ed.nl

ED:valkenswaard-e-o

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

REGIO - In een flink deel van de Nederlandse gemeenteraden zouden figuren met criminele bedoelingen zitten. Screenen politieke partijen hun kandidaten? En kunnen ze dat eigenlijk wel?
Posted: February 17, 2018, 10:20 am
WAALRE - De proef met de afvalfiets in de Waalrese buurt de Voldijn was te kleinschalig om betrouwbare uitspraken te doen over de te verwachten tevredenheid in de hele gemeente. Dat zeggen marktonderzoekers na vragen van het ED. Dat was ook helemaal niet de opzet, zegt de gemeente Waalre.
Posted: February 16, 2018, 6:39 pm
VALKENSWAARD - Valkenswaard mag zich dit jaar de trotse gastheer noemen van de landenwedstrijd voor vierspannen, de zogenaamde Nations Cup. Het grote paardensportevenement vond de afgelopen jaren altijd plaats in Breda.
Posted: February 16, 2018, 5:36 pm
EINDHOVEN - In de dagen na carnaval barst direct een levendige handel in tweedehands praalwagens los. Zo komt via Marktplaats jaarlijks een soort wagencarrousel door Zuid-Nederland op gang.
Posted: February 16, 2018, 5:17 pm
REGIO - De zorgsector heeft schreeuwend behoefte aan nieuwe instroom. In een korte serie vertellen zorgmedewerkers waarom zij met volle overtuiging voor dit vak hebben gekozen. Vandaag: jeugdgezondheidszorg.
Posted: February 16, 2018, 2:40 pm
EINDHOVEN/HELMOND - Veel politieke prominenten uit de regio koesteren hun herinneringen aan de woensdag overleden oud-premier Ruud Lubbers. De man die altijd op zoek was naar oplossingen. En naar een laadpaal voor zijn elektrische auto.
Posted: February 15, 2018, 10:09 pm
EINDHOVEN - Wat te doen als je ouders dood willen, maar jij ze niet kunt of wilt missen? Over deze vraag onder meer ging het donderdag in het Natlab in Eindhoven.
Posted: February 15, 2018, 7:33 pm
EINDHOVEN - Om niet onnodig in gevaarlijke situaties te belanden, wil de brandweer voortaan direct achtergrondinformatie van de politie krijgen na spoedmeldingen. De organisaties werken nu in Zuidoost-Brabant een plan uit om het delen van die informatie te regelen.
Posted: February 15, 2018, 4:29 pm
DEN BOSCH - De commotie begin dit jaar bij het Eindhovense Van der Valk-hotel blijkt geen gijzeling. Het OM legt het althans geen van de drie toen gearresteerde Spanjaarden ten laste. De laatste van hen is donderdagochtend vrijgelaten uit voorarrest.
Posted: February 15, 2018, 2:04 pm
BORKEL EN SCHAFT - Na een jarenlang traject, is de kogel dan toch door de kerk. Het nieuwbouwproject Biestven II in Borkel en Schaft gaat door, vooral dankzij de inspanningen van de stichting Dorpsinitiatief. Waarom vrijwillig al deze inspanningen? ,,Simpel, dat is gewoon de liefde voor ons dorp. Bovendien willen we over 25 jaar ook nog steeds een dorp hebben."
Posted: February 15, 2018, 12:43 pm
WAALRE - De buitenkant van het Huis van Waalre vinden sommigen al een plaatje, maar binnen valt ook veel moois te zien.
Posted: February 15, 2018, 12:41 pm
VALKENSWAARD - Het Valkenswaardse gezelschap CV Ketel maakt een doorstart met het Groot Striepersgats Liedjesfestival.
Posted: February 15, 2018, 12:08 pm
EINDHOVEN - Hoewel sommige sportclubs aanhikken tegen de administratieve rompslomp wordt steeds vaker werk gemaakt van een Verklaring Omtrent het Gedrag.
Posted: February 14, 2018, 8:37 pm
WAALRE - Het was woensdag een bijzondere dag voor Chanda Seetaram en Marcel Kalkers. Exact 26 jaar na hun eerste afspraakje gaf het Valentijnskoppel elkaar het jawoord in het nieuwe raadhuis van Waalre.
Posted: February 14, 2018, 7:41 pm
EINDHOVEN - In afwachting van het hoger beroep in de rechtszaak tussen afvalverwerker Attero en afvalinzamelaar Cure is de politieke besluitvorming over de nieuwe enzymenfabriek uitgesteld.
Posted: February 14, 2018, 3:48 pm
VALKENsWAARD - De vrouw wiens Valkenswaardse huis drie maanden onterecht dicht moest wegens een drugsvondst, wil bijna 25 mille schadevergoeding van de gemeente. Haar advocaat Peter van de Laar diende de claim in na een uitspraak van de Raad van State.
