Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Landelijke Opschoondag op 23 Maart

Op zaterdag 23 maart is het Landelijke Opschoondag. Ook dit jaar doet de gemeente Valkenswaard weer mee vanuit ons zwerfvuilprogramma ‘Schoon Valkenswaard’. Het thema in 2019 is :‘Iedereen doet mee’. Daar sluiten we ons graag bij aan. Want we kunnen het als gemeente niet alleen.

We vinden het mooi om te zien hoe honderdduizend Nederlanders in actie komen voor een schone buurt. Van jong tot oud, van eenling tot maatschappelijke organisatie, via de plaatselijke voetbalvereniging, of de basisschool.

Woont u in de gemeente Valkenswaard en wilt u óók in actie komen? Bijvoorbeeld bij een van de geplande activiteiten, of zelf in uw eigen buurt? Dat kan! Meld u even bij ons aan via het emailadres schoon@valkenswaard.nl.
Vanuit de gemeente zorgen wij voor de nodige opruimmaterialen en het afvoeren van het ingezamelde afval.Landelijke Opschoondag

Behalve op zaterdag 23 maart, zijn ook acties gepland in de dagen hieraan voorafgaand. Op dit moment hebben basisscholen De Belhamel, De Grasspriet, De Pionier en het Facet (basisonderwijs voor hoog- en meerbegaafde kinderen), zich aangemeld om mee te doen. Ook Scholengemeenschap Were Di doet dit jaar mee. Verder is Wildbeheereenheid (WBE) Zuid-Oost Kempen (= jagersorganisatie) weer van de partij en mogelijk nog meer organisaties.

Voor het eerst geeft een heuse afvalrobot ‘Meccy’ gastlessen aan de groepen 4 tot en met 8 van de deelnemende basisscholen. Samen met ‘Meccy’, de Mecconoid robot, neemt een gastdocent van organisatie Facet Government de leerlingen mee in de wereld van (zwerf)afval: Wat is zwerfafval?  Wat gebeurt er als afval in de natuur terecht komt? Wat is plastic soep? Hoe kun je afval goed scheiden?’ Ook de robot zelf is van afval gemaakt. De leerlingen van de groepen 1 tot en met 3 gaan met de zwerfafvalkoffer aan de slag. Daarbij wordt er voorgelezen, geknutseld en gezongen over het thema zwerfafval. Natuurlijk gaan de leerlingen ook naar buiten om afval te onderzoeken en op te ruimen.

Op woensdag 20 maart gaan leerlingen van Were Di 3 van Scholengemeenschap Were-Di bij basisschool de Belhamel in Dommelen helpen om (zwerf)afval op te ruimen in de wijk.

Ook enthousiast geworden? Meld u aan op mailadres schoon@valkenswaard.nl want: ‘Iedereen doet mee’!

Share Button