ed.nl

ED:valkenswaard-e-o

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

EINDHOVEN - De Bibliotheek Eindhoven en het Augustinianum organiseren samen het Groot Dictee Eindhoven en iedereen uit de regio Eindhoven wordt uitgedaagd om mee te doen aan de voorronde. De opzet van het Groot Dictee Eindhoven is hetzelfde als bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. 
Posted: October 21, 2017, 3:00 am
WAALRE - Het online platform goedvoormekaarwaalre.nl bestaat vrijdag exact een jaar. Via dit forum hebben, in een jaar tijd, veel mensen elkaar leren kennen en steun bij elkaar gevonden. Zij vroegen en kregen professionele hulp of zochten en vonden soelaas door de vrijwillige inzet van dorpsbewoners.
Posted: October 20, 2017, 8:48 pm
VALKENSWAARD - Valkenswaard heeft er een nieuwe politieke partij bij: Vitaal Valkenswaard. Initiatiefnemer is Jan Kerkhoff. Hij zou met 50Plus aan de komende gemeenteraadsverkiezingen meedoen, maar het Haagse hoofdbestuur heeft daar een stokje voor gestoken. 
Posted: October 20, 2017, 7:11 pm
DEN HAAG/WAALRE - De gemeente Waalre pakt het illegaal verbouwen van woonhuizen tot mini-appartementen hard aan, bleek vrijdag bij de Raad van State in Den Haag. 
Posted: October 20, 2017, 2:13 pm
VALKENSWAARD - Terwijl de supermarkten in Valkenswaard elke zondag open mogen zijn, geldt voor de andere ondernemers een maximum van veertien zondagen per jaar. Dat is niet meer van deze tijd, vindt de stichting Centrummanagement Valkenswaard. 
Posted: October 20, 2017, 2:04 pm
VALKENSWAARD - VDL Bus & Coach opent een eigen vestiging in de Spaanse hoofdstad Madrid. VDL hanteert de strategie om met de divisie Bussen in het merendeel van de grote busmarkten van West-Europa direct aanwezig te zijn. En volgens het bedrijf is de Spaanse busmarkt bezig aan een opmars. Na het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk is Spanje Europa's vierde bus- en coachmarkt en de tweede coachmarkt na Duitsland.
Posted: October 20, 2017, 11:55 am
VELDHOVEN/WAALRE - Ergens niet binnen mogen omdat je een hulphond hebt. Het overkwam de Veldhovense Laura van Dijk en ze is zeker niet de enige. 
Posted: October 19, 2017, 9:00 pm
VALKENSWAARD - Beheerder krijgt meer mogelijkheden voor verdere exploitatie Rijksmonument. 
Posted: October 19, 2017, 4:50 pm
AALST - Over het plan om in het openbaar groen op het Kosterhof een natuurlijke speelplaats te realiseren, organiseerde de gemeente Waalre deze week een informatiebijeenkomst in ’t Hazzo. 
Posted: October 19, 2017, 12:47 pm
VALKENSWAARD - De Valkenswaardse veehouder Ad van Hoof hoeft zijn nieuwe rundveestal aan de Zeelberg niet af te breken of te vertimmeren, zo heeft de Raad van State deze week bekendgemaakt.
Posted: October 19, 2017, 12:22 pm
VALKENSWAARD - Het was woensdag 'Bluesdag' op het Valkenswaardse Vogelverschrikkerfestival. Mensen van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Helmond kwamen in het verlengde daarvan in een soort theaterprogramma vertellen over hun 'bluesleven'.
Posted: October 19, 2017, 11:58 am
AALST - Alles is anders bij de vernieuwde Albert Heijn in Aalst. Er zijn 2 entrees en nieuw is het grote 'versplein' met een uitgebreid groente- en fruitassortiment waar veel biologisch verkrijgbaar is. Ook is er een afdeling waar verschillende soorten vleeswaren vers gegrilld worden, is er een apart ‘plein’ voor de luxere vleessoorten en ook eentje voor de ‘smaakmakers’ als uitjes, knoflook en verse basilicum. Men krijgt er een beetje het idee van een foodmarket. 
Posted: October 18, 2017, 8:06 pm
EINDHOVEN - Het aantal autobranden in Nederland is toegenomen. In de eerste negen maanden van dit jaar lag het aantal op 2808, tegen 2718 in dezelfde periode een jaar eerder. Dat is tevens het hoogste aantal in de afgelopen vijf jaar, blijkt uit gegevens van het Verbond van Verzekeraars.
Posted: October 18, 2017, 3:09 pm
EINDHOVEN - Arrestanten die in hun Eindhovense politiecel moeten wachten op medische zorg of lijken die noodgedwongen langer op een plaats delict blijven liggen. Die situaties dreigen over een paar jaar te ontstaan door een gebrek aan forensisch artsen. Te weinig medici kiezen voor dit specifieke vak. 
