ed.nl

ED:valkenswaard-e-o

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

EINDHOVEN - Een bezoekje aan Madurodam zorgde bij het Eindhovense CDA voor het calimerocomplex. Waar is onze regio gebleven in de kleinste stad van Nederland?
Posted: August 17, 2017, 3:53 pm
DEN BOSCH - Ondanks waarschuwingen van zowel de rechtbank als het OM kiest een inwoner van Valkenswaard voor de cel in plaats van behandeling voor zijn verslaving. Volgens hem zijn drugs in de kliniek zo makkelijk verkrijgbaar dat afkicken gedoemd is te mislukken.
Posted: August 17, 2017, 11:27 am
De Nederlandse hockeysters hebben de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar het EK in Amsterdam met 5-0 gewonnen. De Valkenswaardse Frédérique Matla maakte één van de doelpunten in het Wagenerstadion. De andere doelpunten kwamen op naam van Kitty van Male(drie) en Maria Verschoor.
Posted: August 16, 2017, 6:52 pm
EINDHOVEN- „Economie is mensenwerk. We hebben honderden jaren geëxperimenteerd. Maar we moeten constateren dat er een weeffout in zit. Die moeten we herstellen", vindt Fontys-docent Ruud Thelosen uit Waalre. 
Posted: August 16, 2017, 11:55 am
HELMOND - Het aantal bijstandsontvangers in de regio Zuidoost-Brabant is het hoogst in Helmond-Oost en Helmond-Binnenstad. Helmond-Oost gaat aan kop, daar ontvangen 570 mensen bijstand (72.9 per duizend inwoners). De binnenstad volgt met 1000 (68.5 per duizend inwoners).
Posted: August 16, 2017, 10:08 am
BORKEL EN SCHAFT - Jacques van Kessel uit Veldhoven heeft al gauw de smaak te pakken en prikt vlotjes smalle, dunne stokken van circa zestig, zeventig centimeter in het heidegebied. ,,Hier heb ik er een. En daar staat ook nog geen stok bij. En daar niet. En hop, nog een." 
Posted: August 14, 2017, 7:26 pm
EINDHOVEN - Je complete leven vastleggen en delen via social media zoals Instagram, Snapchat en Facebook is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Inmiddels zitten wereldwijd 2 miljard mensen op Facebook en klikken we dagelijks meer dan 6 miljard keer op de Like-knop. Máár we ergeren ons ook, vaak.
Posted: August 14, 2017, 1:43 pm
REGIO - Hoe staan de openbare plantsoenen en groenstroken er op dit moment bij in uw gemeente? Tiert het onkruid welig in het speeltuintje in uw wijk of staat het onkruid kniehoog in het park tegenover uw huis. Of is het juist allemaal prima in orde? Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen en zoeken voorbeelden.
Posted: August 14, 2017, 12:14 pm
VALKENSWAARD - De beste springruiters ter wereld waren te gast in de Tops International Arena. Technicus Uwe Eichenauer zorgt ervoor dat alle data kloppen op het vijfsterrenconcours.
Posted: August 14, 2017, 7:38 am
KAATSHEUVEL - Pal naast de nieuwe Efteling-attractie Symbolica, het betoverende paleis waar ieders fantasie tot leven komt, prijken tot maandagavond enkele bijzondere bloemenobjecten. 
Posted: August 13, 2017, 11:27 am
EERSEL - Het CDA Eersel nodigt alle politieke partijen in de regio uit op een avond over Eindhoven Airport.
Posted: August 12, 2017, 2:04 pm
HELMOND - Bier is al op zijn plek naast barhapjes, maar de opkomst van bier in de haute cuisine is nabij, menen kenners. Topchef Jermain de Rozario ging de uitdaging van het ED aan en bedacht vijf gerechten bij evenzoveel regiobieren.
Posted: August 12, 2017, 11:22 am
EINDHOVEN - Je hebt principiële mensen en je hebt de 'rekkelijke'. De nieuwe politiechef van district Eindhoven - waaronder ook de Kempen valt - behoort tot de tweede groep, zegt hijzelf. Met Albert van de Wetering (55) krijgen de inwoners en politiemensen in de regio iemand die wel 'binnen de lijntjes' werkt, maar een creatieve oplossing en samenwerking buiten de politie niet schuwt. 
Posted: August 12, 2017, 3:00 am
VALKENSWAARD - Steeds meer kenners durven het hardop te zeggen: Nederlandse wijn wordt steeds beter. Dat was ooit wel anders. Niet lang geleden trok de gemiddelde vinoloog een vies gezicht na een slok wijn van eigen bodem. Is het nu echt zoveel beter? Twee beroepsproevers slurpten vrijdag wat Brabantse wijn.
Posted: August 11, 2017, 7:03 pm
