ed.nl

ED:valkenswaard-e-o

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

ELSENDORP - Ouders kiezen steeds vaker voor kinderopvang bij de boer. Waar de sector pas nu de periode van krimp te boven lijkt te komen, is het aantal centra voor dagopvang en buitenschoolse opvang op het platteland de laatste jaren gegroeid. ,,De crisis is aan ons voorbij gegaan."
Posted: June 24, 2017, 2:17 pm
EINDHOVEN - Ook de reguliere kinderopvang trekt na jaren van crisis weer aan, blijkt uit recente cijfers van het CBS over 2016. Toch zijn er zorgen over de toekomst. Op 1 januari 2019 moeten kinderdagverblijven voor elke drie baby's een pedagogisch medewerker hebben. Dat zijn er nu nog vier. 
Posted: June 24, 2017, 1:00 pm
VALKENSWAARD - Domino's Pizza Valkenswaard zette vrijdagavond een video op Facebook waarop duidelijk te zien is hoe de kassalade door iemand wordt opengemaakt en geld wordt meegenomen. 
Posted: June 24, 2017, 12:14 pm
EINDHOVEN- Wegafsluitingen na zware, nachtelijke ongevallen kunnen automobilisten in Oost-Brabant flinke hinder gaan opleveren. Het politieteam Verkeersongevallen Analyse (VOA) kampt namelijk met flinke personele problemen. Dat bevestigt de politie. 
Posted: June 24, 2017, 3:00 am
EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.
Posted: June 23, 2017, 2:55 pm
EINDHOVEN/HELMOND - Veel Moslims sluiten zondag de Ramadan traditioneel af met het Suikerfeest. Na het gebed in de moskee wordt de rest van deze dag  veelal thuis met familie en vrienden doorgebracht. Het Eindhovens Dagblad is op zoek naar een familie die dit feest thuis uitgebreid viert voor een artikel en foto in de krant.
Posted: June 23, 2017, 12:10 pm
VALKENSWAARD - Na een gloedvol betoog in de raadszaal kreeg SV Valkenswaard-voorzitter Jacques van Gerven donderdagavond waar hij voor kwam: een nieuw kunstgrasveld voor zijn club. Het besluit daarover volgt pas over twee weken (6 juli), maar een raadsmeerderheid liet nu al doorschemeren in te willen grijpen, als de clubs van de omstreden rubberkorrels af willen.
Posted: June 23, 2017, 7:41 am
VALKENSWAARD - Een 83-jarige vrouw die in Valkenswaard een boete kreeg omdat ze een fietsverbod negeerde, mag die bekeuring inleveren bij wethouder Mart Wijnen. De CDA'er wil de 64 euro voor haar betalen. Via Facebook riep hij mensen donderdagmiddag op om hem met haar in contact te brengen.
Posted: June 23, 2017, 5:30 am
SOMEREN - Door het plafond van de serre kwam zoveel water naar binnen, dat Lau en Mariet Manders ter plekke konden douchen. Inmiddels zit er een fonkelnieuw plafond in en zijn doorweekte meubels vervangen. In de woonkamer van de boerderij aan De Hoof in Someren zijn geen vochtvlekken meer op de muren te zien, maar verse lagen sierstucwerk. 
Posted: June 23, 2017, 3:00 am
WAALRE - De bouw van appartementencomplex Meeris in Waalre-Noord vordert gestaag. ,,We verwachten dat het gebouw in oktober kan worden opgeleverd", zegt makelaar Rob van Engelen uit Waalre. 
Posted: June 22, 2017, 4:13 pm
AALST - De ingang van 'Eeckenrhode' heeft meer weg van een bouwput dan de entree van een zorgcentrum. Maar dat is van tijdelijke aard. Het zorgcentrum in Aalst krijgt een facelift. Onder meer de hoofdingang, de hal en de recreatiezaal worden vernieuwd. Dit betekent voor de bewoners dat ze nu tijdelijk via een licht hellende 'achterom' het gebouw in- en uitgaan. ,,Maar daar is, voor de mensen die wat slecht ter been zijn, samen met fysiotherapeut en verzorgenden op geoefend", vertelt bestuurder Michael Klok.
Posted: June 22, 2017, 3:14 pm
VALKENSWAARD - In en rond het centrum van Valkenswaard vindt zondag voor het eerst de Volkorendag plaats. Een soort terrassentournee van ongeveer twintig koren door het centrum van Valkenswaard waarvan de opbrengst bestemd is voor projecten in Guinee in West-Afrika.
Posted: June 22, 2017, 2:45 pm
WAALRE - Studenten van Summa Zorg doen praktijkervaring op bij Waalrenaren die ondersteuning nodig hebben. De bijeenkomst W100 in Waalre bleek eind 2015 een geweldige springplank voor een initiatief van deelnemer Frans Houkes (80). Tijdens deze bijeenkomst liep hij continu rond met een mapje onder zijn arm. Dat viel op bij wethouder Hanneke Balk, die op het einde van de dag haar nieuwsgierigheid niet langer kon bedwingen. 
