ed.nl

ED:valkenswaard-e-o

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

BERGEIJK - Bergeijk ziet uitbreiding activiteiten op Eurocircuit Valkenswaard absoluut niet zitten.
Posted: June 20, 2018, 2:06 pm
VALKENSWAARD - Valkenswaard wil graag een mbo-opleiding binnen de gemeentegrenzen krijgen. Coalitiepartners H&G, CDA en PvdA hebben een voorzichtige aanzet daartoe vastgelegd in hun coalitieakkoord voor de komende vier jaar. Onderzoek moet uitwijzen of het een haalbare kaart is.
Posted: June 19, 2018, 4:16 pm
VALKENSWAARD - Zangeres Do uit Valkenswaard en SBS-presentatrice Mirella van Markus verzorgen donderdag eenmalig het onlineprogramma Vraag Vandaag. Zij doen de uitzending samen met zanger Tommie Christiaan, model Anouk Smulders en weerman Dennis Wilt.
Posted: June 19, 2018, 3:07 pm
VALKENSWAARD - Een commerciële vuurwerkshow, zoals vorig jaar december op de markt in Valkenswaard, kan ook in de toekomst gewoon subsidie krijgen van de gemeente. Het college van B en W ziet geen reden om dat niet meer te doen.
Posted: June 19, 2018, 2:26 pm
EINDHOVEN - Een paar honderd euro schade heeft hij zeker wel, zegt Murad Chentouf van Telefoonmaken.nl. De lampen van zijn winkel op Kruisstraat sprongen zondag na de stroomstoring netjes weer aan. Alleen de pinautomaat, die weigerde ineens dienst.
Posted: June 19, 2018, 12:09 pm
Brandweerman Koos Jeroen Kers (31) ligt op koers voor een derde zege in het Kempenklassement.
Posted: June 18, 2018, 8:25 pm
VALKENSWAARD - Valkenswaard krijgt, net als veel andere gemeenten in de regio, het zorgtekort maar niet onder controle. De gemeente incasseerde over het boekjaar 2017 weer een flink tekort van 2,5 miljoen, dik 2 miljoen daarvan is toe te schrijven aan wmo en jeugdhulp.
Posted: June 18, 2018, 12:37 pm
AALST - BIZ Den Hof komt langzaam op gang, de formaliteiten zijn nu achter de rug.
Posted: June 18, 2018, 11:45 am
EINDHOVEN - De bezuinigingen die gemeenten doorvoeren op specialistische jeugdzorg hebben de bodem bereikt. Nog meer korten betekent dat jongeren die hulp nodig hebben in de kou blijven staan.
Posted: June 18, 2018, 8:48 am
Tal van wedstrijdwielrenners doen maandag Riethoven aan, waar de jaarlijkse wielerronde wordt verreden. Na een dikke banden-race en de strijd om de Kempen Cup, dat is een wedstrijd voor recreanten, maakt het Kempendorp zich op voor twee topkoersen.
Posted: June 17, 2018, 11:15 pm
EINDHOVEN/VELDHOVEN/VALKENSWAARD - 44.500 klanten van Enexis zaten zondagmiddag zonder stroom. Rond 15.10 uur waren de problemen verholpen en konden alle klanten van de energieleverancier weer gebruikmaken van de elektriciteit.
Posted: June 17, 2018, 12:10 pm
VALKENSWAARD De één oefent voor de Nijmeegse Vierdaagse en een ander heeft 'iets' met Maria, maar vrijwel iedereen die meeloopt beleeft het heel intens: de bedevaart van Valkenswaard naar Handel.
Posted: June 16, 2018, 8:00 pm
VALKENSWAARD - De één oefent voor de Nijmeegse Vierdaagse en een ander heeft 'iets' met Maria, maar vrijwel iedereen die meeloopt beleeft het heel intens: de bedevaart van Valkenswaard naar Handel. De indrukwekkende processie van pelgrims laat vrijwel niemand onberoerd, gelovig of niet, uitzwaaier of toevallige passant: de gemeenschappelijke gevoelens van hoop, troost, steun en dankbaarheid stralen een saamhorigheid uit die zorgt voor een uniek sfeertje.
Posted: June 16, 2018, 7:03 am
EINDHOVEN - In negentien van de eenentwintig gemeenten in Zuidoost-Brabant zijn kandidaat-wethouders de afgelopen tijd getoetst op integriteitsrisico's. Alleen Gemert-Bakel en Bergeijk deden dat niet.
Posted: June 16, 2018, 1:00 am
Voor de 14de keer vond vrijdagavond het ED-amateurvoetbalgala plaats. In eetcafé De Verlenging in het Philips Stadion werden prijzen uitgereikt aan de beste spelers, trainers, clubs en speelster van het afgelopen seizoen.
Posted: June 15, 2018, 6:11 pm
VALKENSWAARD - Voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard heeft weer een beetje lucht gekregen. De stichting mag in ieder geval nog tot een einde van dit jaar op de huidige locatie aan de Barentszstraat blijven.
Posted: June 15, 2018, 6:00 pm
