Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Nederlands Steendruk Museum Gesloten tot 28 April

11_DSC01407corHet Nederlands Steendrukmuseum is tot en met 28 april 2020 gesloten vanwege de nieuwe overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus. Houd deze site in de gaten voor actuele ontwikkelingen en informatie.

Dit betekent ook dat de tentoonstelling Alphonse Mucha, Meester van de Art Nouveau, die op 21 maart zou starten, in ieder geval tot die tijd niet kan worden bezocht.

We houden de richtlijnen van het RIVM ten aanzien van het coronavirus nauwlettend in de gaten houden en hopen binnenkort onze deuren weer te kunnen openen voor het publiek.

We vragen uw begrip hiervoor.

 

 

100 jaar vrouwenkiesrecht: een grote mijlpaal in de geschiedenis van de emancipatie.

In 2019 vieren we het vrouwenkiesrecht! In 2019 is het 100 jaar geleden dat vrouwen voor het eerst mochten stemmen, het zogenaamde actief kiesrecht. Het Nederlands Steendrukmuseum markeert dit historische feit met de tentoonstelling Vrouwen in Zicht! Op weg naar gelijke rechten.40_DSC01505cor

In het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht presenteert het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard een expositie die betrekking heeft op de eerste feministische golf onder de titel: ‘Vrouwen in zicht. Op weg naar gelijke rechten’. Uit de expositie zal door middel van kleurrijke, internationale litho’s het kantelend beeld van de vrouw blijken: van muze, diva, dienares naar voorvechtster voor gelijke rechten.

De tentoonstelling zal werk tonen van belangrijke nationale en internationale kunstenaars zoals Jules Chéret, Honoré Daumier, Henri de Toulouse-Lautrec, Jan Toorop, Theo Molkenboer en vele anderen.

Voor iedere vrouwelijke bezoeker ligt er een attentie klaar (op = op).

Lezing, entree en rondleiding museum: € 6,00 p.p. of museumkaart.
Tot en met 23 Februari.

Meld u snel aan via: info@steendrukmuseum.nl.
Logo Nederlands Steendrukmuseum

Share Button