ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

VALKENSWAARD - Belgen zijn gewoon welkom op de weekmarkt in Valkenswaard. Zelfs zij die uit oranje Antwerpen komen.
Posted: August 13, 2020, 6:30 pm
WAALRE - Waalres burgemeester Jan Brenninkmeijer mag dan het vertrouwen van de vier wethouders kwijt zijn, de dorpskernen Aalst en Waalre staan achter hem.
Posted: August 13, 2020, 3:48 pm
VALKENSWAARD/EINDHOVEN - Een project voor kansarme kinderen in Brazilië is gestaakt. Noodhulp houdt deze kinderen en hun gezinnen nu op de been.
Posted: August 13, 2020, 2:45 pm
WAALRE - Onvoorstelbaar. Vier wethouders zeggen tegen de burgemeester ‘we vertrouwen je manier van handelen niet meer’ en daarna blijft het stil. Vijf weken lang hoort de gemeenteraad niets. Alsof de grootste crisis in Waalre in jaren niet bestaat. Als het ED er geen lucht van had gekregen, was het nog steeds een geheim geweest. Alleen de vertrouwenscommissie was summier bijgepraat.
Posted: August 13, 2020, 5:00 am
WAALRE - De onderlinge verhoudingen in het Waalrese bestuur en de politiek en de recente bestuurscrisis baren commissaris van de Koning Wim van de Donk grote zorgen. Dat zegt hij in een reactie op vragen van het Eindhovens Dagblad.
Posted: August 12, 2020, 4:45 pm
VALKENSWAARD - Wat is nou typisch Valkenswaards? De fotografen die dat met hun camera het beste in beeld brengen, zien hun kiekje volgende maand op enorm formaat terug in een expositie in het Van Bestpark.
Posted: August 12, 2020, 5:00 am
WAALRE - Een enorme bestuurscrisis treft Waalre. De vier wethouders hebben het vertrouwen in burgemeester Jan Brenninkmeijer opgezegd. Ook verreweg de meeste raadsleden uit de oppositie zien hem aan het einde van zijn termijn liefst niet terugkeren. Daarmee lijkt de kans dat hij in 2021 wordt herbenoemd zeer klein. Zelf heeft hij aangegeven voor een tweede termijn te willen gaan.
Posted: August 12, 2020, 5:00 am
EINDHOVEN - De toename van het aantal coronabesmettingen in Zuidoost-Brabant zet door, met name in de steden. In Eindhoven ging het de voorbije zeven dagen van 38 naar 55, in Helmond van 16 naar 28.
Posted: August 11, 2020, 12:34 pm
VALKENSWAARD - In de verpleeghuizen van Valkenhof in Valkenswaard worden enkel bezoekers toegelaten die een mondkapje dragen. De mondkapjesplicht geldt binnen alle locaties van Valkenhof, inclusief de tuinen en terrassen.
Posted: August 11, 2020, 11:51 am
Ondernemer Erik van Loon woont met zijn gezin op landgoed Heijbroeck in Eersel. Een deel van het landgoed is open voor publiek.
Posted: August 11, 2020, 9:00 am
Zeker tien Brabantse gemeenten staan in de top 100 van de meest aantrekkelijke Nederlandse gemeenten om in te wonen. In het jaarlijks onderzoek van Elsevier Weekblad en Bureau Louter, zijn de gemeenten Steenbergen en Zundert vooral in de onderste regionen terug te vinden.
Posted: August 11, 2020, 8:35 am
DEN HAAG/WAALRE - Bewoners van twee standplaatsen op het woonwagenkamp aan de Broekweg in Waalre moeten op eigen kosten synthetisch drugsafval opruimen dat gedumpt is naast het kamp. Dit bepaalde de voorzieningenrechter van de Raad van State in een voorlopige uitspraak.
Posted: August 10, 2020, 1:21 pm
DOMMELEN - De vochtige omgeving van ’t Heike in Dommelen zorgt voor veel vogels en kleurrijke planten. Het gebied is niet voor niets geliefd bij wandelaars.
Posted: August 10, 2020, 1:05 pm
EINDHOVEN - Voorlopig komt er geen mondkapjesplicht in drukke gebieden noch een nachtklok voor de horeca in de regio Eindhoven-Helmond. De Veiligheidsregio Brabant Zuidoost ziet daar nog geen aanleiding toe.
Posted: August 10, 2020, 12:49 pm
DEN BOSCH - In aanloop naar een strafzaak tegen de chique Waalrese vermogensbeheerder Box Consultants wegens fraude heeft de verdediging een nieuwe overwinning geboekt. De advocaten van het bedrijf en de verdachte directeur Remy Mourits (58) hebben afgedwongen dat er onafhankelijk onderzoek komt naar de verspreiding van hun beroepsgeheimen binnen het opsporingsapparaat.
