ed.nl

ED:valkenswaard-waalre

ed.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden

EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl.
Posted: October 19, 2019, 9:00 am
WAALRE - Voor de deur van Het Avontuur in Waalre raast het verkeer voorbij . Oversteken met de kinderen van het kinderdagverblijf is geen sinecure.
Posted: October 18, 2019, 12:39 pm
VALKENSWAARD - VDL Bus & Coach gaat in het Belgische Roeselare een nieuwe fabriek bouwen waar vanaf eind 2021 in een energie neutrale omgeving elektrische bussen worden geproduceerd.
Posted: October 18, 2019, 12:18 pm
TILBURG - Ze willen met de boeren het gesprek aan over de criminaliteit in het buitengebied. Dat zeggen zowel de provincie, de boerenorganisatie ZLTO als de Taskforce-RIEC, die in Brabant de strijd tegen de ondermijnende criminaliteit coördineert. De meldingsbereidheid in het buitengebied moet omhoog.
Posted: October 18, 2019, 5:00 am
TILBURG - De boeren in Brabant liggen niet wakker van drugscriminaliteit. Ze hebben meer last van de overheid. Sinds de politie op het platteland goeddeels is wegbezuinigd, vraagt diezelfde overheid aan boeren om verdachte situaties in hun omgeving te melden. Dat leidt dus tot niets.
Posted: October 18, 2019, 4:00 am
EINDHOVEN - Rijkswaterstaat voert van donderdag 17 oktober 23.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend asfaltreparaties uit op de A67 bij knooppunt Leenderheide. Die weg verbindt de A67 met de A2 richting Maastricht en Valkenswaard.
Posted: October 17, 2019, 6:51 pm
WAALRE - De jeugd van Waalre kon donderdag meedenken over het nieuwe jeugdbeleid. Wat trok ze naar het Huis van Waalre?
Posted: October 17, 2019, 3:38 pm
DEN BOSCH - Een mensenhandelzaak, waarbij een koppel uit Valkenswaard is betrokken, kwam aan het licht omdat hun slachtoffer de politie belde omdat ze een dode klant op bed had.
Posted: October 17, 2019, 1:45 pm
VALKENSWAARD - De hockeyaccommodatie op het gemeentelijk sportpark Den Dries gaat op de schop. Er komen onder meer twee waterkunstgrasvelden. HOD kan daarmee weer ongeveer vijftien jaar vooruit.
Posted: October 17, 2019, 12:31 pm
DEN BOSCH - Als leider van een bende die honderdduizenden liters en kilo’s verboden chemicaliën vanuit Polen naar Brabant smokkelde, krijgt Eindhovenaar Ad van V. bijna zeven jaar cel. De rechtbank sprak drie van de tien overige verdachten vrij wegens gebrek aan bewijs. De rest moet tussen de vijftien maanden en vijf jaar zitten.
Posted: October 17, 2019, 11:57 am
VALKENSWAARD - De uitbater van het restaurant in Valkenswaard waar in de nacht van woensdag op donderdag een explosief werd gevonden, reageert geschrokken en noemt het een pesterij. ,,Ik was niet thuis. Het lijkt wel of iemand mij een hak wil zetten.”
Posted: October 17, 2019, 11:48 am
WAALRE - Op de plek in Waalre waar Azzuri Wielersport ruim dertig jaar racefietsen en mountainbikes verkocht, staan binnenkort rollators en scootmobiels. Waalrenaar Tom van Santvoort start op vrijdag 15 november als franchisenemer van de Zorg-Discounter.
Posted: October 17, 2019, 8:51 am
VELDHOVEN - Het aantal trampolineparken in Nederland stijgt dit jaar naar verwachting tot 98. Onlangs openden twee nieuwe parken in deze regio. Ondertussen buigt de hele branche zich over uniforme veiligheidsnormen.
Posted: October 17, 2019, 4:00 am
VALKENSWAARD - Bij restaurant Bij Hos aan de Karel Mollenstraat Zuid in Valkenswaard is in de nacht van woensdag op donderdag een explosief gevonden. Het gaat om een handgranaat. Het pand is uit het verleden vrij berucht. Bij twee vorige horecazaken die er zaten gevestigd, werd drugs gevonden.
Posted: October 17, 2019, 12:57 am
Het MXGP-kampioenschap zal in maart 2020 weer neerstrijken in Valkenswaard, zo blijkt uit de voorlopige kalender van organisatie Youthstream.
Posted: October 16, 2019, 4:25 pm
VALKENSWAARD - Op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk in Valkenswaard gaan archeologen aan de slag voor een nader onderzoek. Deze klus vindt de komende week plaats. Het plein is dan maar beperkt toegankelijk.
