Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Pinksterrit zondag 4 Juni

pinksterrit1 Hippische Vereniging “St. Servatius” uit Borkel & Schaft organiseert op 1e Pinksterdag, een koetsentocht met authentieke rijtuigen en een leuk en  gevarieerd programma in het centrum van Borkel.

De start en finish van de route is, net als vorig jaar, nabij het parkeerterrein van het Eurocircuit te Valkenswaard.  Vandaar vertrekken de koetsen om 10.30 uur richting Klein Borkel.
Ze zullen omstreeks 11.30 uur in het centrum van Borkel arriveren waar het jureringdefilé zich volstrekt.
Vandaar vervolgt de route zich richting Achel, om zo weer omstreeks 14.00 uur in Borkel te arriveren.

In Borkel & Schaft vindt dan het officieel defilé plaats. Waarna de paarden en koetsen ter bezichtiging worden opgesteld. Dit is tevens de grote rustpauze. Hier vindt om 15.30 uur de prijsuitreiking van de dag plaats.

pinksterrit3

Onze koetsentocht, de “Rabobank Pinksterrit” genaamd, is een traditionele klassementsrit die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands kampioenschap van CTA van het Traditioneel Gerij.       De traditionele koetsentocht onderscheidt zich door de zorgvuldige afwerking van koets, tuig en paard. Hierbij besteden koetsier en passagiers de grootste zorg aan passende en originele kleding. Het gaat hierbij om het mooiste geheel van koets, paard(en), tuig en passende kleding die overeenstemt met het oorspronkelijk gebruik van de rijtuigen. Het is als het ware een rijdend museum.
Om ongeveer 14.00 uur is het officieel defilé van de authentieke koetsen in Borkel en deze kunnen daarna bezichtigt worden op het weiland aan de Dorpsstraat. Verder zijn er natuurlijk gezellige terrasjes met live muziek.

4V4U5373

Programma Pinksterrit (Koetsentocht)

7.30 uur               : Openstelling terrein
|9.00 uur             : Aanvang jurering
10.15 uur             : Opstelling van de stoet volgens startnummer
10.30 uur             : Vertrek koetsentocht
11.30 uur             : Defilé te Borkel en Schaft
11.45 uur             : Lunch deelnemers koetsentocht
12.15 uur             : Vervolg koetsentocht via route door België
14.15 uur             : Defilé te Borkel & Schaft
14.30 uur             : Rustpauze
15.30 uur             : Prijsuitreiking
16.00 uur             : Vertrek uit Borkel & Schaft
17.00 uur             : Aankomst

sportief vw

 

Share Button