Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Samen Onderweg v/a 18 April

samenonderwegDe fictieve processie ‘Samen Onderweg’ is voor iedereen geschikt.

Op zaterdag 18 april start voor de vierde keer het project ‘Samen Onderweg, Kinderen van Maria’, georganiseerd door de gemeente Valkenswaard, Lunet zorg Valkenswaard, Valkenhof, enkele buurthuizen en talloze vrijwilligers. Het is een ‘alternatief’ voor de bekende jaarlijkse processie vanuit Valkenswaard naar Handel, waarbij ontmoeten en bewegen voor mensen van alle leeftijden centraal staat. De Broederschap der Handelse Processie begeleidt de deelnemers. Het project duurt acht weken en eindigt op donderdag 18 juni, net vóór de echte processie van Valkenswaard naar Handel begint.

Voor iedereen
Voor sommige mensen is deelname aan de echte processie (een 40 kilometer lange tocht naar Handel) niet mogelijk. De fictieve processie ‘Samen Onderweg’ is echter voor iedereen geschikt. Bij de routes is rekening gehouden met individuele mogelijkheden van deelnemers, dus ieder loopt of beweegt naar eigen vermogen.

Samen van start
Op zaterdag 18 april om 19.00 uur gaat het project officieel van start in het auditorium van Kempenhof aan de Antwerpsebaan 3. De Broederschap geeft het startsein, compleet met beelden uit het verleden en de aloude Handelse liedjes. Vanaf maandag 20 april starten de wandelingen. Er is keuze uit meerdere startmomenten en -locaties. Deze zijn te vinden op www.valkenhof.com (kijk onder Welzijn à Activiteiten)

Vrijwilligers gezocht
De organisatie zoekt nog vrijwilligers die wandelingen willen begeleiden. Die begeleiding kan variëren van het meewandelen met een groep, het leiden van iemand in een rolstoel, tot het verzorgen van het kopje koffie na afloop. Wilt u meer informatie over de activiteit of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Stuur een mail met uw naam- en adresgegevens naar: ellen.burgmans@valkenhof.org

Share Button