Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Edwin Rutten op Yes Jazz-podium tijdens Kerstmatinee.

Jazz betekent voor Edwin, de swing, de fun van timen, het lui achteroverliggen op de beat, de ritmiek, de improvisatie, het entertainment en de interactie met het begeleidende trio. Rutten presenteert zondagochtend van 7 tot 10 uur “Jazz in the morning” op Radio 6. En Muziekwijzer, klassieke muziek, op Radio 4. In 2011 ontving hij de Peter Schilperoort Award voor al zijn jazz verdiensten.

Edwin (vocal) wordt tijdens dit Kerstmatinee begeleid door het trio DIG d’DIZ, bestaande uit bekende musici:

  • Jan Menu, baritonsaxofoon • Maarten van der Grinten, gitaar • Jan Voogd, contrabas

Het repertoire bestaat grotendeels uit thema’s en composities uit de meest uiteenlopende muzieksoorten, waar vervolgens door middel van improvisatie vorm aan wordt gegeven. Nieuwe composities, bestaande stukken, zowel jazz, klassiek als pop, bijvoorbeeld een gedeelte van het vierde deel uit Mahlers Eerste symfonie, of This Strange Effect van 60-er jaren popidool Dave Berry. Mede daardoor was DIG d’DIZ te horen op podia van uiteenlopend karakter: van het Bimhuis tot het Musée d’Art Moderne in Parijs, van het North Sea Jazz Festival tot de Kleine Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam.

Yes Jazz brengt de bezoeker op zondag 21 december a.s. in een jazzie Kerstsfeer. De theaterzaal van de Hofnar te Valkenswaard is omgetoverd tot een gezellig jazzcafe. Natuurlijk geheel in Kerstsfeer. Gezellig tafeltjes en stoeltjes op de vlakke vloer. Met aan de zijkant uitgiftebuffetten voor een drankje en een hapje. Edwin Rutten en zijn friends – trio DIG d’DIZ – staan garant voor een middag kwaliteitsjazz. Entree bedraagt € 15 p.p.

Concert: zondag 21 december Aanvang: 15.30 uur. Zaal open: vanaf 15.00 uur.

Kom op tijd, dan heeft u zeker een stoel.

Share Button