Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Nederlands Steendruk Museum: expo Privat-Livemont, art nouveau-meester van de Belgische affichekunst  

Het Nederlands Steendrukmuseum presenteert (voor het eerst sinds 1904!) een unieke overzichtstentoonstelling van het lithografische oeuvre van Privat-Livemont, de grootmeester van de Belgische affichekunst. Zijn werk wordt vaak in één adem genoemd met prominente tijdgenoten als Alphonse Mucha en Adolphe Crespin.

Wie was Henri Privat-Livemont?

Privat-Livemont (1861-1936) was één van de productiefste grafische kunstenaars van België. Hij brak in 1896 door met zijn beroemde reclameaffiche voor het Belgische absintmerk Absinthe Robette. Zijn art nouveau-stijl was zeer in trek bij Nederlandse, Belgische en Franse ondernemers, waaronder Cacao Van Houten, Boldoot en Bols. Naast zijn populaire affiches was Privat-Livemont als schilder-decorateur ook verantwoordelijk voor veel van de sgraffiti-tekeningen op art nouveau-gevels in Brussel.

Ondanks de populariteit van zijn werk, is de collectie van Privat-Livemont niet lang na zijn overlijden versnipperd geraakt. Het is zodoende ruim honderd jaar geleden dat voor het laatst in Nederland een solo-expositie te zien was van het oeuvre van Privat-Livemont.

Vanaf 15 februari 2022 t/m 31 juli 2022 is de bijzondere expositie ‘Privat-Livemont, art nouveau-meester van de Belgische affichekunst’ te zien in het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard.

>>> Plan nu alvast je bezoek en reserveer je tickets online!

Share Button