Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Expo: De Magie Uit Het Oosten

Als je van kunst en cultuur houdt, breng dan een bezoekje aan het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard.

De expo ‘Uit het wonderland: de magie van het Oosten’ laat je zien hoe kunstenaars zich vanaf de 19e eeuw volop lieten inspireren door het magische Oosten. Van het sprookje van Aladin tot de Oriënt-Express!

Nederlandse kunstenaars als Kees van Dongen en Marius Bauer illustreren de bekende vertellingen van Duizend-en-een-nacht, terwijl Willem Hofker en Willem Dooijewaard de schoonheid van Nederlands-Indië in beeld brengen. Sommige kunstenaars tonen een realistische registratie van hun reizen, anderen brengen vooral oosterse stereotypen in beeld.

Over het Nederlands Steendrukmuseum:

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is wereldwijd het enige museum over de steendruk en lithografie. Sinds 2001 draagt het museum zorg voor het behoud van dit bijzondere erfgoed. De indrukwekkende museumcollectie omvat werk van internationale kunstenaars als Alphonse Mucha, Pablo Picasso, Francis Bacon en Jan Sluyters.

Neem vooral ook een kijkje in het museumatelier – hier kun je zien hoe een litho wordt afgedrukt, op een eeuwenoude steendrukpers. Erg bijzonder om mee te maken!
Dagelijks vanaf 7 oktober  t/m 19 februari 2023 13.00 – 17.00 uur

Share Button