Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Expositie DoMos 26/ 28 Juli

Afbeeldingsresultaat voor schildersgroep domosDe schildersgroep DoMoS ( Donderdag Morgen Schilders) uit Valkenswaard exposeert in de maand juli 2019 in het leegstaande winkelpand van Fun Fun aan de Karel Mollenstraat Zuid (pleintje bij C&A).

Tijdens de expositie zullen ongeveer 30 werkstukken te zien zijn van o.a. Gerrit Jansen, Piet Knoop, Wim Uitjens, Wim Verhees, Nita Lammers en Gerrie Beenen.

DoMoS is een groep enthousiaste amateurschilders, die op donderdagmorgen gebruik maakt van de faciliteiten van de voormalige Schilderschool Theo Kappé in gebouw Carolus. De leden zijn momenteel allemaal 50-plus en hebben een gevarieerde achtergrond qua opleiding en ervaring.

Er wordt geschilderd met acryl, wateroplosbare olieverf en olieverf. Tijdens de bijeenkomsten is er geen docent, maar de leden delen hun ervaring en visie; zij schromen niet om elkaar te stimuleren en opbouwende kritiek te geven.

De groep ziet het als een uitdaging om jaarlijks te exposeren. Ze hebben eerder hun werken getoond in de foyer van Carolus, in theater De Hofnar en in 2016 en 2018 in de Achelse Kluis. De expositie omvat recente werken van de deelnemers. Niet alle werken zijn te koop.

De groep wil laten zien welk plezier schilderen geeft en dit overbrengen op de bezoekers. Als speciale actie worden op de zaterdagmiddagen kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar – na verkregen toestemming van de ouders – uitgenodigd om een doek te beschilderen. Materialen worden door DoMoS verzorgd.

Praktische informatie: Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
koopzondag 28 juli: 12.00 tot 17.00 uur
Entree: gratis
Adres: Karel Mollenstraat Zuid 2 -16 (pleintje bij C&A)

Share Button