ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

DOMMELEN - Voor Dommelen was Jos van Gils een belangrijk verenigingsman. Enthousiast en actief, maar het liefst achter de schermen. Afgelopen zondag overleed hij zeer plotseling op zestigjarige leeftijd.
Posted: January 23, 2020, 8:59 pm
VALKENSWAARD - VDL Bus & Coach in Valkenswaard heeft een order voor 53 elektrische bussen binnengehaald van openbaarvervoerbedrijf KVB in Keulen. De eerste leveringen staan gepland voor het laatste kwartaal van 2020.
Posted: January 23, 2020, 2:42 pm
WAALRE - Aansluitingen van glasvezel voor televisie, de slimme energiemeter en meer. Spitters krijgt een hoofdrol in de ambities van het Vlaamse Esas.
Posted: January 23, 2020, 12:57 pm
AALST - In de Maand van de Techniek leren de kinderen van de Christoffelschool in Aalst solderen en hoe gevoelig licht is.
Posted: January 23, 2020, 12:00 pm
WAALRE - Medewerkers eerstelijnszorg in Waalre vragen met #DOESLIEF aandacht voor het belang van respectvol omgaan met elkaar.
Posted: January 23, 2020, 10:49 am
VALKENSWAARD - Ford Luijbregts in Valkenswaard draagt zijn activiteiten per 1 maart over aan Van Mossel Automotive Group. De vestiging in Valkenswaard gaat sluiten. De 16 medewerkers gaan over naar de Ford-vestigingen van Van Mossel in Eindhoven en Weert.
Posted: January 23, 2020, 9:01 am
EINDHOVEN - Ruim veertien procent van de pleegouders haakt elk jaar af. 52 Procent van de pleegouders die meewerkten aan een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut, de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen en Jeugdzorg Nederland, zijn gestopt door problemen met het pleegzorgsysteem of omdat ze het gevoel hadden dat professionals hen onvoldoende serieus namen. Er is werk aan de winkel om de opvang van deze kwetsbare groep te kunnen blijven garanderen.
Posted: January 23, 2020, 5:30 am
AALST - Worstelen winkeliers elders in het dorp met dalende bezoekersaantallen; aan de Nassaustraat in Aalst wordt niet geklaagd. Klanten van de kapper, de coupeuse, de kledingzaak, de winkel met de brocante spulletjes en binnenkort waarschijnlijk ook die van de schoonheidsspecialiste, weten de loop wél te vinden.
Posted: January 21, 2020, 2:25 pm
WAALRE - In Waalre gaan groente, vruchten en noten niet langer uitsluitend op akkergronden worden verbouwd. In de gemeente komt een voedselbos, waar voedsel groeit tussen bomen en struiken.
Posted: January 21, 2020, 1:31 pm
AALST - Een verzoek om het stukje grond bij de Eindhovenseweg in Aalst de naam Hezemansplantsoen te geven, is afgewezen door de gemeente Waalre. Het idee kwam van Peggy Hezemans, telg uit de weverij- en wasserijfamilie.
Posted: January 21, 2020, 11:29 am
EINDHOVEN - Nadat onlangs drie huisartsenposten in de Kempen sloten, is nu ook de medicijnvoorziening 's avonds en in het weekend onderwerp van discussie. Zorgverzekeraars overwegen te stoppen met de medicijnrobot in Bladel, maar de huisartsen zien dat niet zitten.
Posted: January 21, 2020, 6:01 am
EINDHOVEN - Bij Lunet zorg in Eindhoven behaalden de eerste acht ‘zij-instromers’ hun mbo-examen persoonlijk begeleider, zes vrouwen en twee mannen. Zij kregen een diploma én een vaste baan.
Posted: January 20, 2020, 4:13 pm
EINDHOVEN - Het basis- en voortgezet onderwijs staakt volgende week, op donderdag 30 en vrijdag 31 januari. Het is de vierde grote onderwijsstaking sinds de laatste Tweede Kamerverkiezingen en de druk wordt opgevoerd: voor het eerst houden scholen de poorten twee dagen achter elkaar gesloten.
Posted: January 20, 2020, 12:25 pm
BORKEL EN SCHAFT - Borkel en Schaft leek afgelopen zondag weer even op de bedevaartplaats van weleer. Zo'n 150 wandelaars verzamelden zich 's ochtends om het nieuwe wandelpad met de naam 'Sint Tunnis pèèjke' te gaan wandelen. Aansluitend presenteerde het Dorpsinitiatief een boekje met toekomstvisie tijdens een nieuwjaarsreceptie in het dorpshuis.
Posted: January 20, 2020, 9:30 am
VALKENSWAARD - Hoewel het Internationale Open Valkenswaardse Snertkampioenschap vooral een ludiek gehalte lijkt te hebben, zijn de zenuwen afgelopen zaterdag in café zaal Du Commerce toch goed te voelen.
