Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Maaike Rijnders met Fiabe 30 november KunstKeuken

De laatste maandag van november (30 november) ‘Swing in de KunstKeuken’  met Maaike Rijnders en haar Fiabe. Een smaakvolle combinatie van toegankelijke wereldmuziek en eigentijdse kunst. Een streling voor het oor, een lust voor het oog en een genot voor de tong.

Inloop vanaf 18.30 uur – aanvang concert 19.00 uur – einde om 22.30 uur.
Kosten €27,50 p.p. inclusief welkomstdrankje, fingerfood en borrelhapjes.
Reserveren kan bij De Kunstkeuken (Markt 23 Valkenswaard), info@dekunstkeuken.com – 040 – 201 68 14.
Vol = vol.

Fiabe – talent van Valkenswaardse bodem – is na een time out weer helemaal terug.

En wel met een uitgebreide  bezetting. Naast de bekende bezetting van Marcel Payens op piano, Paul Vinkoert op (contra)bas, Ad Leenders op gitaar en Maaike Rijnders als zangeres is Ingrid Vinkoert het nieuwe bandlid. Ingrid voegt dynamiek en ritme toe aan Fiabe, met cajon en andere kleine ritmische instrumenten en ze zingt ook nog de tweede stem.

Het repertoire is en blijft natuurlijk Italiaans, met soms een klein uitstapje naar andere Mediterrane talen, de stijl is jazzy, in sfeervolle covers van Italiaanse  “cantautori” zoals daar singer-songwriters genoemd worden.
Fiabe zingt covers van o.a. Sergio Cammariere, , Ornella Vanoni, Gianmaria Testa, Pierantonia Giua en Pino Daniele. Met een eigen interpretatie, een eigen sound , een eigen twist.
De passie voor Italië blijkt niet alleen uit de liedjes maar zeker ook uit de verhalen over haar geliefde land, die Maaike vertelt tussen de muziek door.

Fiabe bracht in 2012 een CD uit onder de naam Undici Racconti.

Bezetting:

  • Toetsen: Marcel Payens
  • Contrabas: Paul VInkoert
  • Gitaar: Ad Leenders
  • Cajon,percussie, backing Vocal: Ingrid Vinkoert
  • Zang: Maaike Rijnders
Share Button