Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Informatieavond restgronden woensdag 10 juni

Basis CMYK

In april 2014 is de gemeente Valkenswaard begonnen met het project restgronden in de wijk Hoge Akkers. Restgronden zijn stroken grond die de gemeente niet meer nodig heeft omdat zij geen deel uitmaken van structureel groen. Bovendien vergen deze stroken vaak intensief onderhoud. De gemeente wil deze reststroken aan inwoners verkopen.

Inmiddels is de proefperiode in de wijk Hoge Akkers afgerond. Het college besloot onlangs om dit project naar andere wijken uit te rollen. Als eerste komt Dommelen aan de beurt en wel het gedeelte ten noorden van de Tienendreef.

Tegelijk met de verkoop van reststroken wil de gemeente het onrechtmatig gebruik van gemeentegrond aanpakken. In het verleden zijn stroken grond (bewust of onbewust) bij de tuin getrokken zonder dat hiervoor betaald is. Dat is niet rechtvaardig ten opzichte van andere inwoners.
Overigens kunnen reststroken niet altijd verkocht worden door bijvoorbeeld de ligging van kabels en leidingen, aantasting groenstructuur of verkeersveiligheid.

Op woensdag 10 juni organiseert de gemeente een informatieavond in Sport- en ontmoetingscentrum De Belleman.

Uiteraard zijn ook geïnteresseerden uit andere wijken van harte welkom.

De avond begint om 19.30 uur.

Basis CMYK

Share Button