Posted: January 19, 2020, 1:48 pm
VALKENSWAARD - Hoewel het Internationale Open Valkenswaardse Snertkampioenschap vooral een hoog ludiek gehalte lijkt te hebben, zijn de zenuwen zaterdag in café zaal Du Commerce toch goed te voelen. Zestien deelnemers serveren hier hun zelfgemaakte snert naar eigen recept voor een officiële jury en publieksjury.
Posted: January 19, 2020, 1:24 pm
VALKENSWAARD - Een busje is zaterdagnacht rond 0.00 uur zeer waarschijnlijk in brand gestoken op het parkeerterrein aan het Henricusdal in Valkenswaard.
Posted: January 19, 2020, 5:27 am
VALKENSWAARD - Een dronken automobilist heeft zaterdagavond een auto aangereden op de Markt in Valkenswaard. De bestuurder is daarna doorgereden. Dat meldt een wijkagent op Instagram. Bij de aanrijding vielen geen gewonden.
Posted: January 18, 2020, 9:20 pm
EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl of d.hoekstra@ed.nl
Posted: January 18, 2020, 10:00 am
VALKENSWAARD - Opnieuw loopt het vergunningentraject richting de Grand Prix van Valkenswaard verre van gesmeerd. Volgens de gemeente is er net als vorig jaar vertraging in de aanlevering van vereiste documenten voor de evenementenvergunning. Volgens de GP-organisatie is sneller handelen simpelweg niet mogelijk.
Posted: January 18, 2020, 6:36 am
Vaste prik in de verkeersinformatie: langzaam rijdend of stilstaand verkeer op de A67 tussen Someren en Leenderheide. Of tussen Venlo en Asten. Of tussen de Belgische grens en De Hogt. De slagader van Zuid-Oost Brabant is dichtgeslibd.
Posted: January 18, 2020, 6:00 am
VALKENSWAARD - Linedancer Marlon Ronkes uit Valkenswaard is sportman van het jaar in Valkenswaard geworden. Ronkes kreeg de prijs vanwege zijn eerste plaats op het Wereldkampioenschap Linedance 2019 in Nashville, Verenigde Staten.
Posted: January 17, 2020, 10:00 pm
WAALRE - Talentenshows zijn in ons land een ongekend populair fenomeen. Iedereen heeft namelijk wel een talent. Misschien willen de kinderen in Waalre dat ook wel etaleren, bedachten ze bij Muziekonderwijs Aalst-Waalre (MAW).
Posted: January 17, 2020, 5:59 pm
SOMEREN - Het steeds normaler worden van drugsgebruik moet stoppen. 38 Brabantse gemeenten waaronder Eindhoven en Helmond, Novadic-Kentron en enkele andere instellingen slaan daarom de handen ineen om drugsgebruik tegen te gaan. Er komt onder meer een campagne.
Posted: January 17, 2020, 2:58 pm
VALKENSWAARD - De veelal oudere bewoners van een appartementencomplex aan de Carolusdreef in Valkenswaard moesten op donderdagavond in allerijl hun huis uit, toen er brand woedde in de garage onder het complex. Zijn ze de ochtend erna bekomen van de schrik?
Posted: January 17, 2020, 2:23 pm
VALKENSWAARD - Omwoners hebben donderdagnacht een autobrand proberen te blussen aan de Zeggebeemd in Valkenswaard.
Posted: January 17, 2020, 6:10 am
VALKENSWAARD - In een parkeergarage van een appartementencomplex aan de Carolusdreef in Valkenswaard heeft donderdagavond brand gewoed. Bewoners van het complex werden geëvacueerd.
Posted: January 16, 2020, 11:13 pm
VALKENSWAARD - Roy van Zon uit Valkenswaard barst van de idealen om meer veiligheid en leefbaarheid te creëren in zijn dorp en gaat hier dan ook volledig voor.
Posted: January 16, 2020, 7:27 pm
EINDHOVEN - Het vliegen op Eindhoven Airport moet het komende decennium schoner en stiller worden. Om dat te kunnen bereiken hebben overheden en de luchthaven een aantal afspraken gemaakt.
Posted: January 16, 2020, 11:47 am
DEN BOSCH - Goed, Johannes S. is een beroepsinbreker. Dat blijkt al uit zijn strafblad van bijna vijftig pagina’s. Maar nu is hij zelf slachtoffer, vindt hij. Want hij heeft nog geen tien procent gestolen van wat elf nieuwe slachtoffers hebben opgegeven. “Ze proberen een slaatje uit mij en de verzekering te slaan”, monkelde hij donderdag voor de rechter.
Posted: January 16, 2020, 11:30 am

Share Button