ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

VALKENSWAARD - Als opvolger van het jaarlijkse Paassessieval, vond afgelopen zondag op Eerste Paasdag de eerste indoor-editie van het TributeFest plaats in de Hofnar in Valkenswaard.
Posted: April 22, 2019, 12:07 pm
Burgemeesters liggen constant onder een vergrootglas. Ze zijn vermeende sheriffs die lastige beslissingen nemen. Ze worden geacht die lastige beslissingen te verantwoorden, soms zelfs tot aan hun eigen voordeur en daarachter. Wie wil dat nog in deze tijd, burgemeester worden? Vier burgemeesters uit Zuidoost-Brabant vertellen.
Posted: April 22, 2019, 9:00 am
De voetbalsters van Arsenal zijn nog één overwinning verwijderd van de landstitel, dankzij de Nederlandse spits Vivianne Miedema. Zij maakte een doelpunt bij de 2-1 zege op Everton. De Oranje-international maakte haar dertigste treffer voor Arsenal dit seizoen in alle competities.
Posted: April 21, 2019, 4:26 pm
Verrassen met mooi vormgegeven, alledaagse producten. Op 1 mei lukt het Brabantia – opgericht in Aalst, groot geworden in Valkenswaard – al een eeuw. Nu nog een strijktafel ontwerpen die strijken tot een feest maakt.
Posted: April 20, 2019, 6:00 pm
DOMMELEN - In een schuur aan de Weverwei in Dommelen is zaterdagmiddag tegen 14 uur brand uitgebroken. Bij een naastgelegen schuur waar vogels in hokken zaten, kwam rook naar binnen door die brand. Brandweerlieden zetten een ventilator in om de rook uit de ruimte te krijgen. De vogels, waaronder ook enkele zeer jonge exemplaren, konden worden gered.
Posted: April 20, 2019, 12:54 pm
WAALRE - Het is zo'n typisch paasdiner, asperges met ham of zalm. Maar wie het witte goud wil bemachtigen, moet geduld hebben zaterdag. Wachttijden voor het aanschaffen van verse asperges bij de boer lopen flink op. Zo ook bij De Laarhoeve in Waalre waar liefhebbers meer dan een uur moeten wachten.
Posted: April 20, 2019, 10:48 am
EINDHOVEN - Het is bijna Pasen en dus draaien aspergetelers op volle toeren. Nu moeten ze hun geld verdienen. Ondertussen hebben ze steeds meer concurrentie uit Europa.
Posted: April 20, 2019, 6:00 am
VALKENSWAARD - Op de Luikerweg bij Borkel is vrijdagavond even voor middernacht een busje tegen een boom gereden. Drie kinderen en een vrouw raakten daarbij gewond.
Posted: April 20, 2019, 4:14 am
VALKENSWAARD - ,,Ik laat niemand aan de deur staan met honger, iedereen moet tenslotte eten.” Het is Bet de Kort ten voeten uit. De oprichtster van voedselbank De Boodschappenmand in Valkenswaard at desnoods zelf niet, als ze daardoor een ander kon voeden. De sociaal bewogen dame, pittig met een gouden hart, overleed woensdag 17 april op 70-jarige leeftijd.
Posted: April 19, 2019, 12:52 pm
Op zondag 12 mei wordt wereldwijd Moederdag gevierd. We zetten onze moeders welverdiend in het zonnetje en zorgen we ervoor dat zij eens lekker wordt verwend.
Posted: April 19, 2019, 12:10 pm
EINDHOVEN - Leegstand op buitengebied groeit veel sneller dan verwacht. En daarmee ook de zorgen over de leefbaarheid.
Posted: April 19, 2019, 7:29 am
EINDHOVEN - Noch Eindhoven, noch de tien regiogemeenten die samen met Eindhoven zorg inkopen, zijn tot nu toe bereid nieuwe bezuinigingen op jeugdzorg te verzachten. 23 zorgaanbieders doen nu een laatste oproep aan het Eindhovense gemeentebestuur. Anders zien ze geen andere uitweg dan naar de rechter stappen.
Posted: April 19, 2019, 7:08 am
EINDHOVEN - De natuur is nog altijd gortdroog. Het grondwater staat op een bedenkelijk niveau en als we buienradar mogen geloven, blijft verbetering nog wel even uit.
Posted: April 19, 2019, 5:00 am
EINDHOVEN - Eindhoven-noord blijft strijden voor een ‘evenwichtigere verdeling’ van vlieghinder. Vooral als het warm en zonnig is, regent het klachten.
Posted: April 19, 2019, 5:00 am
VALKENSWAARD - Valkenswaard gaat er al een beetje van uit dat de Dakar Pre-proloog dit jaar niet op het Eurocircuit plaatsvindt. De gemeenteraad zocht gisteren vergeefs naar een reddingsboei.
