Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Proef met hondenspeelweide

Op woensdag 21 oktober vorig jaar, ‘openden’ Kinderburgemeester Iris Brom en wethouder Theo Geldens (beheer openbare ruimte en dierenwelzijn), officieel een hondenspeelweide aan de Warande in Valkenswaard, door het onthullen van het spelregelbord bij de locatie.

Daarna was het de beurt aan de honden die Kinderburgemeester Iris en enkele van haar vrienden en vriendinnen hadden meegebracht, om de speelweide te ‘testen’.
De hondenspeelweide is een omheinde plek waar hondenbezitters hun huisdier kunnen loslaten om te spelen, eventueel met andere honden.

Het is nadrukkelijk geen hondenuitlaat- of hondenpoepplek.

In Valkenswaard is het overal verplicht om de hond aangelijnd uit te laten. Bij de gemeente komen regelmatig signalen binnen van hondenbezitters die graag een plek willen waar ze hun hond veilig los kunnen laten lopen en kunnen laten spelen. Die signalen kwamen ook uit de omgeving van de Van de Venstraat en de Warande. Via een motie van de gemeenteraad kreeg het college het verzoek om hier te kijken naar mogelijkheden voor een eerste speelplek voor honden.
Die plek is nu dus gerealiseerd aan de Warande en het gaat om een proef van één jaar. Daarom is de locatie nu nog vrij sober ingericht met enkele (natuurlijke) speelelementen.

Wethouder Theo Geldens: “Over een jaar gaan we evalueren met betrokkenen en belangstellenden. We bekijken dan hoeveel gebruik er van de speelweide wordt gemaakt en hoe de ervaringen zijn. Deze informatie gebruiken we om te kijken naar eventuele andere plekken in de gemeente voor een dergelijke speelweide voor honden. Het uitgangspunt is dat we daarbij zoveel mogelijk samenwerken met initiatiefnemers, omwonenden en wijkcommissies.”
Nieuws - Actueel - In Valkenswaard - Gemeente Valkenswaard

Share Button