Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Vrouwenkiesrecht in het Nederlands Steendruk Museum t/m 23 Februari

11_DSC01407cor

100 jaar vrouwenkiesrecht: een grote mijlpaal in de geschiedenis van de emancipatie.

In 2019 vieren we het vrouwenkiesrecht! In 2019 is het 100 jaar geleden dat vrouwen voor het eerst mochten stemmen, het zogenaamde actief kiesrecht. Het Nederlands Steendrukmuseum markeert dit historische feit met de tentoonstelling Vrouwen in Zicht! Op weg naar gelijke rechten.40_DSC01505cor

In het kader van 100 jaar vrouwenkiesrecht presenteert het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard een expositie die betrekking heeft op de eerste feministische golf onder de titel: ‘Vrouwen in zicht. Op weg naar gelijke rechten’. Uit de expositie zal door middel van kleurrijke, internationale litho’s het kantelend beeld van de vrouw blijken: van muze, diva, dienares naar voorvechtster voor gelijke rechten.

De tentoonstelling zal werk tonen van belangrijke nationale en internationale kunstenaars zoals Jules Chéret, Honoré Daumier, Henri de Toulouse-Lautrec, Jan Toorop, Theo Molkenboer en vele anderen.

Voor iedere vrouwelijke bezoeker ligt er een attentie klaar (op = op).

Lezing, entree en rondleiding museum: € 6,00 p.p. of museumkaart.
Tot en met 23 Februari.

Meld u snel aan via: info@steendrukmuseum.nl.
Logo Nederlands Steendrukmuseum

Share Button