Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Tuin concert Valkenswaards Kamer Orkest 21 juni.

valkenswaards_kamerorkest

Het Valkenswaards Kamerorkest geeft op zondag 21 juni een concert in de tuin van Museum ’t Oude Slot in Veldhoven.Op het programma staan werken van onder anderen Brahms, Mascagni en Beethoven. Een heerlijk zondagsuitje om Vaderdag en het begin van de zomer te vieren.

Het is de vierde keer dat het Valkenswaards Kamerorkest in de tuin van Museum ’t Oude Slot speelt. De eeuwenoude hoeve en het uitbundige groen vormen een idyllisch decor voor de klassieke klanken.

Het Valkenswaards Kamerorkest is opgericht in 1989 en telt zo’n dertig enthousiaste amateurmusici. In het begin bestond het orkest alleen uit strijkers, maar in de loop der jaren is dit uitgebreid met houtblazers, koperblazers en slagwerk, tot een klassiek kamerorkest ontstond.

Op 21 juni speelt het orkest onder leiding van Michael Engelbrecht de Ouverture Coriolan van Beethoven, czardas van Monti (met een vioolsolo van Masaki Shimakawa), Intermezzo Sinfonico van Mascagni, Symfonie in D (eerste deel) van Arriaga, Hongaarse Dans nr. 5 van Brahms en Symfonie nr. 5 (eerste deel) van Beethoven.
Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur.

De entree bedraagt € 5,00; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Parkeren is gratis. Het museum en de tuin zijn rolstoeltoegankelijk. Bij slecht weer gaat het concert niet door; dit zal tijdig te lezen zijn op www.museumoudeslot.nl. Museum ’t Oude Slot is te vinden aan Hemelrijken 6 in Veldhoven.

 

Share Button