd.

28 April – 1 May 2016

Share Button