Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Kerstmatinee met Fay Lovsky op 20 december

Op zondagmiddag 20 december vindt het jaarlijkse Yes Jazz Kerstmatinee plaats met niemand minder dan Fay Lovsky bijgestaan door het Floris Verbeij Quartet.floris_verbeij__bart_soetersjpg

Vanaf 15.00 uur gaan de deuren van de grote zaal van de Hofnar Valkenswaard open en is de zaal omgetoverd tot een waar jazz café geheel in stemmige Kerstsfeer. Het concert start om 15.30 uur. Tijdens het concert kunnen de bezoekers naast goede muziek genieten van een drankje en een hapje.

De uit Oegstgeest afkomstige Fay Luyendijk (’55) – artiestennaam Fay Lovsky – is zangeres en multi-instrumentaliste die in 1982 een hit scoort met het kerstnummer ‘Christmas Was A Friend Of Mine’, dat uitgroeit tot een ware klassieker. Ze werkt gedurende haar loopbaan met uiteenlopende artiesten samen. Ondermeer met Henny Vri enten, Arling & Cameron, striptekenaar Robert Crumb en jazzmuzikant Eric Vloeimans. Lovsky wint in 2000 een Gouden Harp. Naast dat ze een gewaardeerd zangeres is is ze ook componiste van film-, documentaire- en commercials-muziek.
Bassist Bart Soeters (1980) en de in Eindhoven opgegroeide pianist Floris Verbeij (1982) kennen elkaar van het Utrechts Conservatorium, waar ze in 2006 afstudeerden. Bart Soeters is een veelgevraagde begeleider (van Het Brabants Orkest of Izaline Calister tot Kaz Lux of het Cello Octet Amsteram) en Floris componeert voor oa het Nationale Toneel en diverse films.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In hun gezamenlijke project VERBEIJ | SOETE RS nemen ze de ruimte om dat wat hen inspireert centraal te zetten. Zo brachten zij twee jaar geleden de met lovende recensies ontvangen debuutplaat Morse uit bij het jazzlabel Challenge. Naast krachtige eigen composities kenmerkt dit duo zich door de kwaliteit van de musici waarmee ze zich omringen.

Michael Moore, slagwerker Arthur Lijten, gitarist Erik Rutjes en alleskunner Fay Lovsky zijn een paar van de muzikanten met wie ze graag samenwerken. Hun muziek spreekt direct tot de verbeeldingskracht. Op dit concert brengen ze naast composities van eigen hand ook stukken van onder meer Randy Newman, Joni Mittchell, Sting en Kurt Cobain ten gehore brengen.

Zondag 20 december
Kerstmatinee in de grote zaal van de Hofnar
Aanvang 15.30 uur
Toegang: € 15,00

 

 

Share Button