Posted: February 14, 2018, 2:44 pm
AALST - In Aalst is er genoeg vraag naar tweedehands en zelfgemaakt. Ook de verkoop via via draait uitstekend, zo merken de kringloopwinkels in Den Hof.
Posted: February 14, 2018, 12:24 pm
REGIO - De omstreden donorwet is er definitief door. Iedere volwassene staat straks automatisch geregistreerd als potentiële orgaandonor, tenzij iemand expliciet aangeeft dat niet te willen.
Posted: February 14, 2018, 10:16 am
EINDHOVEN/HELMOND - Berusting bij enkele horeca-ondernemers in de regio. De uitspraak van het Gerechtshof in Den Haag van dinsdag is voor hen de zoveelste klap, ze zijn er inmiddels aan gewend.
Posted: February 14, 2018, 3:00 am
BORKEL EN SCHAFT - Door de straten van Borkel en Schaft trok dinsdagmiddag de carnavalsoptocht. Met een groot aantal carnavalswagens uit België, had de optocht een internationaal karakter.
Posted: February 13, 2018, 8:11 pm
AALST - Een man heeft dinsdagmorgen in zijn woning in de Mariannestraat in Aalst zijn gaskraan opengedraaid. Naar verluidt zou de Aalstenaar - die bekend is bij hulpverleners - dinsdag uit huis worden gezet. Agenten konden de gaskraan snel weer dichtdraaien. Volgens de politie is er geen sprake geweest van gevaar in de buurt.
Posted: February 13, 2018, 10:44 am
Een noodkreet vanuit de grensstreek. In Borkel en Schaft schreeuwt men bij de plaatselijke trots vv BES om nieuwe spelers. De club met drie seniorenteams en een dameselftal dreigt volgend seizoen ten onder te gaan aan een gebrek aan voetballers. En dat voor de club die vorig seizoen met het eerste team glansrijk kampioen werd in de vierde klasse en momenteel een voorlaatste plaats inneemt in de derde klasse D.
Posted: February 13, 2018, 8:45 am
REGIO - Hieronder treft u het overzicht aan met alle uitslagen van de carnavalsoptochten in de regio Zuidoost-Brabant die bekend zijn bij de redactie. Kies uw plaatsnaam en bekijk de uitslag en foto's.
Posted: February 12, 2018, 8:32 pm
DOMMELEN - Brouwersgat kende dit jaar een gezellige optocht die voor het eerst gedeeltelijk over een nieuw parcours ging. Daarbij werd ook een stuk van een nieuwe wijk van Dommelen aangedaan en dat bleek een goede zet geweest te zijn.
Posted: February 12, 2018, 6:41 pm
VALKENSWAARD - Een 17-jarige jongen uit Mierlo is in de nacht van zondag op maandag in zijn rug gestoken door een 17-jarige jongen uit Valkenswaard. De steekpartij vond plaats op de Markt in Valkenswaard. Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Maandag kon hij het ziekenhuis al weer verlaten. De verdachte is vastgezet.
Posted: February 12, 2018, 1:06 pm
VALKENSWAARD - Het motto van de Striepersgatse carnavals is dit jaar 'Alles Danst'. In de Valkenswaardse optocht was dat niet aan dovemansoren gezegd. De deelnemers aan de optocht bewogen van alle kanten. Wellicht ter opwarming. Volop hossen en springen alsmede polonaise lopen. Tal van variaties op 'Alles Danst'.
Posted: February 11, 2018, 9:17 pm
BORKEL EN SCHAFT - Op de Abdijweg bij Borkel en Schaft is zondagmiddag rond 14.30 uur een automobilist zwaargewond geraakt bij een ongeval.
Posted: February 11, 2018, 3:57 pm
WAALRE/AALST - Hieronder volgt de uitslag van de optocht in Waalre.
Posted: February 10, 2018, 10:45 pm
AALST-WAALRE - De optocht van Aalst naar Waalre was als vanouds: een hoge kwaliteit en met een gezellige drukte langs de kant. Het aantal wagens viel misschien wat tegen maar de loopgroepen maakten dat ruimschoots goed.
Posted: February 10, 2018, 10:14 pm
VALKENSWAARD - Tussen de felgekleurde hippies, harige holbewoners en sierlijke hofdames staat, midden in de kroeg, een groepje ouderen van dagen met zwart-wit geblokte blouses, felrode sokken en zwarte lakschoenen te genieten van het feestgedruis, onder het genot van een kop koffie en een snee krentenbrood. De dames van de groep met een felrode sjaal en de heren van de groep met felrode bretels.
Posted: February 10, 2018, 4:01 pm

Share Button