Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Lintjesregen 2019

Dit jaar ontvingen 10 inwoners een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen.

U kunt de uitreiking van de lintjes in het gemeentehuis online terugkijken. Ga naar het webcast kanaal van de gemeente.

Een overzicht van alle gedecoreerden vindt u hieronder, allen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer E.H. (Egbert) Buiter (68 jaar) wordt benoemd vanwege zijn inzet voor de lokale samenleving op verschillende terreinen. Zo heeft hij namens de PvdA vele functies vervuld. Te noemen is het raadslidmaatschap van maart 2002 tot augustus 2006, het fractievoorzitterschap van maart 2003 tot augustus 2006 en het wethouderschap van augustus 2006 tot april 2008 en van mei 2010 tot mei 2018. Ook is de heer Buiter reeds vele jaren (sinds 1995) vrijwilliger bij de Valkenswaardse Omroep Stichting.

De heer A.J. (Bert) van Ampting (83 jaar) is sinds 1995 betrokken bij buurthuis d’n Turfberg in verschillende functies.

De heer R.N. (Remy) de Bats (60 jaar) is al vele jaren in diverse (bestuurs-)functies actief als vrijwilliger bij de scouting, zowel plaatselijk als landelijk als mondiaal.

De heer F.L. (Frans) Janssens (78 jaar) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor verschillende verdiensten. Hij is sinds 2003 actief voor het CNV, sinds 2010 onder andere als vertrouwenspersoon.

De heer J.G. (Hans) de Kinderen (57 jaar) wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet, voornamelijk bestuurlijk, voor de samenleving.

Mevrouw W.J. (Mientje) Kwinten-Evers (71 jaar) wordt benoemd voornamelijk voor haar vele verdiensten voor Borkel en Schaft.

De heer B.N.G.M. (Ben) Roijakkers (69 jaar) is actief voor buurtvereniging ’t Huukske waar hij penningmeester is.

Mevrouw B.M. (Brigitte) Steppé-Chevance (71 jaar) is vanaf 1995 werkzaam als bestuurslid van Platform Gehandicapten Valkenswaard, een belangenbehartiger voor mensen met een beperking.

De heer J. (Jan) Veltkamp (81 jaar) wordt voor zijn verdiensten voor de HoornvliesPatiënten Vereniging (HPV), voor de Valkenswaardse Golfclub en voor de protestantse kerkgemeenschap in Valkenswaard benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L.A.C.M. (Loet) Visschers (72 jaar) wordt benoemd onder andere vanwege zijn inzet voor Velt Valkenswaard en Heemkundekring Weerderheem.

Share Button