Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

natuur film Valkenhorst

‘Valkenhorst, Parel in het Brabantse Zand’. Deze film van Brabants Landschap is gemaakt door Mark Kapteijns en maakt onderdeel uit van de zevendelige reeks natuurfilms.
Deze film is nu te koop.
http://www.brabantslandschap.nl/assets/Uploads/MenuThumbnails/_resampled/SetWidth320-MH-Wild-Boar-A0A3519.jpg

Na het zien van deze film vraag je je echt af of de cameraman niet weken in Afrika of Amerika heeft gezeten. Speelt zo’n natuurspektakel zich écht af op Nederlandse bodem?
Ja is het antwoord, in en boven de voormalige visvijvers van Valkenhorst en op de heide van de Spinsterberg. Sinds Brabants Landschap het gebied in 1978 overnam, is de viskweek geleidelijk afgebouwd en wordt via boskap het areaal heide vergroot. Van alle kanten strijken er weer nieuwe soorten vogels neer. Hoog zeilend komen zij aan door de lucht, aangetrokken door de landschappelijke afwisseling en een overdaad aan voedsel. Hetzelfde geldt voor bever en wild zwijn, die dit doen via het water en over land. Samen maken ze er iets moois van, wij hoeven slechts te ‘begeleiden’: door het bouwen van natuurbruggen bijvoorbeeld.

https://yt3.ggpht.com/-ywGnqIa0bvQ/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/9ncFZS1OY6Y/s900-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpgsponsor_dehofnar

Share Button