Posted: April 18, 2019, 10:22 pm
VALKENSWAARD – Wie denkt dat ‘insteken, draad omslaan, doorhalen, af laten gaan’ een mantra is voor gepensioneerden en bejaarden, hoeft alleen maar even naar de kunstwerken van Trudie Wijnen te kijken. In haar Valkenswaardse studio wil ze haar liefde voor het ambacht delen.
Posted: April 18, 2019, 6:00 pm
WAALRE - De Pracht in Aalst was tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten het meest bezochte stemlokaal van Nederland. In het gemeenschapshuis kwamen 2.664 kiezers opdagen. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.
Posted: April 18, 2019, 12:14 pm
VALKENSWAARD - Donderdag wordt Mieke Jansen-Linders honderd. Ze krijgt van de gemeente een zitbankje aangeboden. Maar ze kijkt vooral uit naar een advocaatje met slagroom.
Posted: April 18, 2019, 8:41 am
De stijging van het aantal verkeersslachtoffers in Brabant is schrikbarend. Waar in 2017 nog 98 mensen het leven lieten bij een verkeersongeluk, waren dat er 150 in 2018. Dat is een stijging van 53 procent, blijkt uit cijfers van het CBS.
Posted: April 18, 2019, 5:22 am
Ook dit jaar maakt iedere sport- of cultuurvereniging in Nederland kans op de titel ‘Club van het Jaar’. In deze officiële verkiezing, georganiseerd door het Eindhovens Dagblad en partners, krijgen clubs een podium waarmee zij kunnen uitdragen hoe gaaf, bijzonder of uniek hun club is.
Posted: April 17, 2019, 2:50 pm
VALKENSWAARD - De Antoniuskerk in Valkenswaard is na drie jaar onderhandelen eindelijk verkocht. Ontwikkelaar CRA Vastgoed bouwt er luxe appartementen in. Met het parochiebestuur is afgesproken dat de kerk blijft staan en dat een kapel in het gebouw toegankelijk blijft voor publiek.
Posted: April 17, 2019, 11:04 am
WAALRE - Het leek een Poolse Landdag te worden. Toine Schoester, projectleider Herinrichting N69 bij de gemeente Waalre, had dinsdag een zware taak.
Posted: April 17, 2019, 8:45 am
EINDHOVEN - Noortje Lenssen (17) uit Aalst heeft een boek geschreven over autisme: ‘Spaghetti in mijn hoofd’. De scholiere houdt van schrijven. ,,Het zit een beetje in de familie. Mijn moeder schrijft graag, mijn oma ook. Ik ben opgevoed met heel veel boeken om mij heen.”
Posted: April 17, 2019, 6:00 am
WAALRE – De uit elkaar gevallen coalitiepartijen in Waalre gaan een poging doen om de bestuurscrisis op te lossen. De vijf fracties hebben uitgesproken om een lijmpoging te willen ondernemen. Dat werd duidelijk na de besloten raadsbijeenkomst van dinsdagavond.
Posted: April 16, 2019, 9:25 pm
WAALRE - Omwonenden en belanghebbenden konden maandag tijdens een inloopbijeenkomst in Winkelcentrum Den Hof de plannen voor 'Aalsterhof' bekijken. De centrale plek op Den Hof wordt herontwikkeld en brengt horeca en appartementen onder één dak.
Posted: April 16, 2019, 8:21 am
EINDHOVEN - Het aantal mensen dat wacht op geestelijke gezondheidszorg (ggz) neemt toe. Dat zijn er nu bijna 90.000 in Nederland. Ook de wachttijd neemt toe, tot acht maanden. Vijf vragen over het hoe en waarom.
Posted: April 16, 2019, 6:00 am
WAALRE - De in crisis verkerende lokale politiek in Waalre wil niet nogmaals rollebollend over straat gaan. Daarom vindt raadsbijeenkomst van vanavond achter gesloten deuren plaats.
Posted: April 16, 2019, 6:00 am
VALKENSWAARD - Op de hoek Kapellerpad/Kapelweg in Borkel is de heemkunde op zoek geweest naar restanten van een kapel en een schuurkerk. Dit gebeurde gisteren met geavanceerde grondradarapparatuur.
Posted: April 15, 2019, 3:11 pm
WAALRE - Over de laatste uren van het leven, het lijden en de opstanding van Jezus is al veel gezegd, geschreven en gezongen. En toch maakt het verhaal telkens opnieuw indruk. Zaterdag en zondag werd de Kempische Passion in Waalre opgevoerd. Het bracht veel inwoners op de been.
Posted: April 14, 2019, 4:14 pm
VALKENSWAARD - Een winterse editie van het Kwalleballen vond dit weekend plaats in Dommelen. Ondanks de lage temperaturen leek er, behalve de warme chocomel en extra warmtekanonnen, weinig verschil met eerdere edities.
Posted: April 14, 2019, 3:31 pm

Share Button