Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Diekirch – Valkenswaard op 28 augustus

De toertocht, waar gemiddeld ongeveer duizend fietsers aan meedoen, wordt elk jaar verreden op de laatste zaterdag in augustus.
Op zaterdag wordt Afbeeldingsresultaat voor diekirchom 07:00 uur weer het startschot gegeven voor een nieuwe editie van de internationale toerklassieker Diekirch-Valkenswaard.
De aankomst is ook nu weer bij Café de Bel op de Markt in Valkenswaard.
De tocht is volledig uitgepijld en – tijdig – op GPS beschikbaar.

De jaarlijkse tocht voor toerfietsers over een afstand van circa 260 km vanuit het Luxemburgse stadje Diekirch via Duitsland en de Belgische Ardennen naar het Nederlandse Valkenswaard.

Voor degenen, die het nog niet weten,  ……. we maken nog een mooi rondje op de Markt langs de terrassen, over het podium om met de rillingen over de rug en brokken in de keel de spokesman te woord te staan. De tocht is voltooid.

Elk jaar weer worden de toerrijders zo op feestelijke wijze en door veel publiek ontvangen. De eerste deelnemers zullen omstreeks 14.30 uur dit eindpunt bereiken. Na de rondgang over de Markt gaan de deelnemers met de fiets in de hand café ‘De Bel’ binnen, waar aan elke deelnemer die de tocht heeft uitgereden, een mooie herinneringstrofee wordt uitgereikt.

 In verband met de aankomst van deelnemers aan de wielerklassieker Diekirch-Valkenswaard in het centrum van Valkenswaard, zijn op zaterdag 31 augustus van 12.00 tot 21.00 uur een aantal wegen afgesloten.

  • N69 (Markt-Luikerweg) tussen de kruising met de Waalreseweg en de Dommelseweg.
  • Maastrichterweg tussen Emmalaan en Peperstraat
  • Peperstraat, tussen Peperstraat nr. 2 en de Markt (N69)

Gewijzigde route bus

Vanwege de afsluiting van de Markt (gedeelte N69) zijn de halteplaatsen op de Markt op 25 augustus op genoemde tijden niet in gebruik. De bussen volgen die dag gewijzigde routes. Vervoerder Bravo maakt informatie bekend over de gewijzigde routes en halteplaatsen via www.bravo.info.

sportief valkenswaard

 

Share Button