Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Doden Herdenking 4 Mei

Op 4 mei vindt traditiegetrouw de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Ook dit jaar heeft het 4 mei comité Valkenswaard een passend programma samengesteld. Dit herdenkingsprogramma bestaat uit de volgende onderdelen:


Begraafplaats Luikerweg

Om precies 18.30 uur – instappen vanaf 18.15 uur – vertrekt een bus vanaf De Markt naar Pannenkoekenhuis Suykerbuyck aan de Luikerweg. Het programma begint om 18.45 uur met een stille tocht vanaf het terrein bij Suykerbuyck. De stoet van Suykerbuyck naar de Britse begraafplaats wordt onder meer begeleid door Fanfare EMOS en tamboers en vendeliers van het gilde.https://villasappho.nl/wp-content/uploads/2013/05/20130504.jpg
Daarna vinden kransleggingen plaats en aansluitend zal op elk van de 222 graven een bloemtak worden gelegd door leden van de scouting.  Ook voor andere belangstellenden is er gelegenheid om bloemen te leggen. Tijdens de bijeenkomst speelt fanfare EMOS koraalmuziek en de Last Post. Ook worden de Britse en Nederlandse vlag gehesen en worden de volksliederen gespeeld. De bijeenkomst wordt afgesloten met een rondgang langs de graven.

Oorlogsmonument Verzetstrijderspleinhttps://13.moendo.nl/wp-content/uploads/2016/04/4-mei.jpg

De herdenkingsbijeenkomst op het Verzetstrijdersplein begint om 19.50 uur met een stille tocht vanaf de Nicolaaskerk via de Markt naar het Verzetstrijdersplein. De stoet wordt begeleid door de gilden. Ook tijdens deze bijeenkomst zal burgemeester drs. A.B.A.M. Ederveen een herdenkingstoespraak houden. Koninklijke Harmonie UNA geeft het Taptoesignaal en speelt het Wilhelmus. Na kransleggingen door de burgemeester en het Comité 4 mei Valkenswaard, is er ook voor de andere aanwezigen gelegenheid om een krans of bloemen te leggen bij het oorlogsmonument. De herdenking wordt om circa 20.20 uur afgesloten.

Share Button