Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Valkenswaard

weerderhuysValkenswaard is een bruisende gemeente, waar erg veel te beleven valt. Het is een heerlijke plaats om te wonen, te werken en je te ontspannen, want het biedt zoveel. We beschouwen ons dorp wel als de natuurlijke achtertuin van Eindhoven. Een moderne stad, die zich geweldig ontwikkelt en waar ook wij trots op zijn. Maar dat kan Eindhoven ook zijn op Valkenswaard omdat wij een gezellig Bourgondisch dorp zijn in een prachtig groene omgeving, waar het heerlijk recreeëren is.

Een wandeling of een fietstocht door de Valkenswaardse natuur, dat is een ontdekkingsreis door het groen. In paradijsjes als de Malpie, het Leenderbos, Hageven-Plateaux en de vennen van de voormalige viskweekvijvers beleeft u de natuur op haar mooist. Valkenswaard wordt omringd door de prachtigste bossen, vennen en heidevelden. Het gehele gebied vormt de Groote Heide.imagesSM48O75Z

Een frisse duik in het zwembad? Een stevige vijfsetter op het gravel? Uw swing verbeteren op de golfbaan? Sporten in Valkenswaard, dat is puur plezier en ongekend veelzijdig. Het hele jaar door, binnen en buiten, voor jong en oud.

Valkenswaard heeft ook bijzondere musea, waarvan het Steendrukmuseum en het Sigaren- en Valkerijmuseum wellicht de bekendste zijn.  sigaren museum

Wist u dat Valkenswaard ook meer dan 40 monumenten heeft?

Ook op uitgaansgebied heeft Valkenswaard veel te bieden. Het is het winkelhart van de Kempen met verschillende moderne winkelcentra en een gezellig uitgaanscentrum met als kern de Markt en de Statie.

   images13ZYGGOOKortom, er is zoveel te genieten in Valkenswaard!vvv_logo Naamloos-3

Share Button