ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

NEERPELT - Kunst- en muziekfestival Oortreders is een driedaagse viering van het geluid, komend weekend op en rond het Klankenbos in het prachtige domein Dommelhof net over de grens in Neerpelt.
Posted: October 21, 2020, 6:00 pm
AALST - Op 89-jarige leeftijd te maken krijgen met een babbeltruc in je winkel, vlak voordat je met pensioen gaat. Jeanne Habraken maakte het mee in haar sigarenwinkel te Aalst. Maar een dag later praat ze er opvallend nuchter over. ,,Ik heb er niks aan overgehouden en ben ook niet bang.”
Posted: October 21, 2020, 5:30 pm
EINDHOVEN/HELMOND - Instellingen voor mensen met een beperking in Zuidoost-Brabant hebben vanwege de coronacrisis steeds meer moeite om de personele bezetting op peil te houden. ,,Tot nu toe lukt het net.”
Posted: October 21, 2020, 3:25 pm
EINDHOVEN - Geen hulp bij het aankleden, wassen of naar het toilet gaan. Een deel van de cliënten van HSPO Zorgpunt zat vorige maand na een faillissementsaanvraag van de Eerselse zorgorganisatie zonder thuiszorg. HSPO-directeur Louis Machielsen liet toen weten dat het om tien van de 140 cliënten ging. Inmiddels zijn ze allemaal weer van zorg voorzien.
Posted: October 21, 2020, 2:15 pm
VALKENSWAARD - Op de Tienendreef en de Nieuwe Waalreseweg zijn dinsdagavond twee ongelukken gebeurd. Tijdens het afhandelen van het eerste ongeluk op het kruispunt, gebeurde het tweede ongeluk op de Nieuwe Waalreseweg.
Posted: October 20, 2020, 9:54 pm
VALKENSWAARD - In Borkel en Schaft willen ze er nog niets van weten maar in Valkenswaard zijn alle Striepersgatse carnavalsactiviteiten voor het komend seizoen afgelast. Rond de ‘elfde van de elfde’ wordt de regerend prins Joep d’n Urste van zijn waardigheden ontdaan. Voor ’t eerst sinds het begin in 1952 kent Striepersgat daarmee een prinsloos tijdperk.
Posted: October 20, 2020, 2:48 pm
DEN BOSCH - Hoewel het hoger beroep was ingesteld door twee verdachten die hun straf aanvochten, kwam het Openbaar Ministerie op dezelfde zitting doodleuk met flink hogere eisen. Het OM is absoluut niet te spreken over een vechtpartij in een Eindhovense shishalounge waar twee bezoekers (waaronder een meisje) flink onderhanden werden genomen.
Posted: October 20, 2020, 1:38 pm
EINDHOVEN - De zorg voor coronapatiënten zit de reguliere zorg steeds meer in de weg. Na het Catharina Ziekenhuis en het Elkerliek moeten nu ook het MMC en het St. Anna operaties uitstellen.
Posted: October 20, 2020, 12:24 pm
EINDHOVEN - Onzekerheid troef bij huisartsen én patiënten in Zuidoost-Brabant. Veel meer zestigplussers dan voorheen laten zich inenten tegen de griep; een ‘bijwerking’ van corona. ,,Of we genoeg vaccins hebben? Het zal er om hangen", zegt de Eindhovense huisarts Peter Meulesteen.
Posted: October 20, 2020, 5:30 am
WESTERHOVEN - Laarzen aan, is het motto voor wie het Ommetje Ganzenbroek in Westerhoven loopt. De route is er dankzij de broers Van Beek en de dorpsraad.
Posted: October 19, 2020, 5:33 pm
VALKENSWAARD - De brug over het beekdal van de Keersop bij Valkenswaard mag er komen. Dat bepaalde de rechtbank Oost-Brabant maandag in een bodemzaak bij de bestuursrechter, die werd aangespannen door omwonenden en natuurverenigingen.
Posted: October 19, 2020, 4:30 pm
WAALRE - Geen prins, geen optocht en dus geen carnaval? Niet als het aan AWC de Keien in Waalre ligt. Met een beetje creativiteit moet er toch nog wel een feestje gebouwd kunnen worden, vindt de carnavalsvereniging.
Posted: October 19, 2020, 2:54 pm
VALKENSWAARD - Een scholiere is maandagochtend aangereden door een auto in Valkenswaard. Het slachtoffer fietste op het kruispunt van De Smelen en de Valkenierstraat, toen zij plots werd geraakt.
Posted: October 19, 2020, 8:17 am
DOMMELEN - Afgelopen zaterdag was de aftrap van de voetbalschool bij RKVV Dommelen. Samen met de onlangs opgerichte JP Academie van Jop Poeliejoe wil de club kinderen meer laten bewegen en efficiënter gebruik maken van het sportcomplex aan 't Heike.