DEN BOSCH - Als straks contant geld in Brabantse bussen verboden wordt, mogen rittenkaartjes niet duurder worden. Dat stelt reizigersorganisatie Rover. Vervoerders mogen van de provincie de kosten voor het plaatsen van pinautomaten in de bus doorberekenen aan de reiziger. 
Posted: August 11, 2017, 5:38 pm
WAALRE - Vrijdagmiddag organiseerde ontmoetingscentrum De Pracht in Aalst een schuimparty voor de jeugd.
Posted: August 11, 2017, 2:55 pm
EINDHOVEN - Wat minder drukte op de camping, op Park Hilaria, bij de zwemplas. De weinig stralende zomer, heeft zo zijn invloed.
Posted: August 11, 2017, 12:52 pm
VALKENSWAARD - De grasmat van de Tops Arena in Valkenswaard is voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar in ijltempo vervangen door een zandbodem. Of nou ja, zand...
Posted: August 10, 2017, 8:58 pm
VALKENSWAARD - Voetbalster en Europees kampioen Daniëlle van de Donk wordt vrijdag 18 augustus gehuldigd in haar woonplaats Valkenswaard. Burgemeester Anton Ederveen haalt de kampioene op in een open auto.
Posted: August 10, 2017, 2:34 pm
WAALRE - Mag er aan de Heikantstraat een chaletpark komen? Dat is een vraag die raadslid Jo Claessen (Aalst Waalre Belang) schriftelijk aan het college van B. en W van Waalre heeft gesteld. Hij wil weten of het park binnen de voorschriften van het bestemmingsplan valt en hoeveel woningen er komen. 
Posted: August 10, 2017, 11:04 am
EINDHOVEN - Beukende beats, springende én sprintende paarden, de 'Summer of 69' en de razendsnelle Ranomi. Het wordt een druk weekeinde in de regio en dat betekent volle hotels die 'Randstad-prijzen' rekenen voor hun kamers. De prijzen voor een overnachting van zaterdag op zondag gaan inmiddels twee tot drie keer over de kop.
Posted: August 10, 2017, 3:00 am
VALKENSWAARD - In een visvijver van hengelsportvereniging Venbergen in Valkenswaard is blauwalg aangetroffen. 
Posted: August 9, 2017, 4:57 pm
WAALRE - Fotoclub Bellus Imago (Veldhoven) en Fotogroep Waalre zetten alle verenigingen in Waalre op de foto. Het doel: een overzicht maken van het verenigingsleven voor het nieuwe gemeentehuis. 
Posted: August 9, 2017, 3:29 pm
MAARHEEZE - De politie heeft woensdagmiddag op de A2 tussen Eindhoven en Weert een man aangehouden die verdovende middelen op zak had.
Posted: August 9, 2017, 3:13 pm
VALKENSWAARD - Restaurant Steak & Dine aan de Frans van Beststraat in Valkenswaard heeft na een klein jaartje zijn deuren al weer moeten sluiten. De eetgelegenheid bleef de afgelopen paar weken al gesloten en werd dinsdag failliet verklaard. 
Posted: August 9, 2017, 2:19 pm
EINDHOVEN - Je gaat naar het Hardcore XL dansfeest in het Beursgebouw. Met je vriendin maak je een foto onder de laserlampen en plaatst 'm op Facebook. Of je loopt tijdens Koningsdag in de Eindhovense binnenstad. Het is enorm druk en je zet geërgerd een tweetje online. 'Filelopen op Koningsdag in Eindhoven. Te druk!'. Niet alleen je vrienden lezen in het festivalseizoen mee. Tenzij je je privacyinstellingen erg scherp hebt afgesteld, analyseert ook de politie je bericht.
Posted: August 9, 2017, 3:00 am
VALKENSWAARD - De telling van de klokjesgentiaan op de Malpie gaat dit jaar niet door. Vanwege de brand die er vorige maand woedde is een groot deel van het heidegebied verwoest. 
Posted: August 8, 2017, 3:33 pm
VALKENSWAARD - Na de grote huldiging in Utrecht wordt een aantal gouden EK-voetbalsters de komende tijd ook lokaal gelauwerd. Valkenswaard heeft voor Daniëlle van de Donk zo'n eerbetoon in petto. Een datum is er echter nog niet, bevestigt een woordvoerster van de de gemeente. 
Posted: August 8, 2017, 3:22 pm
EINDHOVEN - Begin september trekken 250 Kempische heideschapen door de hele regio. De stichting het Kempisch Heideschaap wil daarmee onder andere aandacht vragen voor duurzaam natuurbeheer.
Posted: August 8, 2017, 1:07 pm
EINDHOVEN - De klanten van Taxbus zijn tevreden over de diensten van het vervoersbedrijf. Ze geven een gemiddeld rapportcijfer van 7,9. Taxbus vervoert senioren en mensen met een beperking. 
Posted: August 7, 2017, 3:05 pm

Share Button