ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

VALKENSWAARD - Opnieuw staat Stan Rotteveel uit Dommelen in de finale van het Ouderen Songfestival en zijn ambities zijn hoog.
Posted: December 5, 2019, 2:53 pm
WAALRE - De Waalrese politiek zit in een lastig parket. Tot twee keer toe werd wethouder Arno Uijlenhoet onwel tijdens een raadsvergadering. De vraag is hoe het verder moet.
Posted: December 4, 2019, 7:30 pm
EINDHOVEN - Robert en Elzaline Janssen-Muller uit Eindhoven staan al veertig jaar op weekmarkten in de regio. Na deze maand neemt het echtpaar afscheid van hun reizende groente- en fruitwinkel.
Posted: December 4, 2019, 4:26 pm
WAALRE - Waalrenaar Sjors van Oorschot pleit voor meer faciliteiten voor urban sports. Via het Lokaal Sportakkoord zoekt hij een verbinding: urban sports kunnen bijdragen aan beleidsdoelstellingen omtrent bewegen.
Posted: December 4, 2019, 2:42 pm
DEN BOSCH - Tien leden van een drugsbende kregen woensdag flinke straffen van de Bossche rechtbank omdat ze een lab in de bossen buiten Weert bestierden. Het OM noemde dat een ‘pillenfabriek’ en ook de rechtbank gaf tussen de drie en vijf jaar cel wegens ‘het professionele karakter’.
Posted: December 4, 2019, 1:19 pm
WAALRE - Al tientallen jaren wordt in de gemeente Waalre gesproken over de drukke doorgaande wegen. Nu is de eerste stap gezet om de wegen door Aalst en Waalre-dorp rustig te maken.
Posted: December 4, 2019, 11:37 am
WAALRE - Voor de tweede keer binnen twee weken is de Waalrese wethouder Arno Uijlenhoet onwel geworden tijdens een raadsvergadering.
Posted: December 3, 2019, 8:05 pm
EINDHOVEN - De sluiting van 470 van de 900 ABN Amro geldautomaten treft ook Zuidoost-Brabant. Enkele tientallen flappentappen zijn buiten gebruik gesteld. Het grote aantal plofkraken was aanleiding voor de maatregel.
Posted: December 3, 2019, 6:00 pm
BORKEL - In Borkel en Schaft bestaan grote twijfels over de toekomstige verkeersveiligheid in en om het dorp. De komst van de nieuwe N69 westelijk om Valkenswaard roept veel vragen op. Het gaat dan vooral over het mogelijk toenemende sluipverkeer over de Dorpsstraat en de Pee­dijk.
Posted: December 3, 2019, 2:06 pm
DOMMELEN - Een inbreker probeerde in één nacht vier verschillende huizen in Dommelen binnen te komen. Drie maal had hij succes en nam hij geld en sieraden mee. De politie is op zoek naar hem.
Posted: December 3, 2019, 1:51 pm
DEN BOSCH - Dat een Ethiopische moeder in Valkenswaard opgelegde gebiedsverboden overtrad omdat ze die niet zou snappen, klopt niet volgens de Bossche rechtbank. De vrouw krijgt een voorwaardelijke straf.
Posted: December 3, 2019, 1:30 pm
WAALRE - Muziek in het Witte Huis wordt Pop & Jazz-school Waalre, maar blijft muzikanten samenbrengen in bandjes.
Posted: December 3, 2019, 11:24 am
VALKENSWAARD - In Valkenswaard is maandag een begin gemaakt met de opbouw van de schaatsbaan. Vanaf 7 december kan er vier weken geschaatst worden op de Markt.
Posted: December 3, 2019, 9:43 am
EINDHOVEN - Een kwart van de amateurvoetbalclubs in deze regio heeft met racisme te maken op en rond de velden, blijkt uit een rondgang van het ED. Spelers van stadsclubs uit Eindhoven en Helmond zeggen het vaakst het slachtoffer te worden van discriminatie.
Posted: December 3, 2019, 6:00 am
VALKENSWAARD - De komst van de nieuwe vestiging van Aldi aan de Goorkes in Valkenswaard past binnen het bestemmingsplan.