EINDHOVEN - De preventieve aanpak van de eikenprocessierups met biologische bestrijdingsmiddelen heeft op meerdere plekken onvoldoende zoden aan de dijk gezet.
Posted: June 15, 2018, 2:48 pm
EINDHOVEN - De dagen van de Philips Bedrijfsschool - nu Summa College - aan de Frederiklaan-Kastanjelaan zijn geteld. Als schoolgebouw tenminste. Want als de komende weken de laatste studenten van Summa het pand hebben verlaten, begint de verbouwing tot woongebouw door het vastgoedduo Foolen & Reijs.
Posted: June 15, 2018, 12:44 pm
VALKENSWAARD - ,,Of de wijk Het Gegraaf aan het afglijden is?" Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard denkt van niet. ,,Dat is niet ons beeld. Wat er de laatste tijd allemaal is gebeurd, geeft misschien een bepaald gevoel bij mensen en dat is ook voorstelbaar. Maar het Gegraaf is geen wijk van Sodom en Gomorra."
Posted: June 15, 2018, 1:00 am
VALKENSWAARD/BERGEIJK - ,,Ik wilde er eigenlijk nooit iets mee te maken hebben. Niet met die ziekte en niet met die tocht." Bart van Riet (37) uit Bergeijk mag dan zelf zijn geboren met Duchenne, hij was nooit echt geïnteresseerd in 'Duchenne Heroes', de jaarlijkse mountainbiketocht waarbij geld wordt opgehaald voor onderzoek naar de ongeneeslijke, slopende spierziekte.
Posted: June 14, 2018, 7:03 pm
AMSTERDAM/VALKENSWAARD - Het moet de ultieme droom zijn van iedere die-hard fan: de zanger van je favoriete band ontmoeten. Voor Sjors van Bree (39) uit Valkenswaard werd dit werkelijkheid. Hij mocht dinsdag voor het concert van Pearl Jam in Amsterdam Eddie Vedder ontmoeten. En dat niet alleen, sir Eddie droeg tijdens het concert in de Ziggo Dome ook nog eens het nummer Black op aan 'George', "a guy I met today."
Posted: June 14, 2018, 9:04 am
Na een bewogen jaar toch nog even je examens inkoppen of gewoon even alvast twee examens maken omdat je je anders verveelt. Zo'n 211.550 scholieren deden dit jaar examen en eigenlijk zijn ze allemaal bijzonder. Hieronder een bloemlezing.
Posted: June 13, 2018, 8:15 pm
VALKENSWAARD/HANDEL - Al meer dan tweehonderd jaar is de processievlag hét symbool van de bedevaart van Valkenswaard naar Onze-Lieve-Vrouwe van Handel. Een nieuwe uitvoering ervan wordt zaterdag in de Handelse kerk gepresenteerd en ingewijd
Posted: June 13, 2018, 2:39 pm
AALST - In het verleden troffen mensen zelf al hun maatregelen. Zo vervingen zij hun houten vloeren door tegels, werden kelderkasten zo goed als mogelijk vochtwerend gemaakt en een tiental huiseigenaren stortte de kelder gewoon helemaal dicht.
Posted: June 13, 2018, 2:20 pm
Wetenschap, medici en bedrijfsleven in Zuidoost-Brabant willen samen de gezondheidszorg beter en goedkoper maken. ,,Je hebt geen garantie op verbetering. Daar willen wij vanaf."
Posted: June 13, 2018, 12:57 pm
DEN BOSCH - De rechtszaak tegen een man uit Valkenswaard die een 8-jarig jongetje zou hebben verleid, is woensdagmorgen uitgesteld omdat het OM tegen een tweede slachtoffertje opliep. En mogelijk zijn er nog meer, zo liet officier van justitie Wineke Wichern weten.
Posted: June 13, 2018, 8:33 am
EINDHOVEN - De zorgkosten over 2017 zijn voor gemeenten nog verder opgelopen. Hoe kan dat? En hoe moet dit worden opgelost?
Posted: June 13, 2018, 6:00 am
EINDHOVEN - Ze zijn hariger, groter en met meer dan ooit: de eikenprocessierups zorgt voor veel overlast in de regio. Bestrijders komen om in het werk en particulieren moeten soms wel 1,5 week wachten op de verlossende hulp.
Posted: June 13, 2018, 5:00 am
VELDHOVEN - Dat het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven wegens personeelsgebrek drie van de achttien bedden moet sluiten op de afdeling intensive care voor baby's, verrast de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) niet. Meer ziekenhuizen nemen maatregelen of overwegen dat.
Posted: June 13, 2018, 4:00 am
Mede dankzij een campagne van Martijn Planken drinken jongeren nu veel minder dan een paar jaar geleden. Dat succes wil hij herhalen, dit keer met drugsgebruik. Komend halfjaar broedt hij op het meesterplan om drugs in Oost-Brabant te 'denormaliseren'. "Juist in de regio kan het werken."
Posted: June 13, 2018, 4:00 am

Share Button