Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Zorg Dicht Bij U zaterdag 30 mei

Wijkcommissie Turfberg organiseert een “Zorg Dicht Bij U” markt in park de Kleine Meer aan de Boslaan.

Er is veel veranderd in de zorg.
Voor de wijkcommissie Turfberg  aanleiding om te zorgen voor extra informatie.

Wethouder Hetty Tindemans zal in het IVN een kort maar krachtig betoog houden over de WMO in een nieuw jasje. Haar verhaal wordt afgewisseld door een presentatie van het Sociaal Team en het Centrum Jeugd en Gezin. Deze teams bestaan uit verschillende professionals, die samen een groot veld bestrijken van zorg en welzijn.

Deze middag kan iedere inwoner, jong en oud, met persoonlijke vragen direct terecht. In de ecologische tuin van VELT staan gezellige zitjes waar een privégesprek kan plaatsvinden.
Daarnaast presenteren een scala aan organisaties en verenigingen zich in het park. Er staan kraampjes van onder meer Lumens, Zuidzorg, Valkenhof, Paladijn, de Bibliotheek, Zorghoeve ‘t Brugske, Sociaal Raadsliedenwerk en Zorgmed. Veilig Verkeer Nederland en ZorgComfort de Kempen tonen hoe veilig om te gaan met een driewieler of scootmobiel. Een bus van Bartiméus is aanwezig met allerhande artikelen, die handig zijn bij slechtziendheid. Het jongerenwerk van Paladijn richt zich met interactieve spelen op de jeugd; een preventie alcohol parcours of een wedstrijd snel invullen van de zorgtoeslag. Wijkcommissie Turfberg vertegenwoordigt samen met de gemeente de vele initiatieven die in de buurten ontstaan zijn om elkaar te ontmoeten en te helpen; koffie ochtenden, burenhulp, samen tuinieren.
Mannenkoor Ambiance treedt op met lekkere meezingliederen en er is een dweilorkestje. Voor de innerlijke mens zal kinderboerderij de Kleine Meer zorgen. Dit is slechts een greep uit het aanbod.

De markt is bedoeld voor ALLE leeftijden; interessant dus voor jong tot oud.
Wijkcommissie Turfberg ontmoet u graag van 14.00 tot 16.30 uur op zaterdag 30 mei.

Share Button