Posted: October 18, 2020, 9:50 am
EINDHOVEN - Het stroomnet in de Kempen zit zo goed als vol. Projectontwikkelaars vechten om de schaarse ruimte die er nog is. De boer of kleine ondernemer die panelen op het dak wil leggen, schiet er vaak bij in.
Posted: October 18, 2020, 9:00 am
VALKENSWAARD - Een fictieve drugsbende oprollen met een app op je telefoon, in Valkenswaard kan dat sinds zaterdag 17 oktober.
Posted: October 17, 2020, 7:08 pm
Sterre den Duijn (19) uit Valkenswaard liep al een tijdje met het plan rond om naar de Verenigde Staten te gaan, om daar een vervolgopleiding te combineren met softbal.
Posted: October 17, 2020, 3:00 pm
Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via d.hoekstra@ed.nl
Posted: October 17, 2020, 9:00 am
WAALRE/EINDHOVEN - De ambtenaar die de bestuurscrisis in Waalre aan het licht bracht, staakt de juridische strijd tegen de gemeente. Dat was vrijdag de verrassende uitkomst na een ruim vier uur durende zitting bij de kantonrechter in Eindhoven.
Posted: October 17, 2020, 5:00 am
WAALRE - De schappen staan nog vol met verfbenodigd- heden, gereedschap en houten platen in allerlei soorten en maten. Medio december zullen die schappen leeg zijn. Marc van der Linden stopt met bouwmarkt DHZ van der Linden aan de Raadhuis- straat in Aalst.
Posted: October 16, 2020, 6:11 pm
VALKENSWAARD - Na het sluiten van het ING-kantoor wordt de aandacht gevestigd op het achteruitgaan van de serviceverlening door de banken. Met name de baliediensten worden gemist.
Posted: October 16, 2020, 6:07 pm
WAALRE - De bouw van het Zonnepark in Waalre ligt op koers, inwoners van de gemeente kunnen zich nog steeds aanmelden voor panelen.
Posted: October 15, 2020, 7:34 pm
VALKENSWAARD - De failliet verklaarde damesmodezaak L’Abeille in winkelcentrum Valkenstaete in Valkenswaard wordt voortgezet door een ex-werknemer. Met als nieuwe naam L’Abeille by Mieke.
Posted: October 15, 2020, 12:01 pm
EINDHOVEN - Veel mbo-studenten komen door corona niet aan een stageplek. Dit ondanks de inspanningen van de gemeente Eindhoven en het bedrijfsleven. Zo'n 1000 studenten van het Summa College zitten zonder.
Posted: October 15, 2020, 11:30 am
EINDHOVEN - Makelaars in de regio schrijven record na record: de hoogste verkoopprijzen, weer meer woningen verkocht, in nog kortere tijd. En ook het overbieden, tot wel 20.000 euro gemiddeld voor een tussenwoning, gebeurt steeds vaker, in meer dan de helft van de gevallen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van NVM-makelaars.
Posted: October 15, 2020, 9:11 am
VALKENSWAARD - Inwoners van Valkenswaard mogen een drugsbende mee helpen oprollen, spelenderwijs met hun mobiele telefoon. De achterliggende gedachte van het verzonnen spel is heel serieus.
Posted: October 15, 2020, 6:44 am
AALST - Aalstse wil verhuizen van een sociale huurwoning naar een gelijkvloers gelegen appartementje. Dat wil maar niet lukken. Haar gezondheidsklachten nemen intussen toe.
Posted: October 15, 2020, 5:00 am
Tophockeyster Lidewij Welten van HC Den Bosch vindt dat de Nederlandse regering met twee maten meet. De 30-jarige Valkenswaardse, in 2015 uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld, snapt niet waarom alleen voor de mannen in het betaald voetbal een uitzondering is gemaakt bij het tijdelijk stilleggen van de sportcompetities.
Posted: October 14, 2020, 7:59 pm
VALKENSWAARD - Een coronatest afnemen gebeurt niet langer in een tochtige tent, maar in moderne testunits. Woensdag werd zo'n locatie geopend op het parkeerterrein Den Dries en ook in Eindhoven zijn aan de Antoon Coolenlaan dichte testlokalen geplaatst . De tent in Eersel wordt buiten gebruik gesteld.
Posted: October 14, 2020, 5:00 pm
WAALRE - Inwoners met een krappe beurs krijgen in Waalre hulp bij het op afstand houden van het coronavirus en het naleven van de coronaregels. Minima krijgen gratis mondkapjes en handgel. Op initiatief van de PvdA vroegen alle politieke partijen dinsdagavond de gemeente om dit te gaan regelen.
Posted: October 14, 2020, 2:32 pm

Share Button