Header
Luister Live VOS.fm Mail VOS.fm Twitter VOS.fm Facebook

Paaswandeling met IVN Valkenswaard-Waalre

Ontdek een bijzonder stuk natuur van de gemeente Waalre

Waar nu het verkeer over de A2 raast, was vroeger het hoorngeschal te horen van de koetsier, die over de postroute reed van ‘s-Hertogenbosch naar Hamont en verder naar Maastricht en Luik. We zijn op de Aalsterheide bij de uitspanning “de Aalsterhut”, beter bekend als de hut van Mie Peels.

Op maandag 6 april (2e Paasdag) neemt een gids van het IVN Valkenswaard-Waalre u mee in dit bijzondere stuk natuur van de gemeente Waalre. Van de heide is niet veel meer te zien, maar nu letterlijk de kou uit de lucht is kunnen we wel genieten van verschillende interessante voorjaarsverschijnselen.
De gids laat u kennis maken met heden en verleden en hoe de mens met zijn omgeving is omgegaan. We horen vogels, die met hun gezang hun territorium afbakenen. We zien bomen en planten die popelen om in bloei te schieten. We genieten van het afwisselende landschap van bos en boer.

Heeft u zin om met elkaar een stukje natuur wat beter te leren kennen kom dan op maandag 6 april om 14.00u. naar de hut van Mie Peels. (Leenderweg 1, 5583 TC, Aalst)
In de kom van Aalst draait u schuin tegenover de kerk de Brabantialaan in, die overgaat in de Sophiastraat. Voor de brede school slaat u rechtsaf de Maximiliaanlaan in. Op het eerste kruispunt linksaf het halfverharde pad indraaien en dat helemaal uitrijden.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en is zoals altijd gratis.

U bent van harte welkom

Share Button