Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Paddenstoelentocht op zondag 6 Oktober


Het Leenderbos is bijzonder rijk aan paddenstoelen.

Op zondagmiddag 6 oktober om 14.00 uur organiseert het IVN afd. Valkenswaard-Waalre een paddenstoelenwandeling in het Leenderbos. Plaats van bijeenkomen is de parkeerplaats aan de Leenderweg. De tocht duurt anderhalf tot twee uur.
Ook kinderen zijn van harte welkom. Er is één gids speciaal voor de jeugd aanwezig. Onder leiding van deze gids gaan de kinderen op zoek naar allerlei paddenstoelen. Neem een zakspiegeltje mee dan kun je de paddenstoelen ook onder de hoed bekijken.Afbeeldingsresultaat voor paddenstoelen

Juist het Leenderbos is met zijn verschillende bosbegroeiingen een eldorado voor paddenstoelen. Onder leiding van IVN-gidsen zal er naar paddenstoelen gezocht worden.
Naast uitleg over de diverse soorten paddenstoelen en het gebruik door de mens in het verleden, zal ook de rol van de paddenstoel in de natuur toegelicht worden en worden anekdotes over paddenstoelen u niet onthouden.Afbeeldingsresultaat voor paddenstoelen

Meedoen is gratis.

Share Button