ed.nl

ED:valkenswaard-e-o

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

EINDHOVEN - Welke Eindhovenaar speelde in de straffe beatband 4PK? Met welke stadgenoot schreef de onvolprezen Tilburger John Spencer in 1975 zijn hit 'Call it Love'? Van welke Nederlandse band coverde de Engelse popster M.I.A. een liedje?
Posted: December 13, 2017, 7:20 pm
AALST - Bij het verbouwde en flink opgeknapte gemeenschapshuis en sporthal 't Hazzo in Aalst moeten in de loop van 2019 zo'n 35 woningen verschijnen. Verreweg het grootste deel daarvan wordt sociale huurwoningen. De Waalrese gemeenteraad vroeg om veertig procent, in de huidige plannen wordt zelfs tachtig procent goedkoop te huur.
Posted: December 13, 2017, 1:31 pm
EINDHOVEN - Het ging vorig jaar overwegend goed met de regionale economie. In vrijwel alle gemeenten in Zuidoost-Brabant nam het aantal banen toe en daalde de werkeloosheid. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag.
Posted: December 13, 2017, 10:05 am
EINDHOVEN – De sneeuw maakt woensdagochtend plaats voor bevriezing en sneeuwresten. Het kan plaatselijk verraderlijk glad zijn en KNMI heeft daarom opnieuw code geel afgegeven voor het hele land, op de Waddeneilanden na.
Posted: December 13, 2017, 7:27 am
BORKEL EN SCHAFT - Menig Borkelnaar zal dinsdagochtend vreemd opgekeken hebben toen een vrachtwagen met een 24 meter lang gevaarte door het dorpje reed. Ondanks het koude weer is dinsdag begonnen met het terugplaatsen van de roeden op de molen in Borkel en Schaft.
Posted: December 12, 2017, 4:48 pm
WAALRE - De uitnodiging viel zondag pas laat in de mailbox van de verenigingen die gebruik maken van het Klooster. Wat erin stond? Dat ze bijgepraat werden over de stand van zaken in het gemeenschapshuis.
Posted: December 12, 2017, 4:38 pm
AALST - De basisscholen blijven dinsdag dicht voor de kinderen. Leerkrachten staakten voor meer loon en minder werkdruk. Zo ook bij De Meent in Aalst. De directie zorgde voor een dagje ontspanning.
Posted: December 12, 2017, 4:30 pm
VALKENSWAARD - Oliebollen zijn al verkrijgbaar in alle soorten, maten en smaken, maar een oliebollenkraam in Valkenswaard heeft nu een echte hit te pakken. Oliebollenbakster Annie maakte Tony's Chocolonely-bollen in de smaak karamel-zeezout. En die zijn nu al uitverkocht.
Posted: December 12, 2017, 2:53 pm
DEN BOSCH - 1.900 Brabantse gesneuvelden zijn voortaan online terug te vinden via het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Dat wil nu ook hun verhalen kennen.
Posted: December 12, 2017, 9:24 am
EINDHOVEN - Sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten zorgen met name in woonwijken en op secundaire wegen voor soms zeer gladde omstandigheden. De snelwegen zijn over het algemeen schoon, maar op sommige trajecten is de linkerbaan nog behoorlijk glad. Ook fiets- en voetpaden kunnen zeer glad zijn.
Posted: December 12, 2017, 7:20 am
NEERPELT - De ex-vrouw van de vermoorde Eindhovense zakenman Marcel van Hout is maandag vrijgelaten. Dat meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.
Posted: December 11, 2017, 8:40 pm
WAALRE - Verenigingen moeten opnieuw vrezen dat ze hun onderkomen verliezen. Lumens zegt de huur op per 1 juli 2018. De gemeente baalt.
Posted: December 11, 2017, 8:00 pm
EINDHOVEN/HELMOND - Er is nog genoeg strooizout aanwezig in Zuidoost-Brabant. Ook aan materieel en manschappen om het spul op de juiste plekken te krijgen, is geen gebrek.
Posted: December 11, 2017, 5:30 pm
EINDHOVEN - Rijkswaterstaat heeft maandagmiddag voor het grootste deel van Nederland code rood afgegeven. Code rood, oranje, geel of groen, we worden er dit jaar mee doodgegooid. Dat kan gaan om hevige sneeuwval, stormachtige wind of juist weertypes met extreem hoge temperaturen en droogte. Waar staan die codes precies voor?
Posted: December 11, 2017, 2:08 pm
EINDHOVEN - Het aantal sterrenrestaurants in Zuidoost-Brabant wijzigt dit jaar niet. Ook het aantal Michelinsterren dat deze zaken achter hun naam mogen zetten, blijft hetzelfde.
Posted: December 11, 2017, 1:55 pm
EINDHOVEN - Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen kiezen ervoor leerlingen vrij te geven en lessen af te zeggen. Dat geldt onder andere voor het Augustinianum in Eindhoven, Were-Di in Valkenswaard en het Heerbeeck college in Best.