Posted: June 22, 2017, 2:37 pm
DEN BOSCH - Twee mannen zijn door de rechtbank vrijgesproken van een soort strafexpeditie: ontvoering, bedreiging en mishandeling van een man. Er is te weinig bewijs, aldus het vonnis.
Posted: June 22, 2017, 2:01 pm
DEN BOSCH/EINDHOVEN - Provinciale Staten (PS) buigen zich vrijdag 23 juni voor de laatste keer inhoudelijk over de veehouderijplannen van Gedeputeerde Staten. De bijeenkomst in het provinciehuis is de opmaat naar de definitieve besluitvorming. Deze staat voor vrijdag 7 juli gepland. Boeren en burgers zetten zich schrap.
Posted: June 22, 2017, 1:51 pm
HELMOND - Herman van Mill uit Helmond. Hij heeft deze opinie bijdrage geschreven.
Posted: June 22, 2017, 9:28 am
EINDHOVEN - Opdoeken? Of hervormen? De Metropoolregio Eindhoven (MRE) is immers los zand, blijkt uit onderzoek. Als het aan bestuur ligt, gaat het samenwerkingsverband zichzelf opnieuw uitvinden. En is binnenkort al de tijd voorbij dat het MRE een tandeloze praatclub is. 
Posted: June 21, 2017, 10:14 pm
VALKENSWAARD - Aan de Van Rotselaerstraat in Valkenswaard is woensdagavond rond 20.00 uur brand uitgebroken in een schuur.
Posted: June 21, 2017, 8:30 pm
AALST - "Dat doen we efkes", was de eerste reactie van Renate van der Steen (14) toen haar gevraagd werd om de gemeenteraad van Waalre ervan te overtuigen dat er meer speelruimte moet komen in de buurt van de Gestelsestraat in Aalst. 
Posted: June 21, 2017, 7:51 pm
EINDHOVEN - De ingezonden brief gericht aan het UWV maakte dinsdag op de ED-website en social media de tongen los. De brief was van Sancha Schuurs uit Eindhoven en ging over haar vriend Wim die erg ziek is, maar van het UWV weer aan het werk moet. 
Posted: June 21, 2017, 1:58 pm
EINDHOVEN – Met gemiddeld 32 graden blijft het ook vandaag puffen en zweten in Eindhoven en omgeving. Kun je slecht tegen de hitte, dan is het afzien tijdens de langste dag van het jaar. Sommige mensen lijden momenteel zelfs aan een zomerdepressie. Toch brengt de zomer voor velen ook voordelen met zich mee. Wat dacht je van al die leuke activiteiten tijdens midzomernacht?
Posted: June 21, 2017, 11:57 am
EINDHOVEN/HELMOND - De lezers van het Eindhovens Dagblad reageerden massaal op onze oproep om foto's van hun huisdieren die verkoeling zoeken met dit warme weer in te sturen. 
Posted: June 21, 2017, 11:57 am
EINDHOVEN – Het is deze week warm in Zuidoost-Brabant met temperaturen tussen de 26 en 30 graden. Vooral in de nacht van woensdag op donderdag wordt het afzien. Daarom wat tips om komende nachten rustig in slaap te vallen.
Posted: June 21, 2017, 10:01 am
EINDHOVEN - Door het aanhoudende warme en droge weer is de kans op een natuurbrand in de provincies Noord-Brabant en Zeeland zo groot geworden, dat daar code rood is afgekondigd. 
Posted: June 21, 2017, 8:08 am
WAALRE - Waalre voert toeristenbelasting in, maar valt er nog wat meer te halen? Pogingen van D66 en AWB om dat voor elkaar te krijgen, liepen dinsdagavond op niks uit. 
Posted: June 20, 2017, 9:27 pm
REGIO - Terwijl iedereen klaagt over de hitte of verkoeling zoekt, zorgen zij dat de wereld blijft draaien. Ze zorgen voor de koele drankjes op het terras, het toezicht in het zwembad of zorgen gewoon voor een strakke stoep zodat niemand struikelt. En dat alles, in de verzengende hitte. Dit is hoe de helden van de hitte het hoofd koel houden.
Posted: June 20, 2017, 5:27 pm
VALKENSWAARD - Op de Luikerweg (N69) is dinsdagmiddag een aanrijding geweest tussen een auto en een vrachtwagen. 
Posted: June 20, 2017, 4:49 pm
EINDHOVEN/HELMOND Eet- en snackgelegenheden floreren in Zuidoost-Brabant, terwijl cafés, bars en discotheken het afleggen. Het aantal (fastfood)restaurants is in elf jaar tijd fors gestegen, terwijl het café-aanbod daalde, blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van CBS-cijfers.
Posted: June 20, 2017, 11:01 am
EINDHOVEN - Niet alleen mensen kunnen last hebben van de tropische hitte deze dagen, ook huisdieren raken soms oververhit. Zij kunnen vaak niet goed tegen de warmte. De Dierenbescherming heeft enkele tips.
Posted: June 20, 2017, 10:24 am
WAALRE - De ozb in Waalre gaat in 2018 met vijf procent omhoog. Dat is een stuk minder dan de vijftien procent die het college eerst voor ogen had.
Posted: June 19, 2017, 7:19 pm

Share Button