Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Dodenherdenking Valkenswaard 4 mei

Op 4 mei vindt traditiegetrouw de jaarlijkse dodenherdenking plaats.

Ook dit jaar heeft het Comité 4 mei Valkenswaard een passend programma samengesteld. Dit herdenkingsprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:

Om precies 18.20 uur – instappen vanaf 18.10 uur – vertrekt een bus vanaf de Markt naar Pannenkoekenhuis Suykerbuyck aan de Luikerweg. Het programma begint om 18.35 uur met een stille tocht vanaf het terrein bij Suykerbuyck. De stoet van Suykerbuyck naar de Britse begraafplaats wordt onder meer begeleid door leden van de scouting, Fanfare EMOS en tamboers en vendeliers van het gilde.
Tijdens de herdenking vinden onder meer toespraken en kransleggingen plaats. Op elk van de 222 graven wordt een bloemtak gelegd door leden van de scouting. Ook voor andere belangstellenden is er gelegenheid om bloemen te leggen. Tijdens de bijeenkomst speelt fanfare EMOS “Great is Thy faithfulness” en geeft zij het trompetsignaal “Taptoe”. Ook worden de Britse en Nederlandse vlag gehesen en worden beide volksliederen gespeeld. De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondgang langs de graven.

De herdenkingsbijeenkomst op het Verzetstrijdersplein begint om 19.50 uur met een stille tocht vanaf de Nicolaaskerk via de Markt naar het Verzetstrijdersplein. De stoet wordt begeleid door de gilden. Ook tijdens deze bijeenkomst zal loco-burgemeester Bax een herdenkingstoespraak houden. De Dommelecho geeft het Taptoesignaal en speelt het Wilhelmus. Na kransleggingen door de loco-burgemeester en het Comité 4 mei Valkenswaard, is er ook voor de andere aanwezigen gelegenheid om een krans of bloemen te leggen bij het oorlogsmonument. De herdenking wordt om circa 20.20 uur afgesloten.

Share Button