Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Streekmarkt bij de Achelse Kluis zondag 10 Mei 11.00 – 16.00uur


Het oude kloosterlandschap van de Achelse Kluis is het afgelopen jaar opgeknapt. De cultuurhistorische waarden zijn hersteld en versterkt en met behulp van digitale content worden er innovatieve verbindingen gelegd. Op 10 mei wordt dit gevierd met een officiële opening en een streekmarkt.

Bezoekers kunnen tijdens de dag kennismaken met verschillende ondernemers, gebruikers en vrijwilligers uit de streek, die samen de nieuwe erfgenamen van ‘ons kloosterlandschap’ vormen.

De schaapsherder van Stichting Schaapskudde Groote Heide is ook aanwezig met de schaapskudde. De kinderen kunnen knuffelen met de lammetjes in een speciaal ingerichte “lammetjes-knuffelhoek”.

Hardloopclinic door Luc Krotwaar en Lezing natuurfotografie
Voor de actievelingen is er om 13.00 uur de mogelijkheid om mee te doen aan een hardloopclinic, gegeven door Luc Krotwaar. Deze clinic is straks via de app te doen . Benut nu de fantastische kans om de fijne kneepjes van de sport te leren door onze eigen marathon winnaar van Brabantse bodem.

Aanleiding
De streekmarkt “Ons Kloosterlandschap” wordt georganiseerd door Staatsbosbeheer in samenwerking met Dutch Rose Media. De streekmarkt is onderdeel van een project dat mede geïnitieerd en gefinancierd is vanuit het programma Erfgoed & Erfgenamen (Provincie Noord-Brabant) en mede financieel ondersteund door de gemeenten Hamont-Achel, Heeze-Leende en Valkenswaard. De toegang en het parkeren zijn gratis. Parkeren is mogelijk aan de parkeerplaats van de Achelse Kluis. Kom indien mogelijk met de fiets.

Adres van het evenement is:
Kruising St. Benedictuslaan en Petrus van Eijnattenlaan, Leende. Tegenover de Achelse Kluis (De Kluis 1, Hamont Achel)

Share Button