Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

“Lokale radio maken zit in ons bloed”

VALKENSWAARD – Valkenswaard is sinds december vorig jaar een radiostation rijker. De dj’s van VOS punt FM hebben samen meer dan 150 jaar ervaring in het maken van radio. “Het is een uit de hand gelopen hobby, maar wel een die ontzettend leuk is”, vertellen oprichters Bert Jacobs en Hans van Groesen.

Hans van der Meijs aan het werk in zijn radiostudio.

Hans van der Meijs aan het werk in zijn
radiostudio.


VOS punt FM, dat lijkt wel erg veel op de lokale omroep van Valkenswaard. Dat kan kloppen, want de mannen zijn jarenlang vrijwilliger geweest voor VOS. Jacobs: “De omroep wilde een richting op die wij niet zo zagen zitten. Het samengaan met RTV Horizon zorgt volgens ons namelijk alleen maar voor schaalvergroting en daarmee verlies je zicht en binding met je eigen gemeente. Dit hebben we aangekaart bij de directie maar die gaven ons te kennen dat dit de weg was die ze wilden volgen.”

Niet veel later kregen twee dj’s een officiële ontslagbrief thuisgestuurd……

Benieuwd hoe het verder gaat? Lees morgen meer in het Valkenswaards Weekblad.

Share Button