Posted: October 16, 2019, 3:14 pm
VALKENSWAARD - Mensen laten genieten van haar passie, dat is het doel van Kiek Swinkels. Sinds september van dit jaar runt ze ‘Kieks atelier’ waar men kennis kan maken met Delfts blauw schilderen.
Posted: October 16, 2019, 3:08 pm
WAALRE - Op het woonwagenkamp aan de Broekweg in Waalre heeft de gemeente drie bijgebouwen gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet. Die overtredingen wijzen op ‘voorbereidende handelingen voor het produceren van synthetische drugs.’ Bovendien is er een onderzoek gaande naar mogelijke vervuiling van de grond achter het woonwagenkamp. Dat schrijft de gemeente Waalre in een persbericht.
Posted: October 16, 2019, 3:01 pm
VALKENSWAARD - Aan de Akeleilaan in Valkenswaard is woensdagochtend een opmerkelijke vondst gedaan. In een tuin van een van de huizen lag een hoeveelheid gereedschap. Na onderzoek bleek het gereedschap in dezelfde straat uit een bus te zijn gestolen. Dat meldt de politie.
Posted: October 16, 2019, 1:35 pm
HEEZE-LEENDE - Een ambtelijke of bestuurlijke fusie met Valkenswaard en Cranendonck is op dit moment een brug te ver voor de meeste partijen in de Heeze-Leendse gemeenteraad. Liever zetten ze eerst in op het intensiveren en verbeteren van de huidige samenwerking.
Posted: October 15, 2019, 7:10 pm
VALKENSWAARD - VDL gaat samen met elektronicaconcern Siemens onderzoeken hoe laadsystemen voor bussen en vrachtauto's ook kunnen worden ingezet als elektriciteitsbuffer. Elektrische voertuigen zijn daarbij niet alleen in staat energie van het elektriciteitsnetwerk en het energieopslagsysteem af te nemen, maar ook om energie aan deze systemen terug te leveren.
Posted: October 15, 2019, 2:45 pm
EINDHOVEN - Het is herfstvakantie. Wat te doen met de kinderen? In hemelsnaam! Geen paniek, er is genoeg te doen in deze regio, bijvoorbeeld bij het Taartrovers Film Festival.
Posted: October 15, 2019, 5:01 am
VALKENSWAARD - Scouting Sint Maarten in Valkenswaard bestaat 75 jaar. Tijdens de open dag op 9 november wil de club ‘de scouting nieuwe stijl’ tonen.
Posted: October 14, 2019, 8:14 pm
AALST - Senioren openen in Aalst een vlindertuin en insectenhotel in de tuin van serviceflat Eeckenrhode.
Posted: October 14, 2019, 8:01 pm
AALST - Als de verbouwing van 't Hazzo klaar is, gaan de volleyballers, zaalhockeyers en badmintonners via een nieuwe ingang de sporthal binnen. De nieuwe entree van ’t Hazzo komt op de plek waar nu jeu de boules-veldjes liggen.
Posted: October 14, 2019, 4:11 pm
WAALRE - Het duurt nog langer voordat achter de voetbalvelden van RKVV Waalre een weide wordt aangelegd voor meer dan 4 duizend zonnepanelen. De aanvraag voor subsidie heeft vertraging opgelopen. Waarschijnlijk begint de aanleg pas in 2020.
Posted: October 14, 2019, 2:34 pm
Als het aan de Farmers Defence Force (FDF) ligt, dan doen er komende woensdag bij de tweede landelijke boerenprotest nog meer boeren mee dan bij het eerste protest op 1 oktober. FDF hoopt op een verdubbeling van het aantal trekkers op de snelwegen.
Posted: October 14, 2019, 11:51 am
VALKENSWAARD/NUENEN - Een slachtoffer is zaterdagmiddag beroofd van een tas op de Enodedreef in Nuenen. Drie verdachten beroofden het slachtoffer, onder dreiging van een vuurwapen en een stroomstootwapen.
Posted: October 14, 2019, 4:58 am
EINDHOVEN- Een evenement of een opgebroken weg? Dan staan er verkeersregelaars in gele reflecterende kleding klaar om een andere weg te wijzen. Meestal gaat het goed, maar vorig weekend reed er iemand over de voet van een medewerker.
Posted: October 13, 2019, 5:38 pm
VALKENSWAARD - Weerderheem probeerde tijdens de archeologiedagen het verleden te laten herleven. Zaterdag verrichtte de heemkundekring archeologisch onderzoek op het buitenterrein van de voormalige sporthal aan de Amundsenstraat in Valkenswaard.
Posted: October 13, 2019, 5:08 pm

Share Button