Posted: December 11, 2017, 10:50 am
EINDHOVEN - De website en app van routeplanner 9292 hebben sinds vanochtend te maken met een storing meldt Allestoringen.
Posted: December 11, 2017, 8:48 am
EINDHOVEN - De Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben vandaag vanwege het winterweer een aangepaste dienstregeling ingesteld. 
Posted: December 11, 2017, 7:39 am
EINDHOVEN – Een nieuw sneeuwgebied koerst op Nederland af. Daardoor gaat het maandagmiddag en -avond opnieuw sneeuwen. Weerplaza spreekt van ’een uitzonderlijke weersituatie’ en verwacht dat Zuidoost-Brabant te maken krijgt met een zogeheten sneeuwinfarct.
Posted: December 10, 2017, 7:26 pm
VALKENSWAARD - Aan de Kempischebaan in Valkenswaard is zondagmorgen een auto uitgebrand. Er raakte één man gewond. Het vuur beschadigde twee woningen.
Posted: December 10, 2017, 10:44 am
EINDHOVEN/BEST/HELMOND - Een kleine 2 miljoen, iets minder dan vorig jaar, veranderen er dit jaar weer van eigenaar. Sparboompjes die erom vragen versierd te worden tot kerstboom. Bij boomkwekers, in achtertuinen, bij tuincentra, in grootwinkelbedrijven. Op tientallen plekken in de regio scharrelen gasten tussen grote en kleine sparbomen, op zoek naar die ideale voor hun woonkamer. Want het is weer kersttijd en daar hoort een echte boom bij. Met ballen.
Posted: December 9, 2017, 4:48 pm
VALKENSWAARD - Het Groot Striepersgats Liedjesfestival is gewonnen door de groep Hi Folks. Het kwartet sleepte de eerste prijs in de wacht met het nummer ‘Ut Leste’. De wedstrijd om het beste carnavalslied 2017/2018 van Groot Valkenswaard werd vrijdagavond gehouden in de Senaat.
Posted: December 9, 2017, 4:06 pm
DE BILT - Het winterse weer leidde in de nacht van vrijdag op zaterdag verspreid over het hele land tot ruim dertig ongevallen, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). De meeste ongelukken waren in het oosten van het land.
Posted: December 9, 2017, 8:41 am
EINDHOVEN - Malcolm van Hemert (29) is blij met zijn vaste stek in de diepvriesafdeling in de Eindhovense Albert Heijn XL: lekker klein en overzichtelijk, met wel wat klantcontact maar niet te veel. "Hier kan ik mijn ding doen." Loes van Kalken (23) vindt het juist leuk dat sommige klanten bij het kopen van bloemen met hele verhalen komen.
Posted: December 8, 2017, 5:00 pm
VALKENSWAARD - Woonbedrijf wil acht ton - en geen cent meer - neertellen voor de grond van voorheen basisschool De Windroos aan de Carolusdreef in Valkenswaard. De Eindhovense organisatie wil op die locatie woningen en appartementen gaan bouwen.
Posted: December 8, 2017, 4:16 pm
WAALRE - Die 4000 zonnepanelen op het voormalige honkbalveld in Waalre? Slecht idee, vonden enkele oppositiepartijen in de Waalrese raad donderdagavond. Er moet een betere plek te vinden zijn om de duurzaamheidsambitie van Waalre na te streven, hielden ze wethouder Paul van Liempd voor. Die kreeg dezelfde argumenten als ballen toegeworpen die hij weken terug al had weggeslagen.
Posted: December 8, 2017, 12:00 pm
De kwestie-Palmen in Brunssum wordt ten onrechte gebruikt als bewijs van infiltratie in het lokaal bestuur vanuit de drugsmaffia. Dat vindt Bas van Stokkom, criminoloog en auteur van 'Wat een Hufter!' Van Stokkom is verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Posted: December 8, 2017, 9:32 am
WAALRE - Toeristenbelasting naar 3,50 euro? Bed and breakfast-eigenaar Wim Mikkers (68) vindt het belachelijk. Sterker nog: hij gaat er niet aan meewerken. 
Posted: December 8, 2017, 7:18 am
EINDHOVEN - Zorginstelling Virenze zit in grote geldproblemen. Het bedrijf heeft uitstel van betalingen aangevraagd bij de rechter, om een faillissement te voorkomen. Kinderen en jongeren in de regio Eindhoven die cliënt zijn van Virenze blijven verzekerd van hulp, belooft de gemeente Eindhoven.
Posted: December 7, 2017, 9:53 pm
VALKENSWAARD – Steeds vaker proberen criminelen bij mensen thuis binnen te dringen door middel van een smoesje: De babbeltruc. Wijkagenten in Valkenswaard geven voorlichting.
Posted: December 7, 2017, 9:12 pm

Share Button