Posted: August 10, 2020, 11:22 am
DEN BOSCH - Politie is heel wat gewend, maar in mei knipperden er toch heel wat ogen op het bureau in Valkenswaard. Een overval, met bijna dodelijke afloop, lijkt te zijn opgezet door een (toen) 14-jarige knul.
Posted: August 10, 2020, 10:33 am
Vakantie is dit jaar niet zo vanzelfsprekend. Daarom denken ED-journalisten terug aan een bijzondere ervaring. Met tekening van ED-vormgeefster Kerstin Zabransky. Deze aflevering: de eerste ‘verre’ vakantiereis van Annette Tromp in 1972 naar Noorwegen.
Posted: August 9, 2020, 12:10 pm
BORKEL EN SCHAFT - Met een bonte verzameling van bootjes, opblaasbedden, vlotten, tractorbanden, opblaasbare krokodillen, en zwembadjes. In Borkel en Schaft werd zaterdag de eerste editie gehouden van Blaast 'm Op! Kinderen zakten met een zelfgekozen vaartuig de Dommel af.
Posted: August 8, 2020, 6:31 pm
Voormalig basketbalprof Kendell Mack (54) wilde stoppen met coachen, tot alles samenviel bij Valkenswaard Falcons. Hij coacht de tweede divisieclub en gaat na vijftien jaar ook weer spelen. Dat in een team met zijn zoon.
Posted: August 8, 2020, 10:00 am
EINDHOVEN/VALKENSWAARD - Bij de failliete Valkenswaardse keten van ontharingsklinieken Just Wellness is voor meer dan een miljoen euro achterovergedrukt, blijkt na diepgravend onderzoek van de curator. Met contante betalingen van klanten werden luxe auto’s gekocht, facturen werden vervalst. Bestuurder Paul L. is gearresteerd omdat hij onvoldoende meewerkt om de waarheid boven tafel te krijgen. Hij zit vast.
Posted: August 8, 2020, 9:00 am
EINDHOVEN - De milieustraten in Eindhoven, Geldrop en Valkenswaard zijn vanaf maandag alleen open van 9.00 tot 13.00 uur vanwege de hitte. Het is volgens directeur Frans van Strijp niet verantwoord om medewerkers op de betonvlaktes te laten werken nu de temperaturen oplopen tot 35 graden of meer.
Posted: August 8, 2020, 7:00 am
WAALRE - Enkele tientallen blauwe vaten zijn vrijdagmiddag gevonden in het buitengebied van Waalre naast de Dommel. Het gaat niet om een drugsdumping, maar om drijvers die gebruikt werden door vlottenbouwers.
Posted: August 7, 2020, 3:07 pm
De dierenopvang in deze regio is niet zo bang dat hier een uitbraak van de kattenziekte komt. Deze week werd de dodelijke kattenziekte gesignaleerd in Ermelo en Harderwijk. Maar inenten moet wel meer, luidt de boodschap van dierenartsen. Want dat wordt nog veel te weinig gedaan.
Posted: August 6, 2020, 6:08 pm
VALKENSWAARD - ,,Deze vakantie had ik niets te doen en ik verveelde me”, vertelt de twaalfjarige Eef Dusée. Lang uitslapen en op de bank televisie liggen kijken, waren deze zomer haar enige plannen. Tot ze hoorde van het project Jeugd Aan Zet in crisistijd en ook vriendin Ilse mee wilde doen.
Posted: August 6, 2020, 3:00 pm
VALKENSWAARD - De Weitens Eco Tuinderij en Wilma’s Terras nadert de voltooiing. Met een grote notenboomgaard krijgt het terrein van vijf hectare, grenzend aan het beekdal De Keersop, zijn definitieve bestemming.
Posted: August 6, 2020, 11:53 am
Zelf brouwen is hip. Uit menig schuurtje of kelder komt tegenwoordig een eigen drankje. Het ED gaat praten, en proeven.
Posted: August 6, 2020, 9:00 am
VALKENSWAARD - Van al het subsidiegeld dat Valkenswaard in de strijd tegen de extreme winkelleegstand heeft gereserveerd, ligt een groot deel nog op de plank.
Posted: August 6, 2020, 5:15 am
EINDHOVEN - Burgemeester John Jorritsma wil dat bestuurders in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost optreden tegen mensen die de coronaregels aan hun laars lappen. Dit is niet het moment om de teugels te laten vieren, stelt Jorritsma woensdag in een appèl aan bestuurders in de regio rond Eindhoven en Helmond.
Posted: August 5, 2020, 3:31 pm
VALKENSWAARD - Energieleverancier voor de zakelijke markt Scholt Energy breidt zijn Europese activiteiten uit in Oostenrijk.
Posted: August 5, 2020, 10:01 am
WAALRE - In de nacht van dinsdag op woensdag is een automobilist na een ongeluk op de A2-afslag met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De man was onder invloed van alcohol, waarvoor hij ook is aangehouden.
Posted: August 5, 2020, 8:45 am

Share Button