Posted: December 2, 2019, 3:07 pm
VALKENSWAARD - Een auto is in de nacht van zaterdag op zondag volledig verwoest bij een autobrand op het Escudohof in Valkenswaard. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan.
Posted: December 1, 2019, 12:44 pm
BORKEL EN SCHAFT - Er stonden weer grote namen op de planken in Borkel en Schaft tijdens de jaarlijkse tonpratersavonden in de Teutenzaal. Met ruim 400 bezoekers een succesvol evenement voor zo'n klein dorp.
Posted: November 30, 2019, 5:54 pm
EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.rhce.nl.
Posted: November 30, 2019, 10:00 am
EINDHOVEN - Voor de tweede keer waagden de onderwatervoetballers van Duikteam Eindhoven zich vorig weekend in het diepe, tijdens het NK. En voor de tweede keer werden ze tweede. Volgend jaar moet de beker veroverd worden. Woensdag startte het team alweer met trainen.
Posted: November 30, 2019, 7:00 am
VALKENSWAARD - Na jaren van voorbereiding kan het Landgoed Rustenburg aan de Maastrichterweg in Valkenswaard nu zijn definitieve vorm gaan krijgen.
Posted: November 29, 2019, 3:03 pm
VALKENSWAARD - Op de hoek Parallelweg Noord - Valkenierstraat in Valkenswaard komt een appartementencomplex met grondgebonden woningen. Het gaat om het terrein van de Driessen Autogroep. Begin 2022 is de oplevering.
Posted: November 28, 2019, 6:19 pm
DOMMELEN - Wat begon als een lolletje is inmiddels uitgegroeid tot een serieus doel. Het team Dommelen 4 van RKVV Dommelen zet zich in om geld in te zamelen voor de stichting 'Football makes it happen'.
Posted: November 28, 2019, 4:09 pm
WAALRE - Het zou zomaar eens kunnen zijn dat Waalre een urban sportspark krijgt. Of dat de voetbalclub en de kanovereniging gaan samenwerken op een of andere manier. En dat er straks een ambassadeur rondloopt die zorgdraagt voor respect in de sport in Waalre.
Posted: November 28, 2019, 11:37 am
VALKENSWAARD - Het Sinterklaashuis in Valkenswaard is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ware trekpleister. Alleen de eerste week al trok het logeeradres van de Sint al honderden bezoekers.
Posted: November 28, 2019, 9:06 am
VALKENSWAARD - Voor het allereerste boksgala voor het goede doel in Valkenswaard worden dertig amateurs in een periode van twaalf weken opgeleid.
Posted: November 28, 2019, 8:59 am
EINDHOVEN - Op zondag 15 december gaat de nieuwe dienstregeling van de stad- en streekbussen in Zuidoost-Brabant in. Hermes voert een aantal wijzigingen door.
Posted: November 28, 2019, 8:26 am
EINDHOVEN - Voor eenverdieners met een modaal inkomen was het al niet gemakkelijk om aan een koophuis te komen, maar afgelopen jaar is hun situatie nog verder verslechterd. NVM-regiovoorzitter Debbie Mels noemt de situatie ’zeer schrijnend’.
Posted: November 28, 2019, 5:01 am
WAALRE - De Waalrese wethouder Arno Uijlenhoet zei tegen de gemeenteraad dat hij mede door de mentaliteit in de Waalrese dorpspolitiek medische problemen heeft gekregen. Die woorden zijn niet goed gevallen.
Posted: November 27, 2019, 8:00 pm
WAALRE - Spitters, aannemer voor de aanleg van glasvezel- en kabelnetwerken, mag worden overgenomen door het Vlaamse Elba International. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft groen licht gegeven voor de transactie.
Posted: November 27, 2019, 12:19 pm
VALKENSWAARD - Voetbalclub SV Valkenswaard laat van zich horen in de strijd tegen racisme op de amateurvoetbalvelden. ,,Deze actie moet niet als symboolpolitiek worden gezien. We gaan hier blijvend aandacht voor vragen.”
Posted: November 27, 2019, 6:00 am

Share Button