Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Corso Valkenswaard 2015

De zondag van Corso Valkenswaard begint al rond 12 uur. De eerste oldtimers van de Frans van Best Memorial arriveren dan in de Frans van Beststraat. In het Frans van Bestpark opent dan ook het Foodstock festival. Her en der op het parcours is al straattheater en muziek te vinden.

Kinderen vermaken zich op het Rabobank Kinderplein (Gele Rijdersplein) en in de nostalgische kermis en het Kindercircus Simsalabim (Frans van Bestpark).

De dahliaparade vertrekt om 14.00 vanaf de Markt: een rijdend feest van de mooiste corsowagens, theater en muziek. De parade rijdt de eerste ronde via Eindhovenseweg, Beelmanstraat, Karel Mollenstraat, Frans van Beststraat, Leenderweg, Bakkerstraat en Peperstraat. De tweede ronde volgt hetzelfde traject, maar komt dan niet meer in de Bakkerstraat en Peperstraat.

Bij galerie De Kunstkeuken wordt op zondagmiddag afvalkunst gemaakt voor een veiling ten behoeve van de Plastic Soup Foundation. Op de Karel Mollenstraat en Kerverijplein is een oldtimertentoonstelling van de mooiste klassieke auto’s te vinden. Op de Corridor wordt een standwerkersconcours georganiseerd waar de beste marktkooplui hun waar aan de man brengen.

Om 19.00 uur is de prijsuitreiking op het podium aan de Frans van Beststraat. IVO (In Valkenswaard Opgericht) zal daar een ode brengen aan de dahlia. Aansluitend vindt voor de deur van de cafe’s Fantast, Willem II en Du Commerce de dahlia-afterparty plaats en staat Dinges, een 4-koppige coverband op het podium. Het Foodstock Festival in het naastgelegen park blijft geopend tot 22.00 uur.

corso-valkenswaard-2015-thema-poster-te-mooi-om-weg-te-gooien

Share Button