Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Muziek op Schoot v/a 13 januari

Op woensdag 13 en donderdag 14 januari as. starten de nieuwe lessen Muziek op Schoot. Kinderen van 1 tot 4 jaar worden, samen met een ouder, de oppas, opa of oma, wekelijks meegevoerd in de betoverende wereld van muziek.

Elke les verloopt via een vast ritueel wat de kinderen houvast en veiligheid biedt en van waaruit ze nieuwe dingen kunnen gaan ontdekken. Wat kun je allemaMOS met Sonja Geuzeal met een bal? En met een sjaal? Hoe klinkt een eend? En hoe loopt een olifant? Kun je op één been staan? Hoeveel blokken zitten er in jouw toren? Waar zit je buik, je oren, je oksels, je kin? En die van papa dan? Kun je ook snel tikken? En hard stampen of lopen als een muisje? Kan mama je komen pakken? Mag dat andere kindje ook een keertje op de trommel spelen? Kun je op tijd stoppen als de muziek stopt?

Elke les wordt aangepast op de leeftijd en de individuele ontwikkeling van de kinderen in de groep. Actieve en rustige elementen, nieuwe en bekende liedjes, verschillende materialen en muziekstijlen lopen vloeiend in elkaar over. Hierdoor is er voldoende ruimte voor herhaling en is de les snel voorbij en mogen ze afscheid nemen van Suusje en de juf.

U gaat naar huis met een schat aan ideeën en liedjes. U weet ineens weer hoe dat liedje ging. U ervaart dat uw kind wel gaat opruimen als u er een liedje bij zingt. Nu begrijpt u waarom uw kind telkens op de tenen gaat staan. Uw kind gaat rustig slapen met dat nieuw liedje dat u hebt geleerd. Uw kind imiteert en improviseert zomaar een liedje terwijl het met de plastic bakjes uit uw kast zit te spelen. Kortom: het plezier dat u samen op de les beleeft, gaat thuis gewoon door.muziek op schoot

De Muziek op Schoot cursussen duren 10 weken en worden gegeven op woensdagochten van 09.15-09.55 uur en donderdagochtend van 9.15–9.55 uur(*). De cursus begint op woensdag 13 en donderdag 14 januari en worden gegeven door Sonja Geuze.

De kosten per cursus Muziek op Schoot bedragen € 79,00 voor 10 lessen. Inschrijfformulieren kunt u verkrijgen bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans. Daarnaast kunt u zich ook digitaal aanmelden via een algemeen inschrijfformulier op de website.

(*) Bij overschrijding van het maximaal aantal leerlingen wordt de groep opgesplitst in 2 groepen. De eerste groep start dan om 8.45 en eindigt om 9.25 uur, de 2e groep start om 9.30 uur en eindigt om 10.10 uur.

Share Button