Posted: October 18, 2017, 3:00 am
EINDHOVEN - Cure legt zich niet neer bij het oordeel van de rechter in de zaak om de nog te bouwen enzymenfabriek. De afvalinzamelaar stapt daarom naar de Raad van State om te voorkomen dat de aanbesteding daarvan opnieuw moet.  
Posted: October 17, 2017, 7:38 pm
WAALRE - Waalre gaat ervan uit de komende jaren geld tekort te komen. Voorgesteld wordt de ozb in plaats met 2,5 procent, met vijf procent te verhogen. De verhoging van de rioolheffing blijft wat gebruikelijk is, namelijk drie procent. De afvalstoffenheffing gaat met zes procent wel stevig omhoog. De raad moet er nog mee akkoord gaan.
Posted: October 17, 2017, 5:44 pm
DEN BOSCH - De 33-jarige inwoner uit Valkenswaard die zaterdag werd opgepakt omdat hij een jongetje van acht jaar zou hebben misbruikt, blijft nog twee weken in voorarrest. Dat heeft de rechter-commissaris dinsdagmiddag besloten.
Posted: October 17, 2017, 12:54 pm
VELDHOVEN - ZuidZorg Kraamzorg krijgt per 1 november een nieuwe naam: 'Voor De Allerkleinste'. Daarmee wordt de naam in afkorting dezelfde als zusterorganisatie VDA. De kraamzorg is recent los geknipt van de grote zorginstelling ZuidZorg. De nieuwe naam is 'een logische stap', zegt manager Helma van Oijen.
Posted: October 17, 2017, 10:50 am
WAALRE - Het CDA Waalre is onaangenaam verrast met de mededeling dat de pinautomaat van de Rabobank in winkelcentrum De Bus in Waalre is verwijderd. CDA-raadslid Suzan van de Goor schrijft dat aan het college van B. en W.
Posted: October 17, 2017, 10:41 am
WAALRE - Achter riante villa's in Waalre is een flink stuk bos gekapt. Zomaar, door de eigenaar. Omwonenden zijn woest en vrezen dat er in de toekomst huizen verrijzen. 
Posted: October 17, 2017, 3:00 am
EINDHOVEN - Criminelen die infiltreren in politieke partijen om zo in gemeenteraden voet aan de grond te krijgen? Het is heel goed om daar als partij alert op te zijn, zo stellen woordvoerders van diverse partijen in de regio. Maar tegelijkertijd kennen zij geen enkel voorbeeld in hun eigen gemeenteraad waarbij dat daadwerkelijk gespeeld heeft.
Posted: October 16, 2017, 6:59 pm
VALKENSWAARD - Fracties lopen niet warm voor fietspad van drie meter breed door natuurgebied. Een toertocht over de Malpie betekent vaak: opletten, bellen en af en toe rustig achter elkaar fietsen. Hoort dat er gewoon bij? Of moet het tracé een stuk breder worden gemaakt om fietsers ruim baan te geven?
Posted: October 16, 2017, 4:48 pm
EINDHOVEN - Na een heerlijk zonnig weekend is het maandag opnieuw een warme dag geworden. Om 14.40 uur lag de temperatuur in Eindhoven op 25,3 graden. In Gilze-Rijen werd op dat moment 25,0 graden gemeten.
Posted: October 16, 2017, 10:12 am
VALKENSWAARD - Twee medewerkers van de Valkenswaardse Omroep Stichting (VOS) hebben een vrijwilligerspenning ontvangen. Wethouder Hetty Tindemans overhandigde zondagmiddag de gemeentelijke penning aan Rob van den Dungen en Frans Henselmans. 
Posted: October 15, 2017, 4:00 pm
WAALRE - Brandweerlieden hebben zondagmiddag amazonepapegaai Kwikkie uit een boom gehaald aan de Mgr. Bannenberglaan in Waalre.
Posted: October 15, 2017, 2:48 pm
VALKENSWAARD - Een 33-jarige man uit Valkenswaard is zaterdagmiddag rond 17.30 uur in zijn woning aangehouden op verdenking van het seksueel misbruiken van een 8-jarig jongetje uit Dommelen, woensdag.
Posted: October 14, 2017, 10:14 pm
VALKENSWAARD - Met bijna 90 kunstwerken is zaterdag het tiende tweejaarlijkse Vogelverschrikkerfestival in Valkenswaard van start gegaan. 
Posted: October 14, 2017, 10:09 pm
VALKENSWAARD - Bij een ongeval op de N69 in Valkenswaard zijn zaterdagmiddag meerdere personen gewond geraakt.
Posted: October 14, 2017, 4:17 pm
EINDHOVEN - Bouwen in de 'weilanden' is geen antwoord op de grote vraag naar nieuwe woningen. 80 procent van de toekomstige vraag naar woonruimte bestaat uit kleine, betaalbare woningen, liefst dicht bij de voorzieningen in dorpen en steden. 
Posted: October 14, 2017, 3:27 pm
VALKENSWAARD - Gerard Peels dacht een licentie te kopen voor 15 euro, maar bleek opgelicht te worden. Naar zijn spaargeld kan hij fluiten.
Posted: October 14, 2017, 8